Dünya Dünyayı sarsan fotoğraf sansürsüz yayınlanamadı!

Dünyayı sarsan fotoğraf sansürsüz yayınlanamadı!

23.02.2023 - 12:13 | Son Güncellenme:

Moskova'daki çatlak büyüyor, Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Gerasimov'u hainlikle suçlayan Wagner Grubu'nun patronu geri adım atmadı. Bakhumt'ta bir günde öldürülen paralı askerlerin fotoğraflarını paylaşan Yevgeny Prigozhin'in, Ruslardan sosyal medyada orduya mermi baskısı yapmalarını istedi.

Dünyayı sarsan fotoğraf sansürsüz yayınlanamadı

İşgalin 1. yıldönümünde Rusya'nın başkentindeki bir stadyumda toplanan kalabalığa zafer konuşması yapan Vladimir Putin, Moskova'da devam eden eşine az rastlanır bir kavgayı bitirebilecek mi?

Haberin Devamı

12 aylık sürede işgal süreci Rus ordusunun beklediği gibi gitmedi. Başkent Kiev çevresinden Nisan ayında geri çekilmek zorunda kalan Rus ordusu, ilkbaharda Donbas'ın iki bölgesinden biri olan Luhansk'ı ele geçirmek için adım adım ilerliyordu.

HİMARSLAR GELDİ DÜNYA ŞAŞKINA DÖNDÜ

Uzun menzilli çoklu roketatar sistemi HIMARS'ın Ukrayna'ya ulaşması önce Rus işgalcilerin ilerleyişini durdurdu, ardından karşı taarruz gerçekleşti. Yaz sonunda harekete geçen Ukrayna birlikleri, önce ülkenin en büyük ikinci şehri Harkov çevresini birkaç günde yıldırım baskınla Rus işgalcilerden temizledi. Rusya sınırına yakın konumdaki Harkov'daki zafer tüm dünyada şaşkınlık yarattı.

Dünyayı sarsan fotoğraf sansürsüz yayınlanamadı

İSTENİLEN BAŞARI GELMEYİNCE WAGNER SAHAYA SÜRÜLDÜ

Ordudan gelen kötü haberler sonrası Rus tarafı, cepheye azılı suçlu ve mahkumlardan oluşan Wagner Grubu'nu sürdü. Putin'in özel olarak finanse ettiği birim, bölgede etkin rol oynamaya başladı.

Haberin Devamı

Wagner'in savaşın gidişatını bir nebze olsun değiştirmesiyle birlikte, Rus ordusu ile Wagner Grubu arasında bir çekişme olduğu yönünde haberler sızıyordu. Wagner Grubu'nun kurucusu Yevgeny Prigozhin, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Moskova'daki 'iç savaş'ın artık gizlenemediğini ortaya koydu.

Dünyayı sarsan fotoğraf sansürsüz yayınlanamadı

Bir süredir cephede Rus ordusundan daha fazla öne çıkan ve Ukraynalı askerlerle bire bir çatışmaya giren grubun lideri Yevgeny Prigozhin, Savunma Bakanı Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Gerasimov'u hainlikle suçladı.

'Putin'in Şefi' lakabıyla bilinen Prigozhin, şu cümleleri kurdu:

"Genelkurmay Başkanı Şoygu ve Savunma Bakanı Gerasimov, sağa sola Wagner'e mühimmat vermeyin diyor"

'DÜŞMAN İÇİN ÇALIŞIYORLAR'

Kendilerine yeterli askeri ve mühimmat desteğinin verilmediğini öne süren Prigozhin, Wagner Grubunun cephede yaşadığı sorunların bilinçli bir şekilde ortaya çıkarıldığını söyleyerek 'Bu savaşı kazanmamıza engel olanlar kesinlikle düşman için çalışıyorlar' dedi.

1 GÜNDE DÜZİNELERCE WAGNERLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Tüm bu gelişmeler yaşanırken, İngiliz basını Wagner grubundan sadece 1 günde ölen askerlerin fotoğrafını yayınladı. Söz konusu kare dünyada gündem olurken, Prigozhin konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Cephane yetersizliği nedeniyle savaşçılarının öldüğüne parmak basan Prigozhin, ölen asker sayısının yeterli cephene olması durumunda 5 kat az olacağını öne sürdü. Ölümlerden kendilerine mühimmat vermeyenleri sorumlu tutan Prigozhin, yine Şoygu ve Gerasimov'u topun ağzına koydu.

Haberin Devamı

Dünyayı sarsan fotoğraf sansürsüz yayınlanamadı

SÜKUNET ÇAĞRISI YAPTI

Yevgeni Prigozhin Telegram üzerinden Rus vatandaşlarına yönelik yeni bir mesaj daha yayınladı. Prigozhin Rusya'nın düzenli ordusunun cephanesini Ukrayna'daki savaşçılarıyla paylaşması için vatandaşlardan orduya baskı yapmalarını istedi.

"Şoförden" "uçuş görevlisine" herkesin yardımını bekleyen Prigozhin vatandaşları gösteri yapmaya çağırmadığını belirtti ve sükunet çağrısı yaptı.

Dünyayı sarsan fotoğraf sansürsüz yayınlanamadı

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından ise Prigozhin'in bu iddialarına yanıt geldi. Söz konusu açıklamada cephe hattındaki savaşçıların bütün ihtiyaçlarının en kısa sürede karşılandığı iddia edildi. Bu tür asılsız açıklamaların 'düşmanların' işine yarayacağına vurgu yapılırken Wagner grubunun cephe hattında gösterdiği başarılara yönelik övgü dolu sözler sarf edildi.

Dünyayı sarsan fotoğraf sansürsüz yayınlanamadı