Cumartesi Serena’nın stilini yakalamak artık daha kolay

Serena’nın stilini yakalamak artık daha kolay

09.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tenis dünyasının gelmiş geçmiş en büyük yıldızlarından biri olan Serena Williams, geçtiğimiz hafta kendi moda markasını kurduğunu açıkladı. “Kraliçe”nin hayranları artık onun iddialı stilini daha kolay takip edebilecek.

Serena’nın stilini yakalamak artık daha kolay

Maria Sharapova ile oynaması gereken Roland Garros 4. Tur maçından kolundaki sakatlık nedeniyle çekildiğini açıklayan ve böylece Fransa Açık’a veda eden Serena Williams, geçtiğimiz hafta spor dünyasının en çok konuşulan isimlerinden biri oldu. Ancak “Açık dönemde en fazla grand slam turnuvası kazanan tenisçi” unvanına sahip Serena, yalnızca atletik kariyeriyle değil, moda dünyasındaki yeni hamlesiyle de adından söz ettiriyor. Çünkü daha önce Nike, Puma, HSN gibi markalarla iş birliği yapan sporcunun artık kendine ait bir markası var.

Serena’nın stilini yakalamak artık daha kolay

Haberin Devamı

İlham kaynağı güçlü kadınlar

İlk çıkışını 12 parçadan oluşan bir koleksiyonla yapan ve serenawilliams.com adresinde satılmaya başlayan Serena adlı markanın ilham kaynağı, ünlü sporcunun deyişiyle “güçlü, seksi, sofistike, kendinden emin, akıllı, stil sahibi ve spontane” kadınlar olmuş. Malum, hamile iken çıktığı 2017 Avustralya Açık finalini ablası Venus Williams karşısında kazanan sporcu, bebeğini dünyaya getirdiği doğum sırasında akciğer embolisi geçirmiş ve oldukça zor günlerden geçmiş fakat depresyonda bile olsa, tüm bu süreç boyunca kadınlara verdiği mesajlarla daha da hayranlık uyandırmıştı. “Biz kadınlardan her şeyin üstesinden gelmemiz bekleniyor. Fakat bir atlet, girişimci, evlat, kız kardeş, eş ve anne olarak, önemli olanın kusursuzluk değil, hayatın getirdiklerine karşı hazırlıklı olmak olduğunu biliyorum” diyor Williams. Bu yüzden de koleksiyonu tasarlarken farklı kadınlara ve bu kadınların hayatlarından farklı anlara hitap eden parçalar hazırlamaya özen göstermiş. Günlük jean’ler, Serena’nın tenis stiline gönderme yapan sportif kesimler ve cesur elbiseler… Fiyatları 35 ile 250 dolar arasında değişen ürünlere önümüzdeki sezonlarda 75 yeni parçanın daha eklenmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Yakında çocuk koleksiyonu da gelebilir

Markasını güçlü kadınlara ithaf ettiğini söyleyen Serena Williams, ilham kaynaklarını sayarken, girişimci Alexis Ohanian ile beraberliğinden geçtiğimiz eylül ayında dünyaya gelen minik kızı Alexis Olympia’nın adını da anmadan geçmiyor. Kim bilir belki yakında koleksiyona çocuk kıyafetleri de eklenir…

Serena’nın kortlardaki stiline dair ipuçları

- Serena Williams için “leoparı korta sokan sporcu” desek yeridir. Moda dünyasında çoğu zaman frapanlıkla özdeşleştirilen leopar desenini yalnızca özel hayatında değil, kortlarda da kullanmaktan çekinmeyen tenisçi, seksapel ve sportiflik arasındaki dengeyi her zaman çok iyi kurdu.

- İddialı tenis yıldızı; makyajı, denediği farklı saç modelleri ve aksesuarlarıyla her zaman fark yaratmayı bildi. Müsabakalara çıkarken gözüne çarpıcı kalemler çekerek ya da sallanan küpeler takarak detaylara ne denli önem verdiğini vurguladı. Hatta kırmızı ojeleri, oje markalarına ilham verdi.

Haberin Devamı

- Serena dendiğinde akla gelen ilk görünümlerden biri de şüphesiz vücudunu saran ve onu seksi bir “kedi kadın”a dönüştüren tulumları. Örneğin geçtiğimiz günlerde Fransa Açık Tenis Turnuvası Roland Garros’da giydiği siyah tulumuyla “Black Panther” filmindeki süper kahramanlara benzetildi.

Serena’nın stilini yakalamak artık daha kolay

Serena Williams, markalarla yaptığı iş birlikleri sonrasında, şimdi kendine ait markasıyla adından söz ettiriyor.