Dünya 'Bir milyar doları ver, Bakhmut'u alalım' Putin'in Şefi açık konuştu, gözler Rusya'ya çevrildi

'Bir milyar doları ver, Bakhmut'u alalım' Putin'in Şefi açık konuştu, gözler Rusya'ya çevrildi

12.03.2023 - 12:03 | Son Güncellenme:

Aylardır Rus askerlerinin almak için çalıştığı Bakhmut artık düşmek üzere. Son olarak konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Wagner grubu lideri bölgeyi almak için ne kadar paraya ihtiyaçları olduğunu belirtti. Söz konusu maliyetin Putin'e faturası ise bayağı ağır.

Bir milyar doları ver, Bakhmutu alalım Putinin Şefi açık konuştu, gözler Rusyaya çevrildi

1 yılın geride kaldığı Rusya'nın Ukrayna'yı işgali tüm kaosuyla sürüyor. Bir yıllık süreçte Rus ordusu cephe hattında istediği kazanımları elde edemedi. Hatta kazandığı yerleri bile kaybetti.

Haberin Devamı

LEOPARD VE ABRAMS'LAR SAHADA

ABD Abrams tanklarını Ukrayna'ya gönderiyor. Almanya da Leopard'ların Doğu Avrupa ülkesine sevk edilmesini kabul etti. ABD'nin, Ukrayna'ya onlarca M1 Abrams tankı göndereceğini açıkladı. New York Times gazetesine konuşan adı açıklanmayan bir yetkili, Ukrayna'ya gönderilecek tank sayısının 30 ile 50 arasında değişebileceğini söyledi.

Bir milyar doları ver, Bakhmutu alalım Putinin Şefi açık konuştu, gözler Rusyaya çevrildi

HİMARS DESTEĞİ SAVAŞIN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ

Uzun menzilli çoklu roketatar sistemi HIMARS'ın Ukrayna'ya ulaşması önce Rus işgalcilerin ilerleyişini durdurdu, ardından karşı taarruz gerçekleşti. Yaz sonunda harekete geçen Ukrayna birlikleri, önce ülkenin en büyük ikinci şehri Harkov çevresini birkaç günde yıldırım baskınla Rus işgalcilerden temizledi. Rusya sınırına yakın konumdaki Harkov'daki zafer tüm dünyada şaşkınlık yarattı.

Haberin Devamı

DÜĞÜM ÇÖZÜLÜYOR

Rus ordusu son olarak aylardır ele geçirmeye çalıştığı ve Donetsk'in anahtarı olarak baktığı Bakhmut'u kuşattı. Şehirde sokak çatışmaları sürerken bölgenin kısa sürede el değiştirmesi bekleniyor.Prigozhin, aylardır devam eden ve iki ordunun da ağır kayıplar verdiği Bakhmut'un etrafının sarıldığını ve tamamen kuşatıldığını belirtti. Ukrayna ordusunun şehirde sıkıştığını belirten Prigozhin, 'Ukrayna askerlerinin şehri terk etmesi için tek bir yol kaldı' dedi

Bir milyar doları ver, Bakhmutu alalım Putinin Şefi açık konuştu, gözler Rusyaya çevrildi

ZELENSKİY SİNYALİ VERDİ

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, yaptığı açıklamada ordunun Bahkmut'un gerisine çekilebileceğinin sinyalini verdi. Cephe hattında durumun zor olduğunu hatırlatan Zelenskiy konuya ilişkin şöyle dedi:

'Bakhmut yönünde durum gittikçe zorlaşıyor. Düşman, mevzilerimizi korumak, tutunmak ve savunma sağlamak için kullanılabilecek her şeyi sürekli olarak yok ediyor'

Bir milyar doları ver, Bakhmutu alalım Putinin Şefi açık konuştu, gözler Rusyaya çevrildi

'MERMİ SAYIMIZDAN FAZLA RUS ASKERİ VAR'

Her iki tarafın da ağır kayıplar verdiği bölgede uzun süredir görev alan Ukrayna Ulusal Muhafızları komutan yardımcısı Volodymyr Nazarenko, Prigozhin'in açıklamalarından hemen sonra Ukrayna NV radyosuna konuştu. Durumu 'Kritik' olarak nitelendiren Nazarenko, şöyle dedi: 

'Rus ordusu kayıplarını dikkate almıyor. Bizim amacımız şehri tutmak değil, Rus ordusuna olabildiğince kayıp verdirmek. Mümkün olduğunca mühimmata ihtiyacımız var. Burada mermilerimizin sayısından fazla Rus askeri var'

AYLIK MALİYET DUDAK UÇUKLATTI

Öte yandan Wagner grubunun lideri Prigozhin yaptığı son açıklamada askerlerinin Bakhmut'taki saldırılarının ne kadara mal olacağını duyurdu.

Bir milyar doları ver, Bakhmutu alalım Putinin Şefi açık konuştu, gözler Rusyaya çevrildi

Gerekli desteklerin verilirse Bahkmut'u 1 ay içinde kesin olarak alınacağını belirten Prigozhin gerekli maliyetin ise 1 milyar dolar olacağını aktardı ve şöyle dedi:

'Bir kilogram mühimmat 50 dolar, 10 bin ton mühimmat ise 500 milyon dolar. Tanklar, makineli tüfekler, füzeler ve diğer saçmalıkları eklerseniz 500 milyon daha alırsınız. Toplam, bir milyar'