Kraliyette 'pes' dedirten benzerlik! İkisi de akıl hastanesinde yattı

Kraliyette 'pes' dedirten benzerlik! İkisi de akıl hastanesinde yattı

21.08.2022 - 07:03 | Son Güncellenme:

Cambridge Dükü Prens William ile eşi Cambridge Düşesi Kate Middleton'ın ailelerindeki iki kadın arasında bulunan ilginç benzerliği Avustralyalı bir tarihçi ortaya çıkardı.

Kraliyette pes dedirten benzerlik İkisi de akıl hastanesinde yattı

Derleyen: Fazilet Şenol / Milliyet.com.tr - İngiliz kraliyet ailesi üyesi, Cambridge Düşesi Kate Middleton'ın büyük teyzesi Gertrude Middleton ve kraliyetin varislerinden Prens William'ın büyük büyükannesi Prenses Alice'in benzer yaşamları ağızları açık bıraktı. Neredeyse bir yıl arayla aynı şeyleri yaşayan bu kadınların hayat hikâyeleri ise oldukça ilginç.

Haberin Devamı

DİNE ADANAN BİR HAYAT

Her ikisi de Birinci Dünya Savaşı sırasında Kızıl Haç ile bağlantılı gönüllü hemşirelerdi. Her ikisi de evsizdi ve hayata sıfırdan başlayanlara yardımcı olmak için sosyal hizmet uzmanları olarak çalıştılar. Ayrıca yaşamları boyunca cömert ve hayırsever tavırlarıyla da hep takdir topladılar. 

Kraliyette pes dedirten benzerlik İkisi de akıl hastanesinde yattı

Gertrude Middleton parlak bir öğrenciydi. Kate ve William'ın okuduğu St. Andrews Üniversitesi'nin yanındaki yatılı okula gitti. Gertrude hayatı boyunca tıpkı Kate gibi tenis oynamaktan büyük keyif aldı. Ayrıca piyano çalmayı da seviyordu ve eğitimine 1900-1902 yılları arasında Oxford'daki St. Anne's College'da devam etti. Daha sonra sosyal hizmet uzmanı olarak çalıştı ve Leeds Kız Kulüpleri Onursal Sekreteri oldu. Şehirdeki ve Yorkshire bölgesindeki yardıma muhtaç kızların korunmasına ve barınmasına yardım etti. Birinci Dünya Savaşı patlak vermeden önce de din öğretmenliği yaptı.

Haberin Devamı

Kate'in büyük büyükannesi olan baldızı Olive Middleton ile Kızıl Haç'ta gönüllü olarak çalıştı. Gertrude ve Prenses Alice, hayat yolculuklarında hep dini bir yol izlediler. Gertrude, Cornwall'daki Anglikan Epifani Manastırı'nda rahibe oldu. Prenses Alice ise, bir Yunan Ortodoks rahibe tarikatı kurdu.

Kraliyette pes dedirten benzerlik İkisi de akıl hastanesinde yattı

Prenses Alice'in gençliği ve yaşlılığı

'BİRKAÇ YIL ARAYLA AYNI HAYATI YAŞADILAR'

Bu iki kadının hayatındaki benzerlikler hakkında Avustralyalı tarihçi Michael Reed, "Birkaç yıl arayla aynı hayatı yaşadılar" açıklamasını yaptı. Ancak hepsinden daha şaşırtıcı olanı Gertrude'un da Prenses Alice gibi akıl hastanesinde yattığının ortaya çıkması oldu. Kate'in büyük teyzesi Gertrude 1930'larda Lincoln'deki Lawn Akıl ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi görmüştü. Mart 1942'de 66 yaşındayken bu akıl hastanesinde öldü. Prenses Alice de şizofreni teşhisi konulduktan sonra 1930 yılında İsviçre'deki bir akıl hastanesine gönderilmişti. Prenses Alice 1965'te 84 yaşındayken Buckingham Sarayı'nda hayatını kaybetti.

'BABASI İSTERSE DÖNECEK'

Öte yandan İngiliz kraliyet ailesindeki görevlerinden resmi olarak ayrılan Prens Harry ve ailesinin cephesinde sular durulmuyor. Şimdi de Prenses Diana'nın yakın korumalığını yapan Ken Wharf tarafından yapılan açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. Sussex Dükü ve ailesiyle ilgili açıklamalar yapan Prenses Diana'nın yakın korumalığını yapmış Ken Wharf Prens Harry'nin babası Prens Charles tahta çıkarsa yeni bir görev için İngiltere'ye dönebileceğini belirterek şunları söyledi:

"Tamamen içgüdüsel olarak söylüyorum. Harry'nin denizden çıkmış bir balık olmadığı benim için açık. Hayır işleri yapıyor, Netflix ve diğer şirketlerle anlaşmaları var ama nereye varacaklarını tam olarak bilmiyoruz. Yalnızca içimde Prens Harry'nin Meghan olsun ya da olmasın yeni bir rol için İngiltere'ye dönebileceğine dair bir his var. Sorunuza cevap vermek gerekirse, babasının monarşinin etkisini kırma planının bir parçası olarak Prens Harry'nin bir şekilde geri döneceğini düşünüyorum. Önümüzdeki on yıl içinde bu gerçekleşecek."

Yazarlar