Dünya Bir kere gördüğü 'ruh eşi' için evliliğini bitirdi! Aldığı cevap ile gündem oldu

Bir kere gördüğü 'ruh eşi' için evliliğini bitirdi! Aldığı cevap ile gündem oldu

09.06.2022 - 07:56 | Son Güncellenme:

Kocasıyla gittikleri bir akşam yemeğinde 'ruh eşi'ni bulduğunu söyleyen iki çocuk annesi kadının aldığı karar, duyanları şaşkına çevirdi. Daha da ilginç olan ise o gece yaşananları tüm ayrıntılarıyla kitabında anlatması oldu.

Bir kere gördüğü ruh eşi için evliliğini bitirdi Aldığı cevap ile gündem oldu

Avustralya'nın Sidney şehrinde yaşayan Amanda Trenfield, kocasıyla bir akşam yemeği için gittiği mekanda başına geleceklerin tüm hayatını değiştireceğinden habersizdi. Trenfield, yıllarını iki çocuğuna, eşine ve biraz daha güzel bir yaşam için kariyerine adamıştı ancak o akşam yemeği bütün hayatını değiştirdi. Yaşadıklarını, "When A Soulmate Says No" (Bir Ruh Eşi Hayır Dediğinde) adlı kitabında anlatan Amanda, kocasıyla gittiği mekanda 'ruh eşi'yle karşılaştığını söylüyor.

Haberin Devamı

Trienfield yaşadığı karşılaşmayı, "Koltuğuma yerleşirken yukarı baktım ve hemen nefesim kesildi. Gözlerimiz buluştuğunda, sohbetten daha derine inen bir aşinalık vardı. Bu gözler daha önce hiç böyle kilitlenmemişti. Adı Jason'dı" sözleriyle anlattı. Jason ile daha önce tanışmamışlardı fakat onu gördüğü anda hemen bir çekim hissettiğini, kısa bir süre sonra da onunla konuşmaya başladıklarını söyledi.

'SENİ TEKRAR GÖRMEM GEREK'

Amanda Trenfield, gizemli Jason'a olan ilgisinin saatler geçtikçe yoğunlaştığını anlatırken, o gece Jason'ın kulağına, "Bu daha bitmedi, seni tekrar görmem gerek" dediğini söyledi.

Bir kere gördüğü ruh eşi için evliliğini bitirdi Aldığı cevap ile gündem oldu

Trenfield kitabında Jason'la yaşadığı deneyimi ise şöyle anlattı:

"Kalbimde, ruhumda, varlığımın her hücresinde derinden değiştiğimi biliyordum. Jason'la yaşadığım bağ, tarif edilmesi imkansız bir seviyedeydi. Kesin olarak bildiğim tek şey hiç beklenmedik bir yerde, en olağandışı koşullar altında bu karşılaşmanın hayatımı dramatik bir şekilde değiştirdiği."

ÖNCE REDDEDİLDİ, SONRA 14 YILLIK EVLİLİĞİNİ BİTİRDİ

Haberin Devamı

Bir aydan kısa bir süre sonra ise Trenfield çok ilginç bir girişimde bulundu. Partinin olduğu geceden beri Jason ile iletişim kurmamasına rağmen, kocasıyla 14 yıllık evliliğini sonlandırdı. Üstelik Jason tarafından da reddedilmişti. Trenfield, Jason'la tanıştıktan sonraki günlerinin flu olduğunu çünkü 'ruh eşi'yle tanışmasının hayatındaki diğer her şeyi önemsiz hale getirdiğini itiraf edip, "Ruh eşimle daha yeni tanışmıştım. Bundan daha önemli ne olabilir ki?" dedi.

Bir kere gördüğü ruh eşi için evliliğini bitirdi Aldığı cevap ile gündem oldu

İki çocuk annesi olan Trenfield hiçbir ilişki yaşamadığı, sadece ruh eşi olduğunu düşündüğü bir insan için 14 yıllık evliliğini sonlandırmıştı. Bu durumu sosyal medyada açıkladıktan sonra birçok insan 'ruh eşi'nin onu reddettiğini öğrenince Trenfield ile alay etti. Kitap eleştirmenleri de Trenfield’ın, "When A Soulmate Says No" kitabından hareketle, kendine zarar veren bir sosyopat olduğunu söyledi. Birçok kişi Trenfield'ın bir hiç uğruna hayatını mahvettiğini düşünüyordu.

SOSYAL MEDYAYI BİRBİRİNE KATTI

Kitabın yayınlanmasının ardından konu Twitter'da da kısa sürede viral oldu. Trenfield'ın çocuklarının bir gün bunu okuyacağını ve bir hiç uğruna ailesini dağıttığını göreceklerini söyleyenler tepkilerini dile getirirken, çocuklarının psikolojik destek almaları gerekeceğini söyleyenler de oldu. Bunların yanı sıra Amanda'ya destek veren birkaç kişi de çıktı. Onlardan biri, "Aslında hayatını bir hiç uğruna mahvetmedi. Büyük olasılıkla sona ermesi gereken bir evliliği bitirdi. Görünüşe göre mutlu ve durumdan en iyi şekilde yararlanıyor. Eski kocası da muhtemelen daha mutlu" dedi. Gelen binlerce yorum karşısında sessizliğini koruya ise Amanda Trenfield, şimdilerde yaşam koçu olarak hayatını sürdürüyor ve bekâr olarak hayatına devam ediyor.