Melda Narmanlı Çimen

Melda Narmanlı Çimen

mcimen@doganburda.com

Tüm Yazıları

Zemin ve duvar kaplama malzemesi olarak seramiğin kullanıldığı mekânlar hızla artıyor ve karo seçimlerinde daha yaratıcı çözümlere gidiliyor. Eskiden düz renkler tercih edilirken artık farklı desenlerdeki karolar sentezleniyor. Geometrik şekiller, beyaz zemin üzerine canlı renkli stilize semboller ve seramik aralarına yerleştirilen cam parçalarının kullanımı, en sık rastlanan uygulamalar arasında. Böyle bir seçim, evlerinde halı kullanmak istemeyenler için keyifli bir çözüm oluyor. İstediğiniz seramik modeline karar verdikten sonra, kaplama süreci biraz sabır gerektiyor. Desenli karoların en büyük sorunu, uygulanan alanda kayması ve görüntü akışının bozulması. İşe başlamadan önce seçtiğiniz karoları mutlaka zemin üzerine dizerek, desenleri nasıl sentezlemek istediğinize tam olarak karar verin ve bir kağıda taslağını çıkarın. Karoları nerelerde bulabilirsiniz? Çakartaş Karo, Karo İstanbul, Kimares Seramik Atölyesi, Mine Dekor ve Yıldız Çini Atölyesi’ne bakabilirsiniz.

Haberin Devamı

ALIŞVERİŞ
SEVGİLİ MUDO CONCEPT...
Beni artık rahat bırak! Maslak mağazana her girdiğimde şu oraya, bu da buraya diyerek elim kolum dolu çıkıyorum. Oğlum da boyu kadar jude box’ı odasına almaya kalkmaz mı? P.S.: Yılbaşı süslemesi için tabi ki yine sana geleceğim. Sevgiler!

TAKİP
EN ÜNLÜ YUMURTA
Hikayesi, 1842’de St. Petersburg’da başlayan Fabergé yumurtaları, koleksiyonerler için paha biçilmezdir. Örneğin M. S. Forbes’un 24 milyon dolar değerinde 11 özel Fabergé’si var! Yumurtaları, Prestige mağazalarında bulabilirsiniz. (Tel: 0212. 373 27 60)

YÜZEYLERDE DESEN OYUNLARI
LİSTE
* İşaret parmağı için iri taşlı bir yüzük bulmak. Şu anda en hit olanı, Cartier Les Must koleksiyonunun yeni tasarımları.
* Abracadabra’da yemek sanatçısı Dilara Erbay’ın ‘geleneksel-deneysel’ adını verdiği, Türk mutfağını dünyalı bir vizyonla yorumlayan mutfak felsefesine teslim olmak.
* Net-a-porter.com’da Victoria Beckham’ın hayranı olduğu Roland Mouret’den yardım alarak tasarladığı elbiselerin peşine düşmek.
* Akşamüstü Asmalımescit’te Mirror Lounge’da ‘Lynchburg Lemonade’ içmek.

Haberin Devamı

İLHAM
NEO-OTTOMAN
Türk tasarımcıları Anadolu uygarlıklarındaki figüratif kaynakları kullanmaya devam ediyor. ‘Neo-otttoman’ olarak tanımlanan bu stilin tutkunlarından Deniz Tunç’un Selçuklu esintileri taşıyan Aynalı Dolap’ını seviyorsanız, moda sayfalarının gözdesi harem pantolonları da beğenerek giyebilirsiniz. Bu sezon Dior, Armani, Balmain ve Diane von Furstenberg koleksiyon- larında bu pantolona yer verdiler.

“Tasarım giderek daha basitleşiyor ve sadeliğin içindeki lüksü keşfetmeye başlıyoruz. Bu nedenle her zaman doğal malzemeler kullanmak taraftarıyım.” Anthony Todd, Dekoratör

Anahtar
Yeniden değerlendirmek