Dünya Sahte iş ilanıyla ölüm tuzağı! Tüyler ürperten vahşetin perde arkası

Sahte iş ilanıyla ölüm tuzağı! Tüyler ürperten vahşetin perde arkası

21.08.2023 - 13:49 | Son Güncellenme:

Kaybolan beş üniversite öğrencisinin yer aldığı video kan dondurdu, saatler sonra bir çiftlikte yakılmış cesetlere ulaşıldı. Kurbanların iş bulmak için bir çağrı merkezini aradığı ve tuzağa düşürüldüğü ortaya çıktı.

Sahte iş ilanıyla ölüm tuzağı Tüyler ürperten vahşetin perde arkası

İnsan aklının alamayacağı vahşet görüntülerinin aralıksız gelmeye devam ettiği Meksika'da, streç filmle mumya gibi sarılan cesetlerin şoku dinmeden bu kez de şeytani bir tuzağın detayları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Yaşları 19 ve 22 arasındaki beş üniversite öğrencisi, bir süredir iş arıyordu. Aynı zamanda arkadaş olan Roberto Olmeda, Diego Lara, Uriel Galvan, Jaime Martinez ve Dante Cedillo'nun planı, güvenlik görevlisi olarak işe başlamaktı.

Meksika'nın orta kesimindeki Lagos de Moreno şehrinde yaşayan öğrenciler, yüksek maaş vaat eden bir ilan gördü. İlanda yazan numarayı aramaya karar verdiler ve cep telefonunun tuşlarına bastıklarında bir çağrı merkezine yönlendirildiler.

Çağrı merkezi çalışanı kibar bir şekilde öğrencilerle konuştu, gençleri Lagos de Moreno'daki bir bağlantıya yönlendirdi. Üniversite yıllarında para kazanma hayali kuran gençlerin aileleri ise iş fırsatı nedeniyle mutluydu.

Beş genç çağrı merkezinin irtibata geçmelerini istediği kişiye ulaştı. Buluşma gerçekleştikten sonra ise üniversite öğrencileri sırra kadem bastı.

Haberin Devamı

Öğrencilerin kaybolduğunun duyulmasıyla tüm şehir başlarına ne gelmiş olabileceğini merak ediyordu. Bir hafta sonra ortaya çıkan görüntüler yalnızca Meksika'da değil tüm dünyada şok etkisi yarattı.

Ağızları bantlanmış gençlerden üçünün kanlar içinde yüzüstü yerde yattığı görülürken, arka planda öğrencilerden biri arkadaşına işkence ediyordu. Arkadaşını döven, taşla vuran, bıçaklayan ve başını kesen öğrencinin kimliği kısa sürede yerel televizyonlar tarafından tespit edildi.

Sahte iş ilanıyla ölüm tuzağı Tüyler ürperten vahşetin perde arkası

Ancak bu vahşetin yalnızca görünen yüzüydü. Meksika resmi televizyonu tarafından bile sansürsüz ekrana getirilen videonun nerede çekildiği bilinmiyordu.

Meksika polisi tüyler ürperten görüntünün yayılmasından kısa süre sonra bir çiftliğe baskın yaptı. Çiftlikteki yapılardan birinde başları kesilmiş ve yakılmış dört ceset bulundu. Beşinci cesede ise yakınlardaki yanmış bir aracın içinde ulaşıldı.

Cesetler tanınmayacak haldeydi. Dışarıdan kimsenin giremediği vahşet çiftliğinde yerlerde kan lekeleri ve etrafa saçılmış ayakkabılar gibi detaylar göze çarpıyordu.

1/27

2/27

3/27

4/27

5/27

6/27

7/27

8/27

9/27

10/27

11/27

12/27

13/27

14/27

15/27

16/27

17/27

18/27

19/27

20/27

21/27

22/27

23/27

24/27

25/27

26/27

27/27

VAHŞETİN PERDE ARKASI

El Universal gazetesi, vahşetin perde arkasını araladı. Habere göre, iş arayan gençlerin aradığı çağrı merkezi aslında Yeni Nesil Jalisco Karteli'ne (CJNG) aitti. Gençleri kartele dahil etmek için tuzak kuran JCNG ile buluşmaya gelenler bir daha geri dönemiyordu.

