Düğüm son haftaya kaldı

Haberin Devamı

Beklenilenin aksine temaslı, sert, agresif ve etkili bir ön alan baskısıyla başladı derbiye Fenerbahçe. Sarı- lacivertlilerin bu oyun anlayışı nedeniyle bir nevi ezberi bozulan Galatasaray, oyun kurmakta zorlandı.
Djiku’nun gördüğü kırmızı karttan sonra sahasında takım halinde kapanıp hızlı çıkışlarla gol bulmayı amaçlayan sarı- lacivertliler, bu çıkışlarda etkili de oldular. Galatasaray ise bir kişi fazla oynamanın avantajını sahaya yansıtamadı. Hatta bu oyuncu fazlalığını hissettiremedi bile! Barış Alper Yılmaz’ın kafa vuruşu dışında rakip kaleyi zorlayamayan sarı- kırmızılılar, üretkenlik anlamında çok etkisiz kaldılar.
İkinci yarıda da istediklerini sahaya yansıtamadı Galatasaray. Alanları iyi daraltıp iyi savunma yapan Fenerbahçe karşısında oyunu kanatlara açamadığı gibi daha önceki maçlarda etkili olduğu ceza sahası dışı şutlarını da gerçekleştiremedi sarı- kırmızılılar ve en önemli silahları olan Icardi’yi de istediği toplarla buluşturamadılar.
Fenerbahçe’nin duran toptan Çağlar Söyüncü ile bulduğu gol sonrasındaki süreçte tüm forvetlerini sahaya sürdü Okan Buruk. Ama fazla forvetle oynamak gol atmak için yeterli olmuyor. Nitekim de öyle oldu. Okan Buruk’un kafa karışıklığı sahaya yansıdı ve kaos futbolu Galatasaray’a istediği golü getirmedi.
Cim Bom, şampiyonluk için kendisine bir puanın yeteceği derbide sezonun en kötü futbolunu oynadı. Yukarıda da belirttiğim gibi uzatmalarla birlikte yaklaşık 81 dakika rakibinden bir kişi fazla oynayan sarı- kırmızılılar, bu sayısal üstünlüklerini hissettiremediler.
Galatasaray’ın oyunundan başka derbide kötü anlamda iz bırakanlar; tribünlere oynayarak futbolda bir yerlere gelmeye çalışan Mert Hakan Yandaş, ona uyup sahaya yabancı madde yağdıran Galatasaray taraftarları ve sahadaki en zayıf halka olan hakem Arda Kardeşler’di. Djiku’ya gösterdiği ikinci sarı kartta son derece hatalı olan Arda Kardeşler, maç boyunca da kötü bir yönetim sergiledi. Fakat kendisinin hakemlik performansını düşündüğümüzde, bu durumun kimseyi şaşırttığını sanmıyorum.
Sonuç olarak; uzun süre on kişi oynayan Fenerbahçe, derbide haklı bir galibiyet aldı. Böylece şampiyonluk düğümü son haftaya kaldı. Bakalım bizi nasıl bir son bekliyor?