Dünya 53 km'lik yeni yola duvar ördüler! Fransızlar çılgına döndü

53 km'lik yeni yola duvar ördüler! Fransızlar çılgına döndü

24.04.2023 - 15:44 | Son Güncellenme:

Fransa'da 53 kilometrelik yeni yol hem geçiş ücreti hem de halkın istememesine rağmen yapılması nedeniyle tepki çekti. Bölgeye birçok Fransız ve siyasetçi isim giderken eylemciler olay yerinde tarihi bir protestoya imza attı.

53 kmlik yeni yola duvar ördüler Fransızlar çılgına döndü

Geçtiğimiz günlerde yasalaşan ve Fransa'yı sokağa döken emeklilik yasasına göre ülkede çalışanlar artık 62 değil 64 yıl çalışacak.

Haberin Devamı

Halkın büyük tepkisine rağmen yasalaşan 'emeklilik reformu'na tepkiler hala devam ediyor. Tepkilerin asıl patladığı dönemde ise Paris dahil olmak üzere Fransa'nın en önemli şehirleri adeta yangın yerine dönmüştü.

43 YIL ÇALIŞMALARI GEREKECEK

Reformun yasalaşmasıyla ülkedeki emeklilik yaşı, 1 Eylül'den itibaren her yıl 3 ay kademeli olarak artırılacak. Emeklilik yaşı 2027'de 63 yıl 3 aya, 2030'da ise 64 yıla ulaşacak. 2027'den itibaren emeklilik maaşının tamamını alabilmek için 43 yıl çalışmış olmak gerekecek.

YİNE SOKAĞA ÇIKTILAR

Tepkiçeken yasaya verilen tepkiler henüz bitmemişken Fransa'dan ilginç görüntüler gelmeye devam ediyor. Son olarak Fransızlar Toulouse ve Castres kentlerini birbirine bağlayacak A69 otoyolunu protesto etti. 53 kilometrelik yok 450 milyon euroya mal olacak ve 400 hektarlık tarım arazinin içinden geçecek.

Haberin Devamı
1/7

2/7

3/7

4/7

5/7

6/7

7/7

GÖSTERİCİLER DUVAR ÖRDÜ, VEKİLLER DE BÖLGEDE

Bu duruma karşı çıkan Fransızlar ise bölgeye resmen akın etti. Yeni yolun eski yoldan sadece 15 dakika kısa olduğunu belirten göstericiler yapılacak yolu istemediklerini belirtti ve bölgeye barikat kurmaya başladı. Göstericiler arasında milletvekilleri Anne Stambach-Terrenoir ve Sandrine Rousseau gibi muhalif siyasetçiler de yer alıyor.

ÜCRETSİZ YOL YERİNE 17 EURO

Öte yandan göstericiler eski yolun ücretsiz yeni yolun ise geçiş başına 17 euro olduğunu hatırlattı ve duruma olay yerinde büyük tepki gösterdi. Söz konusu o anların görüntüleri ise dünyada ses getirdi.