Galatasaray'a büyük şok

Haberin Devamı

Elli bin taraftar tribünleri doldurmuş, Rams Park bayram yeri gibi. Futbolculara verilen destek sınırsız. Ama ne yalan söyleyeyim; dün gece sahadaki Galatasaray, sebebi nedir bilemiyorum ama bu sezonun en kötü futbolunu oynadı. Fenerbahçe kalesine şut çekmeden maçı bitirdi. Üstelik oyunun büyük bir bölümünde sarı-lacivertliler on kişiydi. 
Teknik direktör İsmail Kartal, sarı-kırmızılıların en etkili olduğu mevki kanatlarda Ferdi ile Ziyech’i; Osayi ile Barış Alper’i iyi marke edip kıpırdatmayınca, Cim Bom gol yollarında hiç etkili olamadı. Icardi gibi bir golcü topla buluşamadı. Mertens ilk yarıda gördüğü sarı kartla oyundan düştü. Kerem Demirbay ise etkisizdi. Çok pas hatası yaptı, takımına dün gece hiç katkı veremedi. Torreira orta sahada bir yere kadar mücadele etti. Bunun için de ikinci bölgenin hakimi hep Fener oldu. 
Bu hesapta olmayan mağlubiyetin sebebi nedir bilemiyorum. Herhalde Galatasaraylı futbolcular ‘Mutlaka bu maçı kazanıp, şampiyonluğumuzu ilan edelim’ diye stres yaptılar. Kaç haftadır övgüler yağdırdığımız takım maalesef dün gece sahada yoktu. Bu da bir gerçek. Sol bekte Köhn ilk defa bu kadar etkisizdi. Hatta rakibin attığı golde asisti Köhn yaptı. Bir futbolcu nasıl böyle bir hata yapar, onu da bilemiyorum. 
Orta saha etkili olamayınca defans da arkasına çok adam kaçırdı. Fenerbahçe on kişiyle galibiyeti Galatasaray’dan daha çok istedi. Fizik olarak rakibinden daha diriydi. Sahada koşmayan, iyi mücadele etmeyen bir tek futbolcusu yoktu. İkili mücadelelerin çoğunu sarı- lacivertliler kazandı. Tempo olarak da ev sahibi takımın çok üstündeydiler. 
Futbolda böyle yenilgiler olabilir... Şampiyonluk şansı devam ediyor. Haftaya deplasmanda Konya maçı var. Galatasaray berabere bile kalsa, yine şampiyon olacak. Ama derbilerin havası her zaman başkadır. Tribünlerde o kadar çok ağlayan, kahrolan taraftar vardı ki anlatamam size. Ama sonuçta şampiyonluk kaybedilmedi, sadece derbi kaybedildi.