Melda Narmanlı Çimen

Melda Narmanlı Çimen

mcimen@doganburda.com

Tüm Yazıları


Stil egzersizleri başlasın



Ev odaklı yaşamın son yıllardaki geri dönüşüyle ‘en çok vakit geçirilen yer’, ‘en sağlam koza’, ‘en huzur veren sığınak’ olarak yeniden tanımlanan iç mekânlar, sahiplerinin karakterini ele verecek derecede kişiselleşiyor, zenginleşiyor. Bu zenginliği yaratan stil egzersizlerinin dört ana kaynağını öğrenmek ister misiniz?



Evinizin dekorasyonunu yeniliyor ya da yepyeni bir eve taşınıyorsanız, hiç denemediğiniz stillerde gezinmenin, özgür kalmanın ve özgür bırakmanın tam vaktidir! Stil egzersizlerinizi yaparken tek ihtiyacınız olan, biraz cesaret. İşte size ilham verebilecek başlangıç fikirleri:

Haberin Devamı

Moda dünyası
Modada günümüzün stil ikonlarına bir göz attığımızda karşımıza Kate Moss, Chloe Sevigny, Sienna Miller gibi isimler çıkıyor. Defile parçalarının kurbanı olmayan, ne istediğini bilen ve denemekten korkmayan isimler. Onların röportajlarında verdikleri en önemli tavsiye şu: Asla tepeden tırnağa tek marka giyinmeyin. Çünkü bedenlerimiz reklam panosu değil. Aslında bu tavsiye, son yılların en çok beğenilen iç mekan senaryolarının da özeti. Uygulamak için ne mi gerekli? Hiç kuşkusuz deneme cesareti (yanılacak olsanız bile), dinmeyen bir merak ve kararlılık.

Farklı kültürler
Eğer kendi özel karışımınızı yaratmaya, o stilden bir form, öteki stilden bir malzeme çalmaya kararlıysanız, oryantal objelerin, modern çizgilerle harmanlandığı eklektik tarz yol göstericiniz olabilir. Tasarım klasiklerinden seçtiğiniz mobilyaları, ikinci el aksesuarlar ve antika aydınlatmalarla birleştirmek ya da bunların tam tersini yapmakta özgürsünüz. İlginizi çeken ülkeler ve kültürleri hakkında araştırma yapın. Japonya’nın bambular ve hasırlarla kaplı sade dünyası, Fas’ın baharattan ilham alan renkleri, Yunan adalarının mavi pencereleri, Ege’nin beyaz badanalı evleri… En çok hangisinde huzur bulduğunuza karar verin.

Zıtlıklar ve kontrastlar
Karıştırarak nasıl yakıştırabilirim sorusuna takılırsanız, tezatlar arasında denklemler kurun. Örneğin aile yadigârı bir mobilya bulmaya çalışın. Kişiliğini bozmadan yenileyerek, onu evinizin bir köşesine yerleştirin. Anılarınızı yakınınızda tutmak size her zaman güven verecektir. Tasarım klasiklerini daha yakından tanıyın. Eames’in sandalyelerini mi, yoksa Noguchi’nin taburelerini mi daha çok sevdiğinize karar verin. Orada gördüğünüz tarz, iyi bir yol gösterici olacaktır. Karıştırma kısmı, işin en keyifli anıdır; serbest bıraktığınız yaratıcı radarlarınız bulduklarıyla sizi bile şaşırtabilir. Aslında eviniz sizin oyun alanlarınızdan biri. Klasik, modern, romantik, kitsch… Bunlardan yalnızca biri olmak zorunluluğu yok. Her birinden sadece istediklerinizi alın, hoşunuza gitmeyenleri oyun dışı bırakın.

Haberin Devamı

Dekorasyon dergileri
Kendinize dekorasyon dergilerindeki beğendiğiniz karelerden oluşan bir dosya hazırlayın. Hepsini arka arkaya dizdiğinizde gördüğünüz film, ana rotanızı belirlemede çok yardımcı olacaktır. Buradan kestiğiniz sayfalarla bir mood board yapmak, dekore ettiğiniz odanın bütün elementlerini yan yana görmenizi sağladığı için özellikle kombinasyonlu seçimlerinizde büyük kolaylık sağlar.


TAKİP
Doğal seçimler

Stil egzersizleri başlasın

Doğaya ve doğal olana eğilim artık her alanda kendini gösteriyor. Dendro lamine parkede özel ürünler sunan Massive, ev, ofis ve halka açık mekânlarda kullanılmak üzere yüzde 100 doğal parkeyle çevreye duyarlı zeminler yaratıyor. Yüksek metrajlı projeler için istenilen her rengi parke yüzeylerine uygulayabilen Dendro, evsahibini mobilya seçiminde özgür bırakıyor. www.massivedekor.com.tr



LİSTE- PAZAR kahvaltısından sonra Galatasaray’da Bir Nokta II. sanat ve tasarım pazarına uğramak (Tel: 0212.244 91 80)
- EFSANEVİ Guerlain pudrası Terracotta’nın yeni 4 Seasons bronzlaştırıcısı ile karamelize olmak.
-ENERJİ tasarrufu yapmaya Philips EcoMoods serisi iç ve dış mekan aydınlatmalarla başlamak.


Anahtar
Bütün ekranları kapatarak techno-rehab yapmak