Cadde Emilia Clarke: Ölmekten değil kovulmaktan korktum!

Emilia Clarke: Ölmekten değil kovulmaktan korktum!

02.11.2023 - 11:43 | Son Güncellenme:

İngiliz oyuncu Emilia Clarke, 'Game of Thrones' (Taht Oyunları) dizisinde rol aldığı dönemde beyin kanaması geçirmesiyle ilgili konuştu. 2011-2019 yılları arasında yayınlanan fenomen dizide 'Daenerys Targaryen' karakteriyle dünya çapında şöhrete kavuşan 37 yaşındaki aktris, ölümden döndüğü rahatsızlığına dair itirafıyla gündem oldu.

Emilia Clarke: Ölmekten değil kovulmaktan korktum

2011 ve 2013 yıllarında iki kez beyin anevrizması geçirip, hayatta kalmak için beyin ameliyatı olan Emilia Clarke, hastalığıyla ilgili detayları ve sekiz sezon boyunca rol aldığı Game of Thrones dizisinin çekimleri sırasında yaşadığı korku dolu süreci açıklamıştı.

Haberin Devamı

"KONUŞABİLMEM BİLE MUCİZE"

'Sunday Morning' programında Sophie Raworth’a konuşan İngiliz oyuncu, "Bu süreçte çok fazla perspektif kazanıyorsunuz. Beynimin küçük bir kısmını kaybettim. Düşününce çok komik geliyor ama benim konuşabilmem bile mucize. Bu tür bir ciddi tehlikeyi atlatan çok az sayıda insandan biriyim" açıklamasını yapmıştı.

Emilia Clarke: Ölmekten değil kovulmaktan korktum

"İYİ BİR HAFIZAM VARDI"

Beyin hasarı yaşayan gençleri desteklemeyi amaç edinen 'SameYou' isimli bir yardım derneği kuran 37 yaşındaki yıldız, artık beyninde neler olup bittiğini merak etmekten vazgeçtiğini belirterek, "Yaşadıklarımdan eskisi kadar etkilenmiyorum. Her zaman iyi bir hafızam vardı, oyuncu olarak en önemli yeteneğim bu. Bu süreçte bunu devamlı olarak test ettim ve kaybetmekten çok korktum" ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

"SANKİ ARIZALIYMIŞIM GİBİ!"

Subaraknoid anevrizma teşhisi alması sonrası hissettiklerini paylaşan Emilia Clarke, "Ölmekten korkmuyordum, kovulmaktan korkuyordum. Hiçbir zaman 'Neden ben?' diyerek teslim olmadım. Sadece 'Geri dönmeliyim' dedim. Dürüst olmak gerekirse tüm bu olanlar beni çok utandırdı. Sanki arızalıymışım gibi! Yapımcılar güvenilmez biri olduğumu düşünecekler gibi!" dedi.

Hakkında bilinmeyenleri anlatan oyuncu, başarısızlıktan endişelenmediğini dile getirerek, "Eğer bir şeyler ters giderse, her zaman bunu düzeltebileceğinizi düşünürüm. Acıtır, korkutucudur ama sonra her şeyi yapabilirsiniz" açıklamasını yaptı.

Emilia Clarke: Ölmekten değil kovulmaktan korktum

"HASTALARIN ÜÇTE BİRİNİN ÖLDÜĞÜ BİR TÜR"

Emilia Clarke, diziyi çekerken iki kez beyin anevrizması geçirdiğini ve ameliyat olduğunu itiraf etmişti. İlk beyin anevrizmasını, ilk sezon bittikten sonra spor salonunda geçirdiğini, o dönem 24 yaşında olduğunu ve kendisine subaraknoid kanama teşhisi konulduğunu açıklamıştı: Bu kanamalar, yaşamı tehdit edici bir felç şekli ve hastaların üçte birinin öldüğü bir türdür.

Emilia Clarke: Ölmekten değil kovulmaktan korktum

"ANKSİYETE VE PANİK ATAK GEÇİRDİM"

Daenerys Targaryen rolüyle hafızalarda yer eden oyuncu, üçüncü sezonu tamamladıktan sonra anevrizmanın boyutu iki katına çıktığı için bıçak altına yattığını fakat başarısız bir operasyonun ardından tekrar ameliyat olduğunu söylemişti. İyileşme sürecinde anksiyete ve panik atak geçiren yıldız, yaşananların ardından daha mutlu bir insan olduğunu da sözlerine eklemişti.

Emilia Clarke: Ölmekten değil kovulmaktan korktum

Haberin Devamı

BEYİN ANEVRİZMASI NEDİR?

Beyinde zayıflayan bir kan damarının şişkinleşmesi ve balonlaşmasıdır. Bu anevrizma türü serebral anevrizma olarak da adlandırılır. Beyin anevrizması çoğunlukla bir dal üzerindeki yuvarlak bir meyveyi andırır. Beyinde meydana gelene anevrizma, kan damarının yırtılarak beyin kanamasına neden olabilir. Bu kanama bazı durumlarda felce de yol açar. Anevrizmaların erken evrelerde teşhis edilerek tedavi edilmesi hayati önem taşır.