Dünya Eski başbakan nefret kustu: Bu bizim sorunumuz değil

Eski başbakan nefret kustu: Bu bizim sorunumuz değil

22.10.2023 - 14:59 | Son Güncellenme:

Gazze'deki insanlara yönelik nefret söylemlerine devam eden eski İsrail Başbakanı Bennet, skandal bir açıklamaya daha imza attı.

Eski başbakan nefret kustu: Bu bizim sorunumuz değil

7 Ekim'de Hamas'ın İsrail'e saldırmasıyla başlayan savaş Orta Doğu'yu alev topuna çevirdi. Saldırının başında ülkenin güneyinde kontrolü kaybeden Tel Aviv, birkaç gün içinde saldırıyı püskürtmeyi başardı. Daha sonra Gazze'ye yönelik hava saldırısına başlayan İsrail 2,3 milyon kişinin yaşadığı şