Gündem Devlet erkanı Anıtkabir’deydi

Devlet erkanı Anıtkabir’deydi

24.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile TBMM’de ilk tören Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un Atatürk Anıtı’na çelenk bırakması ile başladı. Ardından Kurtulmuş başkanlığındaki devlet erkanı, Anıtkabir’i ziyaret etti.

Devlet erkanı Anıtkabir’deydi

Törende Kurtulmuş’un yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teamüller gereği yer almadığı Anıtkabir programına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katılmadı. 

Haberin Devamı

Heyet, Kurtulmuş’un mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nı okudu. Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan Kurtulmuş, deftere şunları kaydetti: “Milletimizden aldığımız emanetle, Cumhuriyet’imizin ikinci asrının ‘Türkiye Yüzyılı’ olması için var gücümüzle çalışıyoruz, hedefimiz muasır medeniyetler seviyesini aşmaktır. Cumhuriyet’imizin ikinci asrında milli egemenlik ve tam bağımsızlık ilkelerinden asla vazgeçmeyeceğiz. TBMM, ‘önce insan ve vatan’ anlayışıyla, demokrasi ve Cumhuriyet ilkelerine bağlı olarak kararlılıkla yoluna devam edecektir. Günümüzde, savaş ve kriz bölgelerinde çocuk olmak, ne yazık ki dünyanın en zor yüklerinden biri. Dileğimiz, ülkemizdeki ve yeryüzündeki çocukların gülüşlerinin hiç eksilmemesidir.”

Haberin Devamı

Birinci Meclis’te tören

Birinci Meclis’te de anma töreni düzenlendi. Programda, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri kürsü önünde yerlerini alırken, sıralara da milletvekilleri ve kabine üyeleri oturdu. Kurtulmuş Atatürk başta olmak üzere, Birinci Meclis’in üyelerini minnetle anarak “O gün nasıl farklı fikirler altındaki milletvekilleri burada en üst mücadeleyi, fikri tartışmaları yapabildilerse bugün de biz TBMM’de ülkemizin geleceğine ilişkin görüşlerimizi tartışacağız ve ülkeyi her alanda güçlü kılacağız” dedi. Kurtulmuş, programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti. Kurtulmuş ile diğer katılımcılar, Anıtkabir ve Birinci Meclis’e aynı otobüsle geçti.