Melda Narmanlı Çimen

Melda Narmanlı Çimen

mcimen@doganburda.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Madem yarın Babalar Günü... Evde maskülen bir stil yaratalım



Uzay gemilerini andıran binalar, devasa mobilyalar, fütüristik objeler... Bunlar sizce bir kadının istekleri mi yoksa bir erkeğin mi? Doğru bildiniz, tabii ki erkeğin! İş dekorasyona geldiğinde, maskülen stiller seçimlerini hep tasarım, yalınlık, fonksiyonellik, ergonomi ve teknolojiden yana yapıyor


21’inci yüzyıl insanının hayat akışı son derece yoğun, hareketli, inişli çıkışlı ve renkli. Gelişen teknoloji ve haberleşme yöntemleri dünyamızı küçültürken, bizleri devamlı uyararak belleklerimizi bir şekilde yoruyor. İletişim mecralarından bize yansıyan akla hayale gelmeyecek yoğunluk ve sıklıktaki mesajlar da, çoğumuzu evimizin içinde daha sakinleştirici bir ortam arar hale getirdi. Kadınlar içlerinden gelen süsleme dürtüsüyle bu sakinlik arayışını her fırsatta kırmaya çalışırken, erkekler özellikle yaşama mekanları sözkonusu olduğunda hiç taviz vermiyor. Rahatlık, işlevsellik ve pratiklik onların seçimlerinde hep başrolde. Bir eşyanın eve girmesi için çözüme ve ihtiyaca yönelik olması neredeyse şart. Gereksiz kalabalıktan çok, nitelikli, doğru düşünülmüş fikirlere meyleden erkekler, detayları azaltırken, kaliteyi yükseltmeye çalışıyor.
Bu nedenle de maskülen sıfatını alan mekanlar genel anlamda çok sakin, tasarımlar bir noktaya odaklı, mobilyalar 90 derecelik dik açılara sahip, aydınlatmalarsa dramatik oluyor. Masif formlar, heykelimsi mobilyalar, sade geometrik çizgilerin klasikler üzerine adaptasyonu erkeklerin yaratıcı dünyasına daha çok hitap ediyor. Renk kullanımlarındaysa ‘cool’ ve cesur bir tavır ağırlıkta.
Koyu renk gamı, siyah, beyaz ve gri tonlarının yanı sıra, doğal içerikli toprak renkleri de tercih edilebiliyor. Tasarımcıların gelişmiş bilgisayar teknolojileriyle yarattıkları yepyeni formlar ve esnek malzemeler erkeklerin ilgi odağında. Evin ev sevdikleri odasıysa kesinlikle TV- sinema köşesi!


Ev tekstilinde iki ünlü bir arada!
İtalyan ev tekstili markalarından Frette’nin geçmişi 19’uncu yüzyıla dayanıyor. Marka, yeni koleksiyonda, dünya banyo tekstili sektörüne tasarım anlayışı getiren HAMAM’ın özel peştamal koleksiyonuyla Harvey Nichols Home’da buluştu. Geometrik desenlerin ve çizgilerin kullanıldığı koleksiyonda kemik, lacivert, beyaz, kahverengi ve mavi ağırlıkta. Fazla yer kaplamayan, çabuk kuruyan, antibakteriyel ve pamuklu bir peştamal istiyorsanız bu ürünler tam size göre.


EV?DEDEKTiFi
Madem yarın Babalar Günü... Evde maskülen bir stil yaratalım


Ayşe-Ece Ege’nin evi
Dice Kayek’ın yaratıcıları Ayşe ve Ece Ege’nin Levent Loft’taki evlerini anlatan en uygun kelimeler beyazlık, yalınlık ve şeffaflık. İç mimari öğelerin konseptin bir parçası olarak tasarlandığı kabuk içinde, beton, ahşap, metal ve cam birleştirilmiş. Eames, Jacobsen, Mollino, Le Corbusier, Perriand ve Morrison gibi tasarımcıların mobilyaları yaşam alanlarının karakterini çiziyor. Eşya saklayan akıllı duvarlar ve dolaplar, mumlar, orkideler dekorasyonun önemli unsurları. Sadelikten yana olduklarını söyleyen kardeşler rahat eşyalar seçmişler.


PUANIM:10