Jhon Travolta

Jhon Travolta

cadde@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

ANDROPOZA ÇARE EĞLENCE



Benim jet hiç bu kadar hareketli bir dönem geçirmemişti. Gidiyorum, geliyorum, ben bunu hep yapıyorum. Evde karım, çocuklarım, hafiften arızaya başladılar. Kate’e göre andropozdayım. Son oynadığım film 'Old Dogs' da beni fena yıktı. Kızım, karım, ben, bir köpek ve de Robin Williams oynuyoruz.
Andropozum sebebiyetiyle bu hafta erken geldim İstanbul’a. Artık rehberlikten çıkmış, can dostuma dönüşmüş Tuti’nin evine gittim hemen. Hafta arası dışarı çıkmayalım da, hafta sonu coşalım diye oturduk TV seyrettik. TRT’nin yeni müzik kanalının galası vardı. Türk pop müziğinin iki divası Sezen ve Ajda’yla tanıştım ekrandan. Sahnedeki bu iki çılgın kadın ve izleyiciler arasındaki büyük tezat dikkatimi çekti. İzleyenler çok suratsızdı. Hele de Tuti’nin Başbakan yardımcısı olduğunu söylediği Bülent Arınç Bey. Sanki bu kadınların hareketlerini aslında hiç tasvib etmiyordu.
Bu sorular kafama çok takılınca Tuti, Türkiye’yi daha iyi tanıyacağıma inandığı bir performans önerdi hafta sonu listemize. Açılışı cumartesi saat 20:30’da Galata Perform’da 'Üçüncü Evren' ile yapıyoruz. Bir zamanlar çarşaflıyken göbek dansçısı olan bir kadın, eski komünist yeni kapitalist Devrim ve zengin çevreci Serinen’in hikayesiymiş bu. “Ne acayip dönüşümler bunlar Tuti?” dedim ve üzerine Tuti’den bir dolu şey dinledim; Cuntaymış, irticayla mücadeleymiş. ABD derin devletini derin derin işleyen ‘Kod Adı Kılıçbalığı’ filmim bile solda sıfır kalır anlattıklarının yanında. Tüm bu dinlediklerim üzerine Türkleri daha çok sevdim. Takdir ettim hala şen olmalarını. Oyunu merakla bekliyorum. Bu dertlerin yanında benim andropoz dertlerimin lafı mı olur? Üçüncü Evren’den yepyeni evrenlere akacağım belli ki.
'Üçüncü Evren' sonrası, o kafayla güm diye hareketli bir gecenin içine düşmeyelim diye, “Onlar dans etsin biz seyredelim, sonra biz dans ederiz” dedi Tuti ve Todes Dans İmparatorluğu’nun gösterisini önerdi. TİM Show Center’da, saat 21:00’de başlıyormuş. Biz bir parça geç gideceğiz. “Grease kadar müthiş olmaz ama idare edersin artık abi” dedi Tuti. Alla Duhova tarafından, 1986’da kurulmuş Todes. Break dans, buz pateni, bale ne varsa karıştırmışlar bu imparatorlar. Bu kadar karışım korkuttuysa da beni, gideceğiz.

Haberin Devamı

YAKTIK ÇIRANIZI!
“Putin bile ödül vermiş abi Alla’ya” dedi Tuti. “Putin ne anlar danstan gitsin kaplan avlasın” dediysem de dinlemedi. Geyiğe devam etti; “Biz de buz hokeyi ile Çayda Çırayı birleştirelim. Gösterinin adını da “Yaktık Çıranızı” koyarız”. Ben gülmeyince “Merak etme abi sıkılırsak Ghetto’dayız” dedi. Saat 22.00’de büyük eğlence başlıyormuş “Pink Amsterdam: Art Danca Event” de Amsterdam’dan bir sürü 'freak DJ' dinleyeceğiz. Retro, electro, house, funk, ne ararsan var. Amsterdam’ın bütün ikoncanları özetle. Tuti’ye kalırsa kesin Türk ikoncanları da gelirmiş. Eğer gelirse, Eda Taşmaşallahpınar diye bir hanım gösterecekmiş bana.
Şayet bu etkinlik beni açmazsa, andropozuma iyi gelmez ise, iflah olmaz beni Babylon’a Mabbas’ı dinlemeye götürecekmiş gece yarısı. Beni ancak 70’ler paklarmış o zaman. Mabbas The Clash’den girip Blondie’den çıkacakmış. 70’ler ne de güzeller. Andropozda kalmayı, hiç çıkmamayı bile tercih ettirebilirler. See you canlarım.