Cadde Johnny Depp'in avukatlarından açıklama: Amber Heard'ün ödeyeceği tazminattan feragat edebilir!

Johnny Depp'in avukatlarından açıklama: Amber Heard'ün ödeyeceği tazminattan feragat edebilir!

09.06.2022 - 13:30 | Son Güncellenme:

Ünlü oyuncu Johnny Depp ile eski eşi Amber Heard'ün boşanmalarının ardından birbirlerine karşı açtıkları milyon dolarlık davada karar, geçtiğimiz Çarşamba günü Depp'in lehine çıktı. Duruşmalardan zaferle çıkan aktörün avukatları Camille Vasquez ve Ben Chew, televizyon programına katılarak olaylı dava ile ilgili konşurken; Heard'ün Depp'e ödemesi gereken tazminatla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Johnny Depp'in İngiltere'de bir otelden çıkarken çekilen fotoğrafları ise sosyal medyada viral oldu. İşte detaylar...

Johnny Deppin avukatlarından açıklama: Amber Heardün ödeyeceği tazminattan feragat edebilir

11 yıl önce birlikte rol aldıkları 'The Rum Diary' filminin setinde tanışıp aşk yaşamaya başlayan Johnny Depp ve kendisinden 23 yaş küçük Amber Heard'ün ilişkileri önce nikah masasına, ardından da Hollywood'un en uzun süreli hukuk savaşına uzandı. 2015 yılında evlenip 2017'de olaylı bir şekilde ayrılan çift, ilişkinin perde arkasına dair mesajların ve fotoğrafların ortaya döküldüğü mahkemede birbirini suçladı. Altı hafta boyunca tüm dünyanın gözünü çevirdiği davada karar, geçtiğimiz Çarşamba günü çıktı.

Haberin Devamı

MİLYONLARCA DOLAR TAZMİNAT ÖDEYECEK

Oy birliğiyle alınan kararda, jüri üyeleri Heard'ün eski eşine iftira attığına ve aktrisin Depp'e 10 milyon dolar cezai tazminata ek olarak, aktörü zararlarını karşılamak için de ekstra 5 milyon dolar telafi edici tazminat ödemesi gerektiğine karar verdi. Ancak sonrasında bu rakam, 5 milyon dolardan Virgina eyaletinin bu tür tazminatlar için sınırı olan 350 bine düşürüldü.

Johnny Deppin avukatlarından açıklama: Amber Heardün ödeyeceği tazminattan feragat edebilir

Jüri, Herad'ün de Depp'in avukatı üzerinden karalandığına ilişkin suçlamadan birini kabul ederek, Depp'in Heard'e 2 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi.

HAYRANLARI MAHKEME SALONUNUN DIŞINDA BEKLEDİ

Ayrıca jüri üyeleri, Heard'ün evliliğine ilişkin beyanlarına inanmadı ve iddialarının sadece Depp değil, başkaca insanları da lekelediğine karar vererek, Heard'ün "kötü niyetle" hareket ettiğine hükmetti.

Haberin Devamı

Kararın açıklanacağı gün, mahkeme salonu dışında bekleyen ünlü yıldızın hayranları "Seni seviyoruz Johnny!" diye bağırarak tezahüratlarda bulundu.

KARARI İNGİLTERE'DEN TAKİP ETTİ

Amber Heard, avukatlarıyla birlikte kararın verileceği gün mahkeme salonuna giderken; Johnny Depp, planlı iş anlaşmaları nedeniyle mahkemeye katılmadı. Depp'e yakın bir kaynak, Amerikan yayın kuruluşu CNN'e verdiği bilgide, aktörün kararı Birleşik Krallık'tan takip ettiğini söyledi.

