New York’a gideceğiniz tarihe çok önem verin. Benim gibi Birleşmiş Milletler toplantısı haftasında giderseniz otel fiyatlarından, kilitlenen trafiğe kadar çileden çıkarsınız. Bir cadde Obama, diğeri Joe Biden geçiyor diye kapanmış vaziyette. New York, gastronomi mabedi bir şehir. Her gidişimde farklı yerler keşfediyorum. Okuyucularımla paylaşmadan edersem bencillik yapmış olurum. Zira New York’taki gurme dostlarım kendilerine yer bulamıyorlar, yazmamı pek istemiyorlar!

NEW YORK’TA  GURME TURU

Suşinin adresi Bond Street

10 yıldır çizgisini bozmadı. Her New York ziyaretimde uğruyorum. Taraklı, deniz kestaneli ve yellowtail suşiyi tavsiye ederim. Girişte sunulan incecik un tabanlı balık olağanüstü bir lezzet. Yeşil çay kaplamalı bademe bayıldım. Dondurmalı ekmek tatlısı, çilek soslu panna cotta ve krem karamel nefisti. Ralph’s Coffee’ler soğuk çayı, limonatası ve kahveleriyle ben de varım diyor. Dünyanın en ünlülerinin kaldığı The Mark Otel’in kafesinde karides kokteyl ve avokadolu pide denenebilir. Mükemmel bir servis...

Haberin Devamı

Frenchette, Michelin rehberinde yer alan Fransız lokantası. Ünlü Dartanyan tavuğu sunuyorlar. Ama maalesef çiğ geldi. Lavaşlı farklı taramaları var, uskumru ızgara fasulye ile güzel sunum. Çiğ tavuk yesem de bir şans daha vereceğim. Hata arayan gözler mükemmeli göremez, mekanın güzel yanları çok. Balıkta Avra, İtalyan’da Marea Restoran ve rozbifte Katz’s Delicatessen mutlaka denenmeli.

NEW YORK’TA  GURME TURU

Gurme ikizlerin mekanları

Ankara’dan New York’a yerleşen, en prestijli üniversiteleri derece ile bitirip, en prestijli şirketlerden birinde çalışan Engin ve Gökhan Polat Kardeşler’in önerisiyle Dame Restoran’a gittim. Taze soğanlı kalamar, bottargalı orkinos tartar, midyeli hıyar salatası bayır turbu ile çok lezzetli ürünler. Chanterelle mantarı nefis. Aylar öncesinden dolan ve hikayesi olan mekan dünyanın en iyi barı seçilen Dante’nin yanıbaşında. Bir adım ötede dünyanın en iyi hamburgercileri arasında sayılan Minetta Tavern adlı mekana yemeğin sonunda sadece portakallı sufle yemeğe gittik. Kuş gibi hafif bir tatlı, lezzet ve şeker dengesi mükemmel. Gökhan ve Engin Polat Kardeşler kendilerini öyle sevdirmişler ki Soho’daki mekanların şefleri ve sahipleri çok benimsemiş onları. Gurmeliklerinin yanında bir diğer özellikleri de çok iyi bir Milliyet Cadde okuyucuları olmaları...

Haberin Devamı

BALIKLI ISPANAK RULO

NEW YORK’TA  GURME TURU

Malzemeler: 

* 2 bağ ıspanak
* 200 gr. levrek
* 1 adet limonun kabuğu
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 adet yumurta
* 4 dilim balık pastırması
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı rendelenmiş muskat
* Yeterince karabiber ve tuz

Yapılışı: Ispanakları kaynar suda haşlayıp süzdürün. Tavada limon kabuğu, tereyağı, tuz, karabiber ve muskatı ıspanak ile birlikte soteleyin. Bir kabın içinde ıspanağa ilk önce yumurtanın sarısını ekleyip karıştırın. Ardından beyazını ilave edin. Fırın tepsisine ıspanağı ince bir katman olarak yayın. Önceden 180 dereceye ayarlanmış fırında yumurtayı çekene kadar bekletin. Zeytinyağı sürdüğünüz fileto levreği ızgarada çevirerek pişirin. Ispanağı ters çevirip üzerine levrek ile pastırma dilimlerini yerleştirin ve rulo şeklinde sarın. Afiyet olsun.

Haberin Devamı