SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

SAĞLIK - KADIN SAĞLIĞI HABERLERİ

En risksiz ve keyifli korunma yöntemi! Bakırlı spiral mi, hormonlu spiral mi?

Cinsel ilişkilerde korunma yöntem ve teknolojileri gün geçtikçe gelişiyor. Riskli ve planlanmayan gebelikleri önlemek için kullanılan modern dünya çözümlerinden birisi olan spiral (RİA) de kadın doğum kontrolünde en yaygın kullanılan teknik ve araçlardan birisi. Peki spiral nasıl takılır? Spiral cinsel ilişkide hissedilir mi? Hormonlu spiral mi yoksa bakırlı spiral mi tercih edilmeli? Op. Dr. Nazlı Korkmaz tek tek cevapladı.

Meme kanserinde beslenme şekli hastalığı yavaşlatıyor

Meme kanseriyle mücadelede doğru beslenmenin olumlu, yanlış beslenmenin ise olumsuz yönde etkisi olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Bülent Çitgez, “Yoğun tuz tüketimi, salamura besinler, işlenmiş gıdalar, kızartılmış et tüketimi önerilmiyor. Meyve ve sebzeler zengin vitamin ve mineral içeriği bakımından meme kanseriyle mücadelede tüketilmesi gereken yiyeceklerin başında geliyor. Kanser hastalarında doğru beslenme hastalığı yavaşlatabiliyor" dedi.

Hekime gitmeye çekiniliyor oysa tedavi mümkün! Cinsel terapi nedir, ne işe yarar?

Psikolojik ve fiziksel sorunlar, gelenekler, ilaçlar, yetiştirilme tarzı, çiftler arası sorunlar… Toplumumuzda tedavi için hekime gitmeye çekinilen, hatta pek çok kişinin kendisine bile itiraf etmeyerek çıkmaza girebildiği cinsel sorunlar boşanmalara da yol açabiliyor. Bu sorunun cinsel terapilerle aşılabileceğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Selcen Bahadır ülkemizde yaşanan cinsel sorunlar ve tedavilerine ilişkin açıklamalar yaptı.

Kadınların gizli hastalığı: Kasık ağrınızın nedeni PKS olabilir

Kadınlarda daha sık yaşanan kasık ağrıları, sıklıkla adet döneminde vücuttaki değişimlerden ya da idrar yolu enfeksiyonundan kaynaklanabiliyor. Adet dönemi haricinde yaşanan kasık ağrılarında kadınların gizli hastalığı olarak bilinen PKS yani pelvik konjesyon sendromunu göz ardı etmemek gerekiyor. Girişimsel Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Gürhan Adam, pelvik konjesyon sendromu ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Normal doğum yapan kadınlar dikkat! Mesane sarkmasının 6 belirtisi

Sık sık idrara çıkma, idrar yaparken zorlanma ve kasık bölgesinde ağrı gibi şikayetlerle kendini gösteren mesane sarkması kadınlar arasında yaygın şekilde görülebiliyor. Özellikle normal doğum yapan kadınlarda daha sık ortaya çıkan mesane sarkması sosyal yaşamı ve kişinin psikolojisini olumsuz etkiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Mesut Polat, mesane sarkması ve tedavi yöntemi hakkında bilgi verdi.

Meme kanseri görülme yaşı düşse de can kaybı azalıyor

Meme kanseri günümüzde kadınlarda en sık görülen kanser türü ve gün geçtikçe de görülme yaşı düşüyor. Ancak tüm bu olumsuz gibi görülen tabloya rağmen can kayıplarının azaldığına dikkat çeken Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Neşet Köksal, toplumsal farkındalığın artması, tarama yöntemlerinin yaygınlaşması ve hedefe yönelik tedavilerle meme kanserine karşı son yıllarda yüz güldürücü sonuçlar elde edildiğini de vurguladı.

Türk doktorun yöntemi literatüre girdi! Tüp bebekte gebelik şansını yüzde 55'e çıkardı

Türk bebekte belki de en zor grubu yumurta cevabı azalmış kadınlar oluşturuyor. Bazı kadınlarda kaliteli yumurta elde edilirken, bu grupta kaliteli yumurta elde edilemiyor. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, geliştirdiği yöntem ile bu kadınların hamile kalma oranını yüzde 36’dan yüzde 55’e çıkarmayı başardı. Öner, Avrupa Üreme Derneği tarafından kabul gören yöntemiyle literatüre girdi.

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.