Dünya Başını kesip kaldırıma bıraktılar, imza: CJNG!

Başını kesip kaldırıma bıraktılar, imza: CJNG!

02.02.2024 - 10:51 | Son Güncellenme:

Hapishanenin arka tarafına bırakılan gizemli 'kırmızı çanta' dikkatleri üzerine çekti. Açıldığında tüyleri diken diken eden manzara ortaya çıktı. Bir soğutucunun içine kesilmiş insan başı konulmuştu. Yanında ise, tehditlerin sıralandığı not vardı.

Başını kesip kaldırıma bıraktılar, imza: CJNG

Kan dondurucu olay, Meksika'nın başkenti  Mexico City'de kayıtlara geçti. Recluso Rio Norte Hapishanesi'nin arka tarafında bulunan soğutucunun içinden bir insanın kesilmiş başı çıktı. Yanı sıra, tüyler ürperten manzaranın yanına bir tehdit notu bırakılmıştı.

Haberin Devamı

KIRMIZI BEZ ÇANTANIN İÇİNDE BIRAKTILAR

Başını kesip kaldırıma bıraktılar, imza: CJNG

Not, rakip mahkumları, sadakatlerinin 'kime bağlı olacağı konusunda düşünmeleri' konusunda tehdit eden bir mesaj içeriyordu. Kötü şöhretli Jalisco Nueva Generación Karteli (CJNG), tarafından bırakıldığı düşünülen ve karton üzerine karalanan tüyler ürpertici not, Unión Tepito ve Familia Michoacana gibi diğer çeşitli suç gruplarına bağlı mahkumları hedef alıyordu. 2009 yılında kurulan CJNG, şu an Meksika'daki en tehlikeli ve güçlü kartel olarak kabul ediliyor. Yerel medyada yer alan haberlere göre, soğutucu Reclusorio Norte Hapishanesi'nin arka tarafındaki kaldırımda kırmızı bir bez çantanın içinde bırakıldı. 

'İTTİFAKLARINIZI BİLİYORUZ'

Başını kesip kaldırıma bıraktılar, imza: CJNG

Zavallı adamın kafası buzla kaplı halde bulundu, mağdurun kimliği ise henüz belirlenemedi. Notta, "Biz bu bölgede çalışan insanlarız ve burada olacağız" ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

Tehdit notunun devamında ise şöyle yazıyordu:

"Biz sizin hapishanelerde herkese gösterdiğiniz gibi gaspçı değiliz. Sizi lanet köpekler, hepinizi alt etmeye geldik. Aynı şey San Pedro Martin, Volcanes, San Andrés, Hornos, La Hidalgo, Ajusco, Topilejo, Luis Cabrera ve Santo Domingo mahallelerinden Tavo, Masero ve Los Changos için çalışan her pislik gaspçı, adam kaçıran ve uyuşturucu satıcıları için de geçerli. İttifaklarınızı ve emirlerinizi biliyoruz."

Yetkililer Mexico City'deki olaylara karışan en az beş kişiyi tutukladı.