Haberin Devamı

Yerel bağlantıyla buluşma noktasına gelenlere iki seçenek sunuluyordu: Kartele katılmak ya da ölmek. JCNG'ye katılmayı kabul edenler artık bir Sicario olurken, diğerleri birbirlerini öldürmeleri için ıssız bir çiftliğe ya da bir yere götürülüyordu.

Lagos de Moreno şehrinin bağlı olduğu Jalisco eyaleti başsavcılığı, henüz tuzağın hangi kartel tarafından kurulduğuna dair bir açıklama yapmış değil.

Sahte iş ilanıyla ölüm tuzağı Tüyler ürperten vahşetin perde arkası

EL PAIS'IN DİKKAT ÇEKTİĞİ DETAY

El Pais gazetesi ise, video kaydında gözden kaçmayan Pure MZ işaretinin Sinaloa kartelinin liderlerinden Mayo Zambada'nın simgesi olduğunu hatırlatıyor.

Lideri El Chapo Guzman halihazırda ABD'deki bir hapishanede tutulan Sinalo karteli, yıllardır CJNG ile kanlı bir savaş yürütüyor. Lagos de Moreno şehrindeki La Orilla del Agua semtinin hangi kartel tarafından kontrol edildiği belirsiz.

Sahte iş ilanıyla ölüm tuzağı Tüyler ürperten vahşetin perde arkası

AFP FOTOĞRAFLARI GEÇTİ

Uluslararası haber ajansı AFP, Lagos de Moreno yakınlarındaki çiftliğin fotoğraflarını dünyaya servis etti. Etrafında tarlalar ve ağaçlar olan çiftlikte çekilen karelerde yere atılmış eldivenler ve silahlar dikkati çekti.

Haberin Devamı

BAŞI BALYOZLA EZİLEN CESETLER

Meksika'daki kartellerin yıllardır bünyelerine yeni üyeler katmak için tüyler ürpertici taktikler kullandığı biliniyor. 2010 yılında Zetas karteli tarafından kaçırılan gençlerden uyuşturucu şebekesi için çalışmayı reddedenler, balyozla birbirlerini öldürmeye zorlandı. Bir yıl sonra ortaya çıkan toplu mezarlarda 193 ceset bulundu, çoğunun başı balyozla ezilmişti.

Sahte iş ilanıyla ölüm tuzağı Tüyler ürperten vahşetin perde arkası

EN TEHLİKELİ 50 ŞEHİRDEN 17'Sİ MEKSİKA'DA 

Meksika'da her gün yaklaşık 100 insan vahşice öldürülüyor. Meksika, saatte ortalama dört insanın kurşunlar ya da sadist yöntemlerle can verdiği yeryüzünün en tehlikeli ülkelerinden biri. Viyadüklere asılmış cesetlerden araziye gömülmüş kurbanlara, videoya alınmış infazlardan kaçırılıp kaplanlara yedirilen insanlara vahşetin her çeşidi var.

Dünyada en çok suç işlenen 50 şehrin listelendiği listede 17 kentle yer alan Meksika, uyuşturucu kartellerinin savaş alanı. Cinayet ve şiddetin neredeyse her bölgede kol gezdiği ülkede, resmi verilere göre 100 binden fazla kişi kayıp. Bu insanların birçoğunun organize suçların kurbanı olduğu tahmin ediliyor. Ancak suçlular nadiren ceza alıyor.

Haberin Devamı

Resmi veriler birçok kayıp vakasının 2007 yılından bu zamana yaşandığını gösteriyor. Bu tarih, dönemi devlet başkanı Felipe Calderón’un da 'uyuşturucuyla mücadelede savaş' başlattığı yıla denk geliyor. Kaybolanların üçte ikisi erkekler, beşte biri de 18 yaş altı insanlar oluşturuyor.