Gündem Üzerinde durulan ihtimal! Okul müdürünü öldüren 17 yaşındaki Y.K. ile ilgili yeni bilgi

Üzerinde durulan ihtimal! Okul müdürünü öldüren 17 yaşındaki Y.K. ile ilgili yeni bilgi

10.05.2024 - 06:59 | Son Güncellenme:

Okul Müdürü İbrahim Oktugan’ı öldüren 17 yaşındaki Y.K. önceki gün tutuklanırken soruşturma sürüyor.

FERİT ZENGİN Haber Merkezi - Emniyet kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Y.K., 5 Aralık 2023’te Eyüpsultan’da motorize devriye ekiplerine ruhsatsız tabancayla yakalandı. Götürüldüğü karakolda tutanak tutuldu ve para cezasıyla serbest bırakıldı. Zanlı, okuldan ihracına neden olan bu olayla ilgili emniyette verdiği ifadede, kurusıkıdan bozma tabancayı tanımadığı birinden satın aldığını söyledi. 

Haberin Devamı

İSMİNİ DE VERDİ 

Y.K.’nın ifadesinde cinayetten üç gün önce 10 bin TL karşılığında Gaziosmanpaşa’da Mehmet Koçak isimli şahıstan alıp olay sonrası baraja attığını iddia ettiği tabancaya ilişkin araştırmalarını sürdüren polis bu silahın da kurusıkıdan bozma olduğunu değerlendiriyor. Polis, tabancayı satan şahsın gözaltına alınması için savcılıktan talimat bekliyor. 

ÜZERİNDE DURULAN İHTİMAL

Alınan bilgilere göre, okuldan atılınca arkadaşlarıyla irtibatını kesmeyen zanlının, saldırı öncesinde ve sonrasında okul içinden yardım aldığı değerlendiriliyor. Olay günü gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan üç öğrencinin bu şüpheler kapsamında ifadelerinin alındığı öğrenildi. Y.K’nın, irtibat halinde olduğu okul arkadaşlarının saldırı planından haberleri olup olmadığı araştırılıyor. 

Haberin Devamı

İKİ YILDA ÜÇ OKUL

Beş yaşındayken ailesiyle Irak’tan Türkiye’ye gelen Y.K.’nın disiplinsiz hareketleri nedeniyle iki yılda üç okul değiştirdiği de öğrenildi.

Üzerinde durulan ihtimal Okul müdürünü öldüren 17 yaşındaki Y.K. ile ilgili yeni bilgi