Melda Narmanlı Çimen

Melda Narmanlı Çimen

mcimen@doganburda.com

Tüm Yazıları

ZAMANSIZLIK ZAMANI


Tasarım klasiklerine yatırım yapmak zamansız bir seçimdir.

Moda, endüstriyel tasarım ve mimarlık tarihinde kültleşmek demek, sınırsızlaşmak ve ölümsüzleşmek demek. Zamansız olarak her daim özel ve saygın olmayı başarmak, yolumuza çıkan her trendin kazandığı bir karakter değil. Ancak kendine ait kişisel hikâyesi olan mekânlar dönemine ilham kaynağı oluyor ve adını yazıyor.
-Etkisi geçmişen bugüne ulaşan ulaşan Rönesans, Fransız Rokoko ve Gotik stillerinin ana unsurlarını inceleyin; kendi tarzınıza neler ödünç alabileceğinize bakın.
- Afrika, Hindistan ve Latin Amerika gibi kökenleri güçlü ve tüm dünyayı etkileyen kültürlerin stil detaylarını araştırın.
- Aşırılıktan her zaman kaçının; daha rafine, daha öz, daha doğal seçimler yapın.
- Hikâyesi olan bir ev yaratmak için; nesneleri sevmeli ve onları birbiriyle karıştırarak sizi anlatan bir stil bulmak gerekiyor. Etrafta ne varsa algıya seslenmeli. Gözünüz, objelerle, yazılarla, resimlerle dans etmeli, onlara dokunabilmeli, onlarla konuşabilmeli.
- Geçmişi güçlü, farklı bir sözü olan markalara yatırım yapın.
- Etrafınızdaki her şeyin tıpkılaştığı bir dünyada, size sunduklarımızın sadece size ait olduğunu söylesek ‘hayır’ der misiniz? Size özel olduğunu hissettiğiniz bir obje bulduğunuzda, kaçırmayın.
- Tasarım ürünleri arasında ancak orantı, ışık, malzeme ve renk kombinasyonları mükemmel olanlar daha kalıcı olacağını bilin.
- Daha akıllı, rasyonel ve çevreci tasarımların makro ölçüde hayatımıza gireceğini aklınızda bulundurun.
- Bize zamanı armağan eden, teknolojiyi rahatlık için kullanan, aklı ürüne uyarlayan her şeyin gelecekte de geçerli olacağını unutmayın.

Haberin Devamı


EV DEDEKTİFİ
MÜGE KARAMIZRAK’IN EVİ

ZAMANSIZLIK ZAMANI

Uzun yıllar Londra, Sao Paulo ve New York gibi büyük metropollerde yaşayan ve gayrimenkul sektöründe çalışan Müge Karamızrak’ın kızı Luvena ile yaşadığı Topağacı’ndaki ev, özellikle renk seçimleriyle sempatik, güler yüzlü ve sıcak bir atmosfer yaratmayı amaçlamış; ama uyum kaygısı ve fazla kalabalıklar nedeniyle bence sınıfta kalmış. Karamızrak evinin tarzını şöyle anlatıyor: “Eski oturduğum evlerimde her zaman beyaz ve çağdaş bir stili tercih ettim. New York’taki evimizi Feng shui felsefesine göre dekore etmiştim. Fakat burada Luvena’dan dolayı daha çok rahatlığa, sadeliğe ve güvenliğe önem verdim. Renk seçimlerimde de yine kızımdan dolayı onu eğlendirecek turuncu ve eflatun gibi enerji veren canlı renkleri kombine ettim. Onun yatak odasını da dekore ederken ferah ve fonksiyonel olmasına özen gösterdim.”
Karamızrak’a önerim, kalorifer üzerini boşaltması, duvarlardaki tabloların yerlerini yeniden düzenlemesi, turuncu rengin kullanımını sadece throw ve yastıklarla sınırlaması, farklı köşelere serpiştirilmiş saksı çiçeklerini tek bir alanda toplayarak atmosferi rahatlatması.




TAKİP
PRADA ZODİAK

Astroloji meraklısı arkadaşınıza yılbaşı hediyesi arıyorsanız, Prada’nın Zodiak ismini verdiği özel koleksiyon hoşunuza gidebilir. Burçların simgelerinden oluşan bu seride, renkli saffiano derileri üzerine uygulanmış metal zımbalarla süslenmiş burç simgeleri, farklı aksesuarlar şeklinde sunulmuş.


LİSTE
-Beyoğlu’ndaki Luvr Apartmanı’ndan taşınan IKSV’nin Şişhane’deki yeni mekanı Deniz Palas’ı ziyaret etmek.
- Yarattığı A46 markasının 10. yılını kutlayan Tuvana Büyükçınar’ın Shop&Miles için tasarladığı ‘The Party Highest’ yılbaşı partisine davetli olmak.
- Rıfat Özbek tasarımı etno-modern yastıklar arasında global desen turu yapmak.


“Hayallerimi kağıda dökmek benim için bir çeşit meditasyon; kendime yakın çizgileri modern formlar içinde buluşturuyorum.”
İç mimar Fulya Cinisli