Dünya 7 saat süren av mevsimi! 'Onu yasalara uygun olarak öldürdük'

7 saat süren av mevsimi! 'Onu yasalara uygun olarak öldürdük'

29.08.2023 - 13:16 | Son Güncellenme:

Arkadaşlarıyla timsah avlamak için Mississippi Nehri'ne açılan ABD'li avcı Will Thomas, dünya basınında infial yaratan bir görüntüyü kayda aldı.

7 saat süren av mevsimi Onu yasalara uygun olarak öldürdük

Amerika Birleşik Devletleri'nin yüzölçümü bakımından en büyük eyaletlerinden biri olan ve yalnızca 3 milyon kişinin yaşadığı Mississippi'de tarihe geçen bir gelişme meydana geldi. Tecrübeli avcı Will Thomas arkadaşlarıyla birlikte şafak vaktinden hemen önce Mississippi Nehri üzerinde timsah yakaladı. Gece karanlığında ne yakaladıklarını az çok tahmin eden avcı grubu, 7 saat süren av sonrası şaşkına döndü.

Haberin Devamı

5 METRE 800 KİLO

Zar zor karaya çıkartılan devasa timsahın boyunu ölçen Thomas ve arkadaşları söz konusu hayvanın 800 kilo geldiğini ve 5 metre olduğunu belirledi. Mississippi Yaban Hayatı, Balıkçılık ve Parklar Dairesi'ne (WFP) göre uzunluğu şimdiye kadar yakalanan en uzun timsah olarak eyalet rekorunu kırdı.

7 saat süren av mevsimi Onu yasalara uygun olarak öldürdük

'NEYİ BAŞARDIĞIMIZI ANLADIK'

Asıl mesleğinin avukat olduğunu belirten Thomas Washington Post gazetesine konuyla ilgili 'Bir oltanın ucunda 800 kiloluk bir hayvan olduğunda ve o hayvan adeta bir canavara benzediğinde kalbiniz kan değil adrenalin pompalar. Onu yakaladık ve yasalara uygun olarak pompalı tüfekle öldürdük' dedi ve ekledi:

'Timsahın büyüklüğü etkileyiciydi ama o kadar da özel bir şey olduğunu düşünmüyorduk. Daha sonra boyunu ölçtüğümüzde neyi başardığımızı anladık'

7 saat süren av mevsimi Onu yasalara uygun olarak öldürdük

GECE GEÇ SAATLERDE YAKALADILAR

Timsahı yerel saatle gece 03.30 civarında yakalamayı başardıklarını ve tekneye çıkardıklarını aktaran Thomas, küçük teknelerinin neredeyse batacak hale geldiğini ve ağırlıktan dolayı su aldığını kaydetti. Av mevsimi nedeniyle timsahların belli bir bölgede toplandığını basınla paylaşan Thomas hayvanların konumunu önceden bildiklerini söyledi.

Haberin Devamı

800 kiloluk timsahın 340 kiloluk etini evsizler ve fakirler için bir organizasyona bağışladıklarını da aktaran Thomas, 'Timsahı tekneye ilk çıkarttığınız anda ne hissettin' sorusuna 'Bitkin' yanıtını verdi.

7 saat süren av mevsimi Onu yasalara uygun olarak öldürdük

NEREDEYSE DÜNYA REKORU GELİYORDU

Öte yandan 2014 yılında ABD'nin Alabama eyaletinde avcılar 6 metreden biraz daha uzun bir timsah yakaladı. Söz konusu timsah dünya üzerinde şimdiye kadar yakalanan en büyük timsah olarak kayıtlara geçti.