Dünya ABD'nin göbeğinde ülke kurdu: Slowmajastan!

ABD'nin göbeğinde ülke kurdu: Slowmajastan!

12.06.2023 - 13:01 | Son Güncellenme:

ABD'de yaşayan Randy Williams isimli eski dj, Nevada'da kendi ülkesini kurduğunu açıkladı. Olay dünya basınında geniş yer edinirken Randy, ülkesini ABD'ye kabul ettirmek için çalışacağını aktardı.

ABDnin göbeğinde ülke kurdu: Slowmajastan

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan California asıllı Randy Williams ismindeki bir kişi resmi olarak kayıtlarda olan her ülkeye gitti. 190'dan fazla ülkenin yaşam ve kültürlerini not eden Randy, kuralları kendisinin koyduğu bir ülke yaratmak için yetkililere başvurdu.

Haberin Devamı

'5 BİN VATANDAŞI VAR'

Slowjamastan isimli ülkesine 16 ülkeden izin çıkarken kendi ülkesi olan ABD'den onay çıkmadı. Randy ülkesine 5 bin kişinin vatandaş olarak kabul başvurusunda bulunduğunu iddia ederek ABD'nin Slowjamastan'ı tanıması gerektiğini öne sürdü.

Dünyada Slowjamastan gibi 70 ülke olduğunu belirten Randy, ülkesini Nevada'da kurma kararı aldı ve bölgeye 'Molossia Cumhuriyeti' adını verdi.

ABDnin göbeğinde ülke kurdu: Slowmajastan

HER ŞEYİ HAZIRLADI

2021'de araziyi satın aldığından beri Randy hem bir millet oluşturmak hem de resmi kayıtlara geçebilmek için yoğun çaba harcadı. Öyle ki ülkenin bir meclisi, milli marşı ve halka kuyruklu rakun olan ulusal bir hayvanı var.

Slowjamastan'ın ayrıca kendi para birimi de bulunuyor. Rusya'nın Rublesi'nden esinlenen Randy para biriminin adını duble olarak seçti. Hükümet yapısının ne olduğu sorulduğunda, Randy bunun bir diktatörlük ve bazen de demokrasi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

ABDnin göbeğinde ülke kurdu: Slowmajastan

İLGİNÇ YASAKLAR

Randy'nin ülkesinde ilginç yasaklarda bulunuyor. Bunlardan biri bölgeye timsah getirilmesi bir diğeri ise trafikte sağdan ilerlemek. Slowjamastan'da aktif olarak kimse yaşamıyor ama dünya çapında binlerce vatandaş ve tonlarca insan hala sırada bekliyor.

Öte yandan Randy, Slowjamastan'ı güneş enerjisi tesisleri ile büyüteceğini ve bir armadillo çiftliğinin yanında Moğol Barbekü restoranı inşa etme planlarının olduğunu söyledi ve 'Altı kıtanın her yerinden vatandaşlarımız var' dedi.

ABDnin göbeğinde ülke kurdu: Slowmajastan

İLK DEĞİL

DailyMail'de yer alan habere göre Uluslararası hukukta böyle ülkelerin kurulmasına izin veriliyor. 1981'de Sidney'in küçük bir banliyösünde kurulan mikro ulus olan Empire of Atlantium, resmi olarak tanındı.

O zamanlar oldukça genç olan ülkenin lideri George Cruickshank, 'ulusun' Avustralya'dan bağımsız olduğunu ilan etti ve o zamandan beri bu statüyü korudu.