TARAFLARDAN PEŞ PEŞE AÇIKLAMALAR

36 yaşındaki Amber Heard, davanın karara bağlanmasının ve davayı kaybetmesinin ardından sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

Bugün hissettiğim hayal kırıklığı kelimelerin ötesinde. Dağlar kadar delil, eski kocamın orantısız güç, etki ve nüfuzuna karşı koymaya yeterli gelmediği için çok üzgünüm. Bu kararın diğer kadınlar için ne anlama geldiği konusunda daha da fazla hayal kırıklığına uğradım. Bu bir gerileme. Zamanı; sesini çıkaran, ne düşündüğünü söyleyen bir kadının alenen utandırılabileceği ve küçük düşürülebileceği bir döneme geri sarıyor. Kadına yönelik şiddetin ciddiye alınması gerektiği fikrini ortadan kaldırıyor. Johnny'nin avukatlarının, jürinin konuşma özgürlüğü konusundaki kilit sorunu gözden kaçırmasını ve Birleşik Krallık'ta kazanmamızı sağlayacak kadar kesin olan kanıtları görmezden gelmesini sağlamayı başardığına inanıyorum. Bu davayı kaybettiğim için üzgünüm. Ama bir Amerikalı olarak sahip olduğumu düşündüğüm bir hakkı - özgürce ve açıkça konuşma hakkını - kaybetmiş gibi göründüğüm için daha da üzgünüm.

Johnny Deppin avukatlarından açıklama: Amber Heardün ödeyeceği tazminattan feragat edebilir

Johnny Depp ise eski eşinin açıklamalarının ardından kendi Instagram hesabından bir gönderi paylaşarak şöyle yazdı:

Altı yıl önce hayatım, çocuklarımın hayatı, bana yakın insanların hayatı ve ayrıca uzun yıllar boyunca bana destek olan ve bana inanan insanların hayatları sonsuza kadar değişti. Hepsi göz açıp kapayıncaya kadar bir sürede oldu. Altı yıl sonra jüri bana hayatımı geri verdi. Onur duydum. En başından beri bu davayı açmanın amacı, sonucu ne olursa olsun gerçeği ortaya çıkarmaktı. Doğruyu söylemek, çocuklarıma ve beni destekleyen herkese borçlu olduğum bir şeydi. Sonunda bunu başardığımı bildiğim için huzurlu hissediyorum.

"TAZMİNATTAN FERAGAT EDEBİLİR"

Tüm bunların arından Johnny Depp'in avukatları Camille Vasquez ve Ben Chew, 'TODAY', 'Good Morning America' ve duruşmayı kesintisiz olarak yayınlayan 'Law and Crime' kanallarında yer alan programlara çıktı.

Dava ile ilgili konuşan avukatlar, aktörün Amber Heard'ün ödemesi gereken 10 milyon dolardan fazla tazminattan feragat etme ihtimalinin olduğunu söyledi:

Bu Johnny için asla parayla ilgili değildi. İtibarını geri kazanmakla ilgiliydi, ve bunu başardı.

Heard'ün avukatları ise, aktrisin bu tazminatı ödeyemeyeceğini ve mahkemeye temyiz başvurusunda bulunma planları olduğunu açıklamıştı.

Haberin Devamı

Johnny Deppin avukatlarından açıklama: Amber Heardün ödeyeceği tazminattan feragat edebilir

"JOHNNY SORUNLARINI KABUL ETTİ"

Chew, "Benim düşünceme göre jürinin kararın sorumluluk almakla çok ilgisi vardı. Johnny sorunlarını kabul etti; alkol ve uyuşturucu bağımlılıkları konusunda çok samimiydi, yazdığı bazı talihsiz mesajlar konusunda açık sözlüydü. Ve bence jüri, bunların aksine Amber Heard'ün hiçbir şey için sorumluluk almadığını düşünmüş olabilir" dedi ve ekledi:

Amber Heard'ün her şeye bir cevabı vardı ve hiçbir şey için sorumluluk almıyordu. Bence bu bir fark yarattı.

Vasquez ise, "Zaferin anahtarı, kanıtlara ve Johnny'nin ilk kez gerçeği anlatma fırsatına odaklanmaktı. Johnny, hem jüri, hem de halkla bağlantı kurabildi ve gerçekte neler olduğunu anlatabildi."

