Serfiraz Ergun

Serfiraz Ergun

serfiergun@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Galata Kuledibi’nde açık hava etkinlikleri bitmiyor. Galata Moda için bir kez meydana tahta pavyonlar yapılmışken hemen ardından aynı yere Galata Tasarım’ı da kurdular. Açılışta rastladığım Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Kuledibi’nde bu etkinliğin son olduğunu, çünkü daracık, inişli yokuşlu yolların tıkandığını, Galata’da oturanlara sıkıntı yarattığını söyledi. Artık Taksim Gezi Parkı’nda sürecekmiş bu tür sokak festivalleri.
Galata Tasarım’da çok hoş şeyler bir araya gelmişti. Kendisi de kağıttan objeler tasarlayan Devran Mursaloğlu belediye ile birlikte düzenlemiş etkinliği. Aralarında modern takılarıyla Sabrina Fresco, Gaultiervari deri büstiyerleriyle Nahide Büyükkaymakçı, giysileriyle Suzan Toplusoy, yemek tasarımlarıyla Dilara Erbay, keçe şalları, giysileri ve çantalarıyla Öykü Thurston gibi isimler de vardı.
İlginç bir stand daha dikkatimi çekti; chichiqueen.com. Evet internetten satış yapan bir işyeri bu. Gazeteci Zafer Mutlu’nun kızı Güneş Mutlu Mavituncalılar isimli gencecik bir kadın kurmuş. Bu sitede bir çift küpeden navigasyon aletine kadar 90 tasarımcının üç bin ürünü var. Sokak fesivallerine epey rağbet vardı. Yorgun argın akşam evine gelenlere sıkıntı yaratabilir ama Kuledibi de çok şenlikli oluyordu.

Haberin Devamı

Kavurucu sıcakta bir ağaç altı
Yaz tatiline çıkamayanlar İstanbul’un yapışık yaz sıcağından bunalanlar, trafik gürültüsünden bezenler için hafta sonu günübirliğine kaçabileceğiniz bir adres Sapanca’daki Ev-Ce. Arifiye’den giriyorsunuz biraz sağ-sol yaptıktan sonra bir cennete çıkıyorsunuz. Ağaçların altında, havuzunda ördeklerin, kazların yüzdüğü koskocaman bir bahçe.
Çimenlerin üzerine masalar atılmış, kızgın güneş yaprakların arasından süzülüp yumuşayarak üzerinize düşüyor. Sabah kahvaltıları, öğle yemekleri için ideal. Alın çoluğunuzu çocuğunuzu, kayınvalidenizi, köpeğinizi yayılın gazetelerinizle çimlerin üzerine. Giderken de uğrayın çıkıştaki reçel- turşu butiğine hepsi ev yapımı kavanozlardan seçin atın arabanızın bagajına.

Yazın dans ve tiyatro
Yapı Kredi Kültür Sanat’ta da yazı İstanbul’da geçirenler için dans ve tiyatro dersleri var. Önümüzdeki günleri sıralıyorum: 17 Haziran’da Nike Dans Kapışması İstanbul birincisi Duygu Etikan “Street Jazz Dance”ta streching, güç, koordinasyon içerikli ısınma, kasları ve dengeyi güçlendirici kondisyon çalışması ve temel street jazz dansı hareketlerini içeren bir atölye yapıyor.
21 Haziran’da “Tiyatroda Yetenek”te, tiyatro sanatçısı Dr. Adnan Tönel tiyatro konusunda yetenekli olup olmadığınızın kararını verecek. 4 Temmuz’da “Afrika Dansı” kursu ritm duygusu ve dans kabiliyetinizi geliştiriyor. Afrika dansını Türkiye’de öğreten tek eğitmen İnci Turan Jocelyn veriyor bu kursu.
15 Temmuz’da Sirtaki dersi var. Bu dersi de Atina Üniversitesi’nde Yunan dansları dersi veren Sava Panayotidis verecek. İşte size tam bir aylık yaz programınız. Rezervasyon için 0212 252 47 00/503‘ü arayın.