Melda Narmanlı Çimen

Melda Narmanlı Çimen

mcimen@doganburda.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Eviniz kutlama  havasına girdi mi



Aynı kasabadaki dört mahalle hikayesini biliyorsunuzdur belki. Birinci mahallede ‘evet ama’cılar, ikincisinde ‘yapıcam’cılar, üçüncüsünde ‘keşke’ciler, dördüncüsünde ise ‘iyi ki yaptım’cılar yaşarmış. En mutlu olanların sonuncu grup olduğuna kuşku yok. Sesimizi içeriye gömmeden, hiçbir isteğimizi bekletmeden yaşamaya devam etmek, yeni sayfalara kapılarımızın ‘aralık’ durduğu bu ayda çok daha fazla önem kazanıyor. Bu mutlu ayın getirdiği bir başka güzellik ise, vitrinlerden taşan yaldız, yıldız ve kırmızılarla evleri kutlama havasına sokma şansı. Bu şansı değerlendirmenin en keyifli yolu da, Mudo Concept mağazaları.
Mağazaya girmeden önce ilk yapmanız gereken kendinize bir tema belirlemek; aksi takdirde seçenekler arasında kaybolmanız çok kolay. Seçeceğiniz temaya uygun raflarda dolaşabilirseniz, süsleme-kutlama-hediye bulma işine yoğunlaşabilirsiniz. Gözlemlediğim kadarıyla, 2010’u karşılayan evinize armağan edebileceğiniz üç kutlama stili var. İlki tabi ki kıpkırmızı seçimlerle evi heyecanlı, neşeli, tutkulu, ateşli bir tarza sokmak. Kırmızı mumlar, ağaç süsleri ve kanepenizin üzerine atacağıız kırmızı yastıklar arasında dolaşın.
İkincisi, saf mutluluğun sembolü beyazı, gümüş yaldızlar ve varaklarla birleştirerek biraz daha klas, cool ve yaratıcı bir stili tercih etmek. Bu yoldaysanız, melekleri, peri kızlarını, beyaza boyanmış kozalakları ve beyaz fenerleri unutmayın.
Evimde doğal bir rahatlık var ve bu bozulsun istemiyorum diyorsanız, çam ağacını kendinize odak noktası olarak seçin; ahşap ve yeşil tonlarındaki az ve öz seçimlerle mekanınızı süsleyin.


3 hediye seçtim!

Eviniz kutlama  havasına girdi mi

Size Mudo Concept’ten özel yılbaşı ambalajı yaptırabileceğiniz 3 hediye alternatifi de seçtim: Kalpli, kazaklı sıcak su torbası 14,50 TL; Çoklu çerçeve 39,50 TL; Çikolata fondüsü 125 TL.


Eviniz kutlama  havasına girdi mi


Kırmızı temasını gold objelerle tamamlayabilirsiniz.


LİSTE
- Akmerkez Parla mağazasına giderek Ebru Uygun ile Derin Mermerci, Dilek Hanif ve İsmail Acar’ın tasarladığı “TOÇEV-Minik Kalpler Parlasın” koleksiyonundan satın almak.
- Paris Colette mağazasından, Christian Louboutin’in şampanya markası Piper Heidsieck için hazırladığı cam ayakkabıdan bardaklarını ısmarlamak.
- ABBA ve Boney M şarkılarıyla dans etmek için, perşembe geceleri Akmerkez Rainforest’da sahne alan Caprice The Show’a rezervasyon yaptırtmak.


EV DEDEKTİFİ
Mischa Barton’un evi

Eviniz kutlama  havasına girdi mi

Hollywood’un 22 yaşındaki genç yıldızı Mischa Barton’ın Beverly Hills’te yaşadığı ev, eski İspanyol mobilyaları, yüksek tavanları ve büyük avizeleri ile yaşından çok öte bir stile sahip. Kırmızı halıda ve özel davetlerde çağdaş tasarımcıların koleksiyonlarını retro seçimlerle karıştırmayı seven Barton, belli ki evini döşerken stil ikonluğunu bir tarafa bırakıp, rahat tercihler yapmış. Evin salonundaki ışık ve doğal renk tonlaması çok hoş; simetrik yerleştirme yıldızın damarlarındaki İngiliz kanının bir göstergesi. Perde ve şömine seçimi biraz daha yalınlaştırılsaydı, pozitif etki daha da yükselebilirdi.


DAĞ?HAVASI?ESİYOR!
İLHAM

Eviniz kutlama  havasına girdi mi

Henüz şehirde kar başlamadı ama evlerde dağ havası estiren tasarımlarla kışa yolculuk başladı. Davetlerin eşsiz imzası BC Atelier’in Abdi İpekçi mağazasında eviniz için nefis natürel, ahşap, kürk ve kırmızı detaylar yakalaya- bilirsiniz. Yolda giderken kulaklarınız üşürse diye de, Louis Vuitton’un leopar desenli mink kulaklığı hazır bekliyor!


“Renkler benim için çok önemli, renklerin enerjisine çok inanıyorum. Mor ve siyah
bana iyi geliyor. Ayçiçeği sarısını da çok
severim.”

Elif Şafak, yazar