Jhon Travolta

Jhon Travolta

cadde@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Ortaköy Zuma’da zum olduk dün gece. Sake üstüne sake ‘Son Samuray’daki Tom’a döndük. Bu gece içki yok. Hatta hayat boyu yok. Bir yandan da Tuti’ye laf yetiştiriyorum. Geçen çıktığım Jay Leno Show’da yaptığım 'Nicholas Cage Barbara Streisand’a aşık olursa' taklidimle nasıl da rezil olduğum saptamasını yap yap bitiremedi. Ben de pişmanım ama olan olmuş bir kere. Kendimi eğlenceye verip unutmaya çalışıyorum işte.
Bu cumartesi ayrı takılıyoruz Tuti’yle. O İş Sanat’a Monica Molina konserine, ben CRR’ye Philip Glass piyano resitaline gideceğim. Monica Molina gibi böyle Celine Dion Sennediyon’u andırır hanım hanım sesler sevmiyorum. Bu Tuti gecelerin adamı falan tamam ama müzikten anladığı kanaatinde değilim. Philip Glass nasıl kaçar, nasıl kaçırılır? Bildiğiniz gibi herbir şeyi çalabilir Glass. Lakin piyanoyu ayrı çalar. Bu konserde de zaten solo piyano yorumlarını dinleyeceğiz. Hem de kendi şarkılarının. Yani cumartesi ateşini 'gözlerimi kaparım, huzuruma bakarım' şeklinde başlatacağım. Konserlerin ikisi de saat 20:00’da başlıyor.
Philip Glass sonrası, ‘bana kaderimin bir oyunu’ Tuti’yle buluşacağım. Bir türlü Türkiye’ye gelemeyen Radiohead’in tribute grubu Green Plastic’i dinlemeye Bronx Pi Sahne’ye gideceğiz. Thom Yorke’a mektup yazmamı istedi Tuti. Ben ısrar edersem belki gelirmiş Türkiye’ye konsere. İçindeki Radiohead aşkı bambaşka bir çocuk Tuti. Kıyamam. Thom’a yazacağım.
Green Plastic’le kararan ruhlarımızın açılması için müptelası olduğum adam Ayhan Sicimoğlu’nun 'Celia Cruz Revisited' gecesine götüreceğim Tuti’yi ki, Monica Molina’yı neden sevmediğimi anlasın. İki Latin arasındaki dokuz farkı çıkarsın. Neşeli adam Sicimoğlu Kolombiya’dan perküsyoncu Rodrigo Rodriguez, vokalde Küba’dan Lenia Diaz ve Latin All Stars elemanları ile saat 22:30’da sahnede olacak. Her şey çok güzel olacak. Tek kötü şey, pek çok kadının benimle dans edecek oluşu ve Tuti’nin kuduruşu.
Bu cumartesi ateşi gecesini The Hall’de “Insomnia By Becks” gecesinde noktalamayı düşünüyoruz. Konsept 60’lar, Murat Beşer çalıyormuş. 60’lı yıllarda bir küçücük çocuk olduğum zamanlarda neler dinlerdim diye düşündüm hemen; The Rolling Stone ile sallanıp yuvarlanma zamanlarım. Aynısını bu gece de yapacağım. Tam bize göre bir gece bu gece. Şu Kurban Bayramı’nız sonrası uyku tutmaz oldu keza beni. Sebebi, artık uyumak için koyun sayamaz olmam. Neyse, saat 22:30’da başlıyor ve sabaha kadar sürüyor uykusuzlar için 60’lar gecesi. Tuti çevremde "Dans! Dans! Sabaha kadar dans!" diye dönüyor. Başım dönüyor.