Gündem Erdoğan ile Özel haftaya görüşecek

Erdoğan ile Özel haftaya görüşecek

24.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Özel dün TBMM resepsiyonunda sürpriz bir şekilde bir araya geldi. Erdoğan, kendisinden görüşme talebinde bulunan Özel ile buluşması için “Haftaya görüşeceğiz” dedi.

Erdoğan ile Özel haftaya görüşecek

TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Meclis’te verilen resepsiyona Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in sürpriz bir şekilde bir araya gelmesi damga vurdu. Erdoğan’ı ev sahibi TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş karşıladı. Gazetecilerle kısa süre sohbet eden Erdoğan’a, Özel’in de resepsiyonda olduğunu hatırlatan gazeteciler kendisi ile bir görüşme gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceğini sordu. Erdoğan, “Özgür Özel’in benimle görüşme talebi oldu. İnşallah en kısa zamanda bir araya gelişi de gerçekleştiririz. Ayaküstü olacak işler değil bunlar” dedi.

Haberin Devamı

Çay daveti Erdoğan, Kurtulmuş ile birlikte salonda kısa bir süre kaldıktan sonra Tören Salonu’nun arkasındaki Mermerli Salona geçti. Burada Kurtulmuş, siyasi parti grup başkanlarını çaya davet etti. Salonda bulunan Özel’i AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, “Cumhurbaşkanımız burada çalışıyorlar sizi çaya davet ediyor” diyerek davet etti. Mermerli Salon’a Grup Başkanvekili Murat Emir’le birlikte geçen Özel’in çevresindekilere “Bir bayramlaşalım” dediği duyuldu. Erdoğan ve Özel buluşması yaklaşık 15 dakika sürdü. Erdoğan’ın Özel’in sağlık durumunu sorduğu; Özel’in de iyi olduğunu, göz ameliyatını Emir’in yaptığını anlattı. Özel, sohbet sırasında Erdoğan’a gelecek hafta görüşmek üzere randevu talep edeceğini söyledi. Cumhurbaşkanı da programının uygun olduğunu belirterek, “Arkadaşlarımız haftaya bir planlama yapsınlar” dedi. Erdoğan, çıkışta Özel ile görüşmenin detaylarını soran gazetecilere, “Özel ile haftaya görüşeceğiz” diye yanıt verdi. Özel de, beklenen görüşmeyle ilgili “Dengeli ve doğru bir iletişim olursa millet kazanır. Yok gerginliğe dönersek ve tartışırsak millet kaybeder. Ama daha sonra millet kendine kaybettirene de kaybettirir” dedi. Özel, “Anayasa değişikliği talebi Erdoğan tarafından masaya getirilecek. Sizin yaklaşımınız nedir?” sorusuna Özel, şu yanıtı verdi: “Ben Sayın Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıyı kapamam. Kırmızı çizgiden ziyade bir başlangıç hattının olması lazım. Siz anayasayı değiştirecekseniz, uymayacağınız bir anasayı değiştirecek misiniz? Anayasalar uyulmamak için değil, uyulmak için yapılır. Güven artırıcı adımlara ihtiyaç var.”

Haberin Devamı

Erdoğan ile Özel haftaya görüşecek

NOTLAR

- Salonda, bayram için özel olarak çocuklar tarafından seslendirilen 23 Nisan şarkısı çalındı.

- Törene bu yıl ilk kez MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katılmadı. İYİ Parti lideri Meral Akşener’in de katılmadığı resepsiyonda İYİ Parti’den Sözcü Kürşad Zorlu ile bazı milletvekilleri yer aldı. Resepsiyona bu yıl da DEM Parti’den katılım olmadı.

- Bu yıl tasarruf tedbirleri kapsamında sade bir menünün hazırlandığı resepsiyonda misafirlere mini içli köfte, patlıcanlı muska böreği, zencefilli tavuk topları, mini paçanga böreği, cevizli ekmek üzerinde tulum peyniri, zeytinyağlı enginar kalbi, zeytinyağlı kuru patlıcan dolması, krem peynirli fesleğenli kanepe, mercimekli köfte gibi yiyeceklerle tatlı olarak da fıstıklı midye, meyveli pötibör ve çikolotalı browni ikram edildi. Yemek menüsünün bin 500 kişi için özel olarak Kurtulmuş’un eşi Sevgi Kurtulmuş’un önerileriyle hazırlandığı öğrenildi.

Haberin Devamı

104. yıl dönümünde gündem yeni anayasa

TBMM Genel Kurulu’nda 23 Nisan özel oturumu yapıldı. Oturumu yöneten Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş “Kapsayıcı, kuşatıcı, demokrat ve sivil bir Anayasa yapılması meselesi TBMM’nin bundan sonraki süreçlerinde de öncelikle ödevlerinden birisidir” dedi. Kurtulmuş, “Şu anda Meclis halkımızın son seçimde verdiği oyların yüzde 95’inin temsil edildiği fevkalade büyük bir temsil gücüne sahiptir, anayasamızı da yapabilecek imkan ve kudrete sahiptir. Önyargısız şekilde konuşarak sivil, darbenin fikirleri olan gölgelerden kurtulmuş yeni bir anayasayı yapması Türkiye’nin boynunun borcudur” ifadelerini kullandı. Kurtulmuş’un ardından siyasi parti temsilcileri sırayla kürsüye geldi.

Haberin Devamı

‘Milletin gündeminde olmayan Meclis’in gündemi olmamalı’

CHP lideri Özgür Özel, TBMM’deki 23 Nisan özel oturumunda özetle şunları söyledi: “31 Mart yerel seçimlerini geride bıraktık. Bugün burada, milletin oylarıyla Türkiye’nin birinci partisi yaptığı CHP’nin Genel Başkanı olarak sizlere hitap etmekten onur duyuyorum. Bizler, 2023 seçimleriyle Meclis’te oluşan iradeye nasıl saygı duyuyorsak, yerel seçimlerde oluşan iradeye de aynı saygıyı beklemekteyiz. Millet, 31 Mart’ta ülkemizde yeni bir siyasi iklim yaratmıştır. Bu iklime ayak uyduranlar ileriye gidecek, inatlaşmaya devam edenler ise başarısızlığa sürüklenecektir. Toplumun sorunlarını görmezden gelen, kutuplaştıran politikalar siyasetin gündeminden çıkmalıdır. Milletin gündemi olmayan hiçbir konu bu Meclis’in de gündemi olmamalıdır. Sorunların çözümü konusunda atılacak her adım için biz buradayız.”