Jhon Travolta

Jhon Travolta

cadde@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

BÜTÜN EMEKÇİLERE ŞEREFE



Bu cumartesi Tuti erkenden çaldı kapıyı. Kırmızı bayrağı, siyah gözlükleri ve siyah kaskı ile görülmeye değerdi. Bir kask da bana getirmiş. Taksim Meydanı’nda yürüyeceğiz. Venseremos’u söyleyeceğiz. Bu yazıyı dışarı çıkmadan önce yazıyorum. Kaskıma rağmen başıma bir iş gelirse, sizleri seviyorum dostlarım.
Bu korkumun sebebi, Tuti’nin bir gün evvel yaptığı arşiv çalışması. Gördüklerim karşısında donakalan bana sürekli “Ne dondun John’cum 1 Mayıs’ın doğmasına sebep sizin polisleriniz değil mi?” dedi. “1886’dan bahsediyorsun Tuti” dedimse de kar etmedi. Amerikan polisini daha fazla savunamayacağımdan, konuyu kapattık.

Haberin Devamı

1 Mayıs’a yakışır etkinlik
Bu geceki cumartesi ateşini dünyanın bütün emekçileri için yakıyoruz. Tuti bana da bayrak, bir de tişört getirmiş. Üzerinde karizmatik, kıvırcık saçlı, uzak bakışlı bir genç... Deniz Gezmiş’miş. Hikayesi çok dokunaklı. Senaryo akışı başladı bile kafamda. Tuti’nin planı 1 Mayıs’a yakışır bir grup dediği Yeni Türkü'yle yapmak bu cumartesinin açılışını. Yeni Türkü’ye Venseremos söyletmeye niyetli. Grubun 40'ıncı Yılına özel konserlerden, Gülay’ın konukluğundaki konser, 21.00’de Balans Jolly Joker’de.
Yeni Türkü'yle hafif ısındıktan sonra, yine 1 Mayıs’a yakışır bir başka etkinlik buldu Tuti. Çok sevdiği dostu, arka sokakların güzel insanı dediği Osman Osman’a veda gecesi 'Exodus: Movement of Jap People'a, Babylon’a gidiyoruz. Bütün rastaman rastafaryan Jah insanları orada olacakmış. Saçları özenle sağa tarayan Tuti’nin nasıl rasta dostları olabilir çözemedim, ama Beyoğlu’nun eski rastalarından Osman Osman’ı merak ettim. “Pupa’yı, Ragga’yı, Rıddım’ı bilenler iyi bilirler Sudan’lı Osman’ı” diyor Tuti. Osman biraz da Vancouver’da takılacakmış hayata. “Bir gün sen de İstanbul’dan gidersen sana da böyle parti yaparız” diyor Tuti.
Osman’a veda sonrası Ghetto’da Jozi Levi ve grubu Brazil Project ile samba’dan bossa nova’ya 1 Mayıs kutlamamızın finalini yapacağız. 22.30’da başlıyor eğlence. Lakin biz biraz daha geç gideceğiz ki kıvama gelsin ortam. Deniz’i giydim, kırmızı bayrağımı ve siyah kaskımı taktım. Dışarı çıkmaya hazırım.