Dünya 3 yaşındaki çocuk havasızlıktan öldü! '35 derece' detayı olay kadar vahim

3 yaşındaki çocuk havasızlıktan öldü! '35 derece' detayı olay kadar vahim

02.02.2023 - 15:17 | Son Güncellenme:

Avustralya'da arabada unutulduğu için ölen çocuk ülkede ses getirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler ise konuya ilişkin soruşturma başlattı.

3 yaşındaki çocuk havasızlıktan öldü 35 derece detayı olay kadar vahim

Avustralya'nın Başkenti Sydney'de yaşanan korkunç ölüm internette kısa sürede gündem oldu. Söz konusu olayda 3 yaşında olduğu belirlenen çocuk hayatını kaybetti. 35 derece sıcaklıkta arabada unutulan çocuğu çevreden geçenler fark etti.

Haberin Devamı

HAVASIZLIKTAN ÖLDÜ

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Ekipler yaptıkları incelemeler sonucu çocuğun gün boyu arabada olduğu, sıcaklık sebebi ile içeride havasız kaldığını aktardı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sydney polis şefi korkunç gelişmeye ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Çocuğu arabada unutan kişinin ise olay yerinden kaçmadığı ve polise yardımcı olduğu belirtildi. Ayrıca adamın çocuğun ölümü sonrası adeta yıkıldığı da kayıtlara geçti. Avustralya'da her sene 5000 binden fazla benzer vakalara ilişkin ihbar oluyor. Bu ihbarlardan genellikle birçoğu kötü son yani ölümle sonuçlanıyor.

BENZER BİR OLAY JAPONYA'DA DA YAŞANDI

Öte yandan geçtiğimiz günlerde benzer bir olayda Japonya'da yaşandı. Ülkenin Osaka kentinde meydana gelen gelişmede 2 yaşındaki çocuk babasının onu arabada unutması sonrası hayatını kaybetti. Ekipler çocuğun sabah 8'den akşam 5'e kadar arabada olduğunu belirlemişti.

Haberin Devamı

Babasının tamamen unuttuğu küçük kız, gittiği kreşten gelen haberle yıkıldı. Çocuklarının okula gelmediğini söyleyen yetkililerin açıklamasının ardından söz konusu baba ne yaptığını hatırladı, ancak artık her için çok geçti.