Cadde Kardashian-Jenner ailesi estetik yaptırmasaydı şimdi nasıl görünürdü?

Kardashian-Jenner ailesi estetik yaptırmasaydı şimdi nasıl görünürdü?

13.10.2022 - 15:35 | Son Güncellenme:

Estetik işlemlere ve photoshop kullanmaya olan düşkünlükleriyle bilinen Kardashian-Jenner ailesinin üyeleri yıllar içindeki değişimleriyle sık sık isimlerinden söz ettirmişti. Vandahood Live, TikTok'tan Kim Kardashian, Khloe Kardashian ve Kylie Jenner'ın eğer estetik yaptırmasalardı bugün nasıl görüneceklerine dair videolar paylaşarak; ünlü isimleri bir kez daha yaptırdıkları işlemlerle gündeme getirdi.

Kardashian-Jenner ailesi estetik yaptırmasaydı şimdi nasıl görünürdü

Kanada'daki York Üniversitesi'nden araştırmacılar, geçtiğimiz aylarda yaptırdıkları estetik işlemler ve photoshop'larla sık sık gündeme gelen Kardashian-Jenner ailesinin üyeleriyle ilgili ilginç bir araştırma yapmıştı. Araştırmaya göre, kadınların psikolojisi açısından, ABD'li TV yıldızı Kim Kardashian'ın geniş kalça, ince bel ve düz karın şeklini tanımlayan 'kum saati' vücut tipinin, İngiliz model Kate Moss'un 'ince' vücut tipinden daha zararlı olduğu ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

Uzmanlar, Body Image dergisinde yayımlanan araştırma için 18 ile 25 yaşları arasındaki 402 kadınla görüşmüştü. Katılımcılara, Instagram'dan kum saati vücut fotoğraflarının yanı sıra küçük kalça, düz karın, ince beli tanımlayan ince veya atletik vücutlu kadınların görüntüleri gösterilmişti.

Kardashian-Jenner ailesi estetik yaptırmasaydı şimdi nasıl görünürdü

Araştırmacılar, kum saati vücuda sahip kadınların fotoğraflarına maruz kalanların kendi kiloları ve görünümleri konusunda daha fazla mutsuzluk yaşadıklarını tespit etmişti.

SOSYAL MEDYA ETKİSİYLE YAYGIN HALE GELDİ

Araştırmayı yapan Sarah McComb ve Jennifer Mills, Batı kültüründe kum saati vücutlu kadınların sosyal medya etkisiyle daha yaygın hale geldiğini söylemişti. Uzmanlar, genç kadınların böyle bir fiziğe sahip olmaları için hissettikleri baskının toplumdaki aşırı zayıf olma baskısından bile daha zararlı olabileceğini ifade etmişti.

Haberin Devamı

Sosyal medyada Kardashian ve kardeşi Kylie Jenner gibi bir vücuda sahip influencer'ların bu vücut tipini popüler hale getirdiğini belirten McComb, şöyle konuşmuştu:

Çoğu kadın, kum saati vücuda sahip olmanın, ince vücut tipine sahip olmaktan daha kolay olabileceğini düşünüyor. Ama kum saati vücudu elde etmenin sandıklarından çok daha zor olduğunu anlayınca hayal kırıklığına uğrayıp, bunalıma giriyorlar.

Kardashian-Jenner ailesi estetik yaptırmasaydı şimdi nasıl görünürdü

TİKTOK'TA VİRAL OLDU

Son olarak ardından yapay zeka uygulamaları, Kardashian-Jenner ailesinin doğal olarak yaşlansaydı nasıl görüneceğini gösterdi. Estetik işlemlere olan düşkünlüğü ile tanınan ünlü aile, geçtiğimiz günlerde TikTok'ta viral hale gelen dijital olarak değiştirilmiş bir videoda şimdiki hallerinden çok farklı görünüyor.

Videoda, geçen yılki 'Keeping Up with the Kardashians' final özel bölümünün görüntüleri, aynı klibin üzerinde oynanmış versiyonlarıyla birlikte yayınlandı.

Kardashian-Jenner ailesi estetik yaptırmasaydı şimdi nasıl görünürdü

Kim Kardashian, Khloe Kardashian ve Kylie Jenner'ın orijinal görüntüleri ve Vandahood Live tarafından değiştirilmiş versiyonları arasındaki en belirgin farklar arasında; Kylie'nin çok daha ince olan dudakları ve Khloe'nin burnu yer alıyor.

Kylie daha önce suratını dolgunlaştırmak için dudak dolgusu yaptırdığını kabul ederken, Khloe ise kısa süre önce burun ameliyatı olduğunu doğrulamıştı.

Kardashian-Jenner ailesi estetik yaptırmasaydı şimdi nasıl görünürdü

"SADECE EĞLENCE AMAÇLIYDI"

Vandahood Live'dan Keith, videodan PetaPixel'e konuşarak; "Üç farklı yapay yazılımı ve iki farklı standart grafik yazılımı kullandık ve bunu başarmak için tam bir hafta harcadık" dedi ve ekledi:

Haberin Devamı

Her biri yıllar içinde farklı değişiklikler geçirdiğinden, ailenin her bir üyesi için farklı bir yaklaşım benimsemek zorunda kaldık.

DailyMail'de yer alan habere göre Keith, "TikTok videosunun yorumlar bölümünde, Kardashian'ların etkisi ve insanların onlara karşı çıkan veya onları savunan tüm bu tartışmalar oldu. Ama bizim için konu o kadar derin değildi, hepsi sadece eğlence amaçlıydı" ifadelerini kullandı.