Cadde Müfit Can Saçıntı: Türk insanları ayrılmayı başaramıyor!

Müfit Can Saçıntı: Türk insanları ayrılmayı başaramıyor!

29.03.2022 - 07:19 | Son Güncellenme:

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) üyelerinin oylarıyla belirlenen 2021 yılı Türkiye Sineması'nın 'En İyileri', geçtiğimiz gece açıklandı. Ödül vermek için törene katılan isimlerden Müfit Can Saçıntı, gecenin sonunda gazetecilerle bir araya gelerek özel hayatıyla ilgili soruları yanıtlayıp, çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

Müfit Can Saçıntı: Türk insanları ayrılmayı başaramıyor

Oyuncu ve Senarist Müfit Can Saçıntı, önceki haftalarda 2000 yılında evlendiği eşi Çiğdem Saçıntı ile boşanmıştı. 2005'te kızları Duru'yu kucaklarına alan çift, beş yıl önce boşanma kararı almış, ancak kızlarının büyümesini bekleyerek, bu kararı ertelemişti.

Haberin Devamı

22 yıl boyunca gözlerden uzak bir evlilik yaşayan çift, boşanmanın ardından adliyeden ayrılarak birlikte yemeğe çıkmıştı. TV8'de ekranlara gelen '2. Sayfa' programına açıklama yapan oyuncu, "Dostça boşandık" açıklamasında bulunmuştu.

SİNEMANIN 'EN İYİLERİ' AÇIKLANDI
Sinema Yazarları Derneği üyelerinin oylarıyla belirlenen 2021 yılı Türkiye Sineması'nın 'En İyileri', Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nde yapılan ve Şebnem Yiğit'in sunuculuğunda gerçekleşen ödül töreninde açıklandı.

Ödül vermek için törene katılan isimlerden 'Çocuklar Duymasın' dizisi ve 'Mandıra Filozofu' filmi gibi projelerle tanınan 53 yaşındaki Müfit Can Saçıntı, SİYAD'ın 54'cü en kısa film ödülünü verdi.

"EN İYİ FİLM BİTMİŞ FİLMDİR"
Gece sonrası basın mensupları ile bir araya gelen ünlü oyuncu, "En iyi filim bitmiş filimdir" şeklinde konuşarak, "Bu aralar ödül almıyorum, ödül veriyorum. Sinema Yazarları ödülünü almak arkadaşlar için büyük bir gurur olsa gerek. Ben de zevkle, gurur duyarak kısa film ödülünü verdim" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Saçıntı, Mandıra Filozofu, performansı ile hala iyi tepkiler aldığını da dile getirdi. Müfit Can Saçıntı, geçtiğimiz haftalarda eşi Çiğdem Saçıntı ile boşanmalarıyla ilgili sorulara yanıt verdi.

"İNSANLAR İNANMAK İSTEMİYOR"
Ünlü isim, "Dostça boşandık, ama insanlar inanmak istemiyor. Şöyle bir tespitim var, Türk insanları her şeyi başarıyor ama ayrılmayı başaramıyor. Evlilik kolay bir şey değil, 22 yıl evli kaldık. Bir bankada 20 yıl geçtikten sonra emekli oluyorsun, bence evlilikte de emeklilik olması lazım. Ama birbirimizin kalbini kırmadan, dostça ayrıldık" dedi.

Müfit Can Saçıntı: Türk insanları ayrılmayı başaramıyor

İSYAN ETTİ
Öte yandan yaz aylarında Muğla'nın Milas ilçesinde ormanlık alanda çıkan ve yerleşim yerlerine sıçrayan yangında 'Mandıra Filozofu' filminin de çekildiği Çökertme Koyu zarar görmüştü. Filmin hem yönetmeni hem de başrol oyuncusu Müfit Can Saçıntı ise, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla adeta bu duruma isyan etmişti.

Saçıntı, yaptığı paylaşımda; vefat eden partnerini de anarak “Rasim Abi öldü. Mandıra Filozofu’nun kulübesi yandı, kül oldu. Sırada ne var hayat?” ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

Müfit Can Saçıntı ile başrolü paylaşan Rasim Öztekin, geçirdiği kalp krizi sonrası 8 Mart 2021 tarihinde hayatını kaybetmişti.

Müfit Can Saçıntı: Türk insanları ayrılmayı başaramıyor