"VERİLEN KARAR KENDİSİ İÇİN KONUŞUYOR"

Salı günü Heard'ın avukatları, duruşma sona erdiğinden beri Depp'in ekibinin yaptığı 'zafer turunu' eleştiren bir açıklama yayınlamış ve bunun 'kadın hakları konusunda bir gerileme' olduğunu söylemişti. Vasquez ve Chew, durumun böyle olmadığını ve gerçeklerin kendileri için konuştuğunu dile getirdi:

Bu üzücü. Biz sadece davada olanlardan bahsediyoruz ve bu davadaki gerçekler Johnny için son derecede olumlu oldu. Verilen karar, kendisi için konuşuyor.

Camille Vasquez, "Dava hakkında konuşmak için buradayız. Tüm mağdurları öne çıkmaya, mahkemede konuşmaya teşvik ediyoruz; bu davada da tam olarak böyle oldu. Aile içi şiddetin cinsiyeti yoktur" diye konuştu.

Haberin Devamı

Johnny Deppin avukatlarından açıklama: Amber Heardün ödeyeceği tazminattan feragat edebilir

"SOSYAL MEDYA BİR ROL OYNAMADI"

Ayrıca ikili, Johnny'nin açık ara insanların favorisi olduğu sosyal medyanın verilen kararda 'hiçbir rol oynamadığı' konusunda ısrar etti ve dava bittiğinden beri Depp'in çok mutlu olduğunu, 'dünyanın ağırlığı' omuzlarından kalkmış gibi hissettiğini söyledi.

Vasquez, "Başka bir arkadaşımızla, Johnny Depp'in ve bizim ortak arkadaşımız olan biriyle konuşuyordum ve bana, 'Johnny'nin altı yıldır böyle gülümsediğini görmemiştim' dedi" ifadelerini kullandı.

"BUNA DEĞER"

Davadaki başarısının sonucunda terfi alan ve Depp-Heard duruşmaların yıldızı haline gelen Camille Vasquez, bunun genç kızlara okulda kalmaları ve kariyer yapmaları için ilham vereceğini umduğunu söyledi:

Bu yoğun ve gerçeküstü bir deneyim oldu, ama eğer genç kadınları okulda kalmaya teşvik edebilir ve belki de hukuk alanında bir kariyer yapmaları için onlara ilham verebilirsem, o zaman buna değer.

FOTOĞRAFLARI VİRAL OLDU

Öte yandan Johnny Depp'in İngiltere'deki The Grand Hotel Birmingham'dan elinde bir kahve kupasıyla dışarı çıkarken çekilen fotoğrafları ise, sosyal medyada viral oldu.

Haberin Devamı

Karelerde, 'Karayip Korsanları' yıldızı, lüks otelden çıktığı anlarda bir güvenlik sağ kolunu tutarken ve bir diğeri de arkalarında dururken endişeli görünüyordu. Sol elinde seramik bir kahve kupası vardı.

Page Six'in haberine göre; bir kaynak, güvenlik ekibinin Depp'i güvende ve aktörü takip eden 'büyük hayran kalabalıklardan' uzak tutmak için yanında olduğunu söyledi.

Johnny Deppin avukatlarından açıklama: Amber Heardün ödeyeceği tazminattan feragat edebilir

TİKTOK'A KATILDI

59 yaşındaki Depp, eski eşi Amber Heard'e karşı halka açık karalama davasında kazandığı yasal zaferin ardından bir TikTok hesabı da açtı.

Ünlü isim, dava sırasında platformdaki kullanıcılardan güçlü destek almasının ardından TikTok'a katılma kararı aldı. Platformda #JohnnyDepp etiketi 33,5 milyardan fazla ve #JusticeforJohnnyDepp (Johnny Depp için adalet) etiketi 20.2 milyar görüntülenmeye sahip.

Davanın karşı tarafı Amber Heard için açılan #JusticeforAmberHeard (Amber Heard için adalet) ifadesi ise, 85,9 milyon kez görüntülendi.

Aktör, şimdiden milyonlarca takipçisinin olduğu TikTok hesabından "Hep birlikte ilerleyeceğiz" yazdığı bir video paylaşarak, hayranlarına teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.