Melda Narmanlı Çimen

Melda Narmanlı Çimen

mcimen@doganburda.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

2010’u beklemek biraz heyecan, biraz merak, biraz kıpırdamak demek. Yemek davetleri, partiler, süslemeler, hediyeler ajandamızın son bir aylık sayfalarını işgal ederken, 31 Aralık gecesi için evimizin makyajını yeniden tasarlamamız şart. Bir tiyatro sahnesi kurguladığınızı düşünün; görkemli, ışıltılı, eğlenceli ve davetkar festival görüntüleri arasından en beğendiğinizi uygulayın.

1. ADIM:
YUMUŞATIN VE ISITIN

Trend bilimciler, yeni yıl için ilk eğilimlerin perdelerini kaldırıyor. Ortaya çıkan bu ilk aydınlık, minimal ve nötr evlerin duyulara seslenen, sıcakkanlı ve rahat mekânlara dönüşeceğini de anlatmakta. Yumuşak

4 ADIMDA YILBAŞI ATMOSFERİ
ışıklar, yünlü dokular, doğal ahşap yüzeyler ve aromaterapik kokularla evler bir anda ısınmaya hazır.

2. ADIM:
BÜTÜN MUMLARI VE IŞIKLARI?YAKIN

Mumlar, nokta aydınlatmalar, avizeler, şamdanlar... 2010 için yakılan her ışık, bir umuda, bir güzelliğe, bir sevince gönderilecek gibi. Gökyüzünden yağan yıldızlar masalarda, koridorlarda, merdivenlerde, pencerelerde yanıp sönecek o gece. Yılbaşı sahnesinin hem tasarımcısı, hem yönetmeni, hem de başrol oyuncusu onlar.

3. ADIM:
RENKLENDİRİN

Renklerle yakalayacağınız kombinasyonlar büyük önem taşıyor. Kırmızı, tutkunun ve neşenin rengidir; mor, renk skalasında kırmızıya en yakın durandır; bu iki baskın rengin arasına eflatun, gümüş ve altın tonlarını katıp ortamı yumuşatmak ve mükemmel dengeyi yaratmak mümkün. Dekoratif objelerde koyu tonları, tamamlayıcı aksesuarlarda metalik renkleri tercih edebilirsiniz.

4. ADIM:
SÜSLEMEDE SINIR TANIMAYIN

Yılbaşı atmosferini yakalamak için ille de dev çam ağacını salonunun ortasına yerleştirmek gerekmiyor. Yapabilecek başka eylemler de var: Büyük çiçek dekorları oluşturmak; ayaklı yüksek bir tabağın içini rengarenk yılbaşı toplarıyla doldurup aynanın önüne yerleştirmek; rengarenk konfetiler serpmek; bir dresuarın üzerini nokta aydınlatmalar, kokinlar, melekler ve esprili aksesuarlarla süslemek; çam ağacı süslerini ağaca takmak yerine tavandan sarkıtmak gibi...


EV DEDEKTİFİ
Ahu Aysal’ın evi

4 ADIMDA YILBAŞI ATMOSFERİ


4 ADIMDA YILBAŞI ATMOSFERİ


“Güzellik, her şeyin fonksiyonel olmasıdır. Benim evimdeki her şey kullanılır” diyen Ahu Aysal, Hotel Les Ottomans’ın otel kısmında kur-guladığı atmosferin benzerini
sadeleştirerek kendi evinde de yaratmış. Aysal, evindeki seçimlerde kendi iç sesini dinlemiş. Ana salona dolan Boğaz manzarasının aşırı gösterişli bir çerçeveye ihtiyacı yok; natürel bir renk paleti tercih ederek çok doğru yapmış. Rahat formlu kanepeleri ve simetrik yerleştirilmiş aydınlatmaları kişiselleştiren Ajda Pekkan’ın hediyesi aynalı gümüş tepsi ve ‘Olgunluk için ödenen bedel yaştır’ yazısı gibi özel detaylar, ev sahibinin kişiliğini çok iyi yansıtıyor.

4 ADIMDA YILBAŞI ATMOSFERİ
TAKİP

MUJİ STİLİ YILBAŞI
Hayatın her anını kapsayan ürünleriyle kullanıcılarına bir yaşam tarzı sunan Muji, yılbaşı için de yalın formlu kutlama fikirleri hazırlamış. Yılbaşı ağacı ışıkları, ağaç süsleri, minyatür yılbaşı ağaçları, kutlama kartları gibi tasarım ürünlerinin tümü, markanın minimalist felsefesini devam ettirir nitelikte. (Tel: 0212 343 91 80)

LİSTE
- Son 10 yıldır Avrupalı gençlerin tutkunu olduğu Korres markasının doğal konsantreli bakım ve kozmetik ürünlerinden almak için Galata Building’e gitmek.
- Sanat ve tarihten izlerle beslediği koleksiyonunu Paris’te sergileyen Örge Tulga’nın mücevherlerinden birini yılbaşı hediyesi yapmak. (www.orgetulga.com)
- Sabahları odayı yavaş yavaş aydınlatarak hafif bir müzikle uyanmak için, amazon.com’dan Philips Wake-up Light sipariş etmek.

“Hiçbir şey mükemmel değildir, hiçbir şey sonsuza dek sürmez ve hiçbir şey tamamlanmış değildir.”
Richard Powell, yazar