Dünya Biden yere kapaklandı! ABD lideri düşerken kameralar kayıttaydı

Biden yere kapaklandı! ABD lideri düşerken kameralar kayıttaydı

23.02.2023 - 15:14 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Joe Biden, Avrupa'da yaptığı temaslar sonrası ülkesine döndü. Dönüş yolunda talihsiz bir kaza yaşayan Biden'ın o anları dünyada gündem oldu.

Biden yere kapaklandı ABD lideri düşerken kameralar kayıttaydı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, bir takım temaslarda bulunmak üzere Avrupa'ya uçtu. Burada Polonya ve Almanya ziyaretlerinin ardından 10 saatlik tren yolculuğu ile 'sürpriz' bir Ukrayna ziyareti yapan ABD Başkanı, tekrar Polonya'ya döndü.

Haberin Devamı

İŞGALİN BAŞLAMASINDAN SONRA BİR İLK

Rus işgaline karşı direnen Ukrayna'nın başkenti, daha önce Boris Johnson, Rishi Sunak, Emmanuel Macron ve Olaf Scholz gibi Batılı liderleri ağırlamıştı. Ancak ABD Başkanı'nın Kiev'i ziyaret etmesi, savaşın başından bu yana bir ilk niteliği taşıyor. Kiev'den sosyal medyaya yansıyan ilk görüntülerde, ABD Başkanı Biden ve Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy'nin St. Michael Manastırı'na doğru yürüdüğü anlarda hava sirenlerinin çaldığı duyuldu.

Biden yere kapaklandı ABD lideri düşerken kameralar kayıttaydı

ANINDA DÜNYA GÜNDEMİNE OTURDU

Başkan ve ekibinin ABD'ye dönmesi için hazırlıklar başlarken bir kişinin uçağın merdivenlerinden tepe taklak düşmesi bir anda dünyada gündem oldu. Söz konusu kişinin Biden olduğu iddia edilirken olayın aslı başka çıktı. Merdivenlerden düşen ve hafif yaralanan kişinin bir Beyaz Saray çalışanı olduğu ABD'li yetkililer tarafından basınla paylaşıldı.

Haberin Devamı

Biden yere kapaklandı ABD lideri düşerken kameralar kayıttaydı

SAATLER SONRA GERÇEĞİ YAŞANDI

Aradan 10 saat geçmeden söz konusu iddianın gerçeği yaşandı. ABD başkanı Biden, Air Force uçağına çıkmaya çalışırken merdivenlerin son kısmında yere kapaklandı. Söz konusu o anlar kameraya anbean yansırken dünyada gündem oldu.

Biden yere kapaklandı ABD lideri düşerken kameralar kayıttaydı

BİDEN, DAHA ÖNCE DE MERDİVENLERDE TÖKEZLEMİŞTİ

Biden, 19 Mart 2021’de Georgia eyaletine bağlı Atlanta kentine yapacağı ziyaret öncesinde Andrews Askeri Hava Üssü'nde basının sorularını yanıtladıktan sonra başkanlık uçağına binmek üzere merdivenleri çıkmaya başlamıştı.

Basamakları çıkarken ayağı tökezleyen Biden, defalarca kez takıldıktan sonra düşmüştü. Biden’ın zor anları Amerikan basınında gündem olmuş, Başkan Biden’ın fiziksel sağlığı ile ilgili endişeler dile getirilmişti.