Melda Narmanlı Çimen

Melda Narmanlı Çimen

mcimen@doganburda.com

Tüm Yazıları

Hadi nostalji yapalım


Geçmişin formları ve imgeleri bugüne taşınıyor.


Genç tasarımcılar 1950, 1960 ve 1970’leri yeniden yorumlamaktan hiç vazgeçmiyor. Bunun bir nedeni geçmişle ilgili güçlü imgelerin güven ve mutluluk vermesi, diğeri de o yıllara ait artık kültleşmiş pek çok stil detayının bulunması

Eğlenceli ve parlak detaylar, geometrik desenler, büyük çiçek motifleri, siyah, fuşya, mor ve acı sarının kombinasyonları... Retro mobilyalar, vintage tasarımlar, art deco tarzının yeniden yorumları... Çoğu geçmişe referans verse de, tüm bu dekorasyon elemanlarını bugünün evlerinde görmek mümkün.
Evinize retro bir lezzet katmak istiyorsanız, uygulayabileceğiniz birkaç stil adımı var. Soyut bir yaklaşımı yansıtan retro tarzı mobilyalar bulundukları mekanda genellikle dikkat çeken bir odak noktası yaratır. Dolayısıyla bunların tümünü bir alanda kullanmak yerine, her oda için tek ve vurucu bir model seçin. Geniş ve uzun kanepeler üzerinde geometrik ve optik desenli yastıklar kullanabilirsiniz. Salonun bir bölümünde oluşturacağınız mini barı, parlak krom ayaklı ve kırmızı kumaş kaplı yüksek taburelerle renklendirebilirsiniz. Otuma odanızda yap-boz modeli, birbiri içine geçen rengarenk uzun puflardan yararlanın.

Haberin Devamı

Kübik formlar bu tarzı yansıtır
Retro tarzı deyince aklınıza ilk gelenlerin kalın tüylü halılar, yumuşak plastikler, dokulu vinil kumaşlar ve yumuşak kadifeler olması da kaçınılmaz, çünkü o dönemlere damgasını vuran ürünlerde bunlar tercih edilmiş. İp perdeler, tekerlekli sehpa ve masalar, çanak biçimli taburelerin yanı sıra, aksesuarlarda kübik ve alışılmadık formlar bu tarzı yansıtmanızı kolaylaştıracaktır.

EV?DEDEKTiFi
KELLY?HOPPEN’IN?EVi

Hadi nostalji yapalım

Cape Town doğumlu uluslararası çapta bir tasarımcı, jet-set bir iç mimar, milyonlara seslenen bir yazar, popüler bir eğitimci, taze bir TV programcısı ve fanatikleri bulunan mağazaların kurucusu. Victoria Beckham çok yakın arkadaşı, komedyen Alan Carr sürekli etrafında, sinema sektörünün parlayan yıldızı Sienna Miller ve İngiltere’nin en dikkat çeken tasarımcılarından biri olan Savannah Miller, üvey kızları. Uzun süren arayışlardan sonra istediği evi Batı Londra’da bulan ve görür görmez aşık olan Kelly Hoppen, bu tutkuyla evini beş ay gibi oldukça kısa bir sürede renove etmiş. Onun yumuşak, pastel, sakin ve toprak tonlarının ağırlıkta olduğu dengeli çizgisine alışık biri olarak, kendisi için tasarladığı bu evi görünce şaşırmadım desem yalan olmaz. Simsiyah seçimler, dore aksesuarlar, lake mobilyalar, gizli ışıklar ve aynalı yüzeyler, gelecekte yepyeni bir Hoppen tarzı gözlemleyece- ğimizin sinyallerini veriyor olabilir. Ama ben yine de onun bildik rahatlatıcı-minimalist çizgisini tercih ederim.

PUANIM:6

LİSTE
- ANNA Molinari’nin Bluemarine için tasarladığı batik desenli tünik ve elbiselere hayran kalmak.
- DAVID Allen imzalı ‘Getting Things Done’ kitabını okuyarak yeni mevsime organize ve düzenli girmek.
- İSTANBUL aşığı mücevher tasarımcısı Sevan Bıçakçı’nın henüz hazırlamakta olduğu Hançer koleksiyonunu dört gözle beklemek.

TAKİP
Banyolarda Zero
Kale’nin yeni banyo çözümleri koleksiyonu Zero Serisi, hayatın yoğun temposunda, banyo gibi önemli bir arınma mekânında hayatı kolaylaştırmayı hedefliyor. 80’li yıllardan itibaren banyo kültürüne ilişkin ürün tasarımları ile sayısız ödüle layık görülen Alman tasarımcı Adolf Babel imzasıyla banyolarda yerini almaya hazırlanan Zero, lavabo, klozet, küvet ve banyo mobilyalarından oluşuyor.