Cadde Bruce Willis hastalığının farkında olmayabilir!

Bruce Willis hastalığının farkında olmayabilir!

26.09.2023 - 11:56 | Son Güncellenme:

'Zor Ölüm', 'Mavi Ay' ve 'Altıncı His' gibi yapımlarla adını geniş kitlelere duyuran Bruce Willis, geçtiğimiz sene frontotemporal demans hastalığına da yakalanmıştı. Hastalığının ortasına çıkmasının ardından emekliye ayrılan Willis'in eşi Emma Heming, Hollywood yıldızı ile ilgili yürek burkan bir açıklamada bulundu.

Bruce Willis hastalığının farkında olmayabilir

Derleyen: Buse Bulat / Milliyet.com.tr
Emmy ve Altın Küre ödüllü Bruce Willis'e, Mart 2022'de beynin bazı bölgelerinde meydana gelen işlev bozukluğu sebebiyle ortaya çıkan konuşma, konuşulanı anlama ve okuma-yazma gibi becerileri etkileyen afazi teşhisi konmuştu. 68 yaşındaki oyuncunun ailesi, geçtiğimiz şubat ayında ise ünlü ismin frontotemporal demansa yakalandığını duyurmuştu.

Haberin Devamı

FRONTOTEMPORAL DEMANS NEDİR?

Ön ve temporal loblardaki sinir hücrelerinin dejenerasyonu sonucunda oluşan FTD'nin belirtlileri arasında kişilik değişimi, duygusal kararsızlık, dili ifade etmede yaşanan güçlükler, algı ve hafıza sorunları yer alır. Frontotemporal demans yaşayan hastalar kendilerini sosyal hayattan izole ederler. Diğer bunama hastalıklarında olduğu gibi FTD'li kişilerde de duygusal patlamalar, kişilik değişikliği, yabancılara aşırı yakınlık sergileme veya kas işlev bozuklukları oluşabilir.

Bruce Willis hastalığının farkında olmayabilir

"BU BİR AİLE HASTALIĞI"

Son olarak Bruce Willis'in eşi Emma Heming, aktörün kötüleşen sağlığıyla ilgili yürek parçalayıcı bir açıklama yaptı.

Bruce Willis hastalığının farkında olmayabilir

Eşinin yavaş yavaş hastalığa yenik düşmesini izlemenin keder ve üzüntüsü hakkında Today Show'un New York'taki stüdyosunda konuşan Heming, "Bu hastalık hem teşhis konulan kişi, hem de ailesi için zor. Bruce, ben ya da kızlarımız için de durum farklı değil. Bunun bir aile hastalığı olduğunu söylüyorlar, gerçekten de öyle" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Bruce Willis hastalığının farkında olmayabilir

"BİLMEK ZOR"

Heming, eşinin kendisine neler olduğunu bilip bilmediği sorulduğunda ise "Bunu bilmek zor" diyerek, dünyaca ünlü aktörün hastalığının farkında olmayabileceğini itiraf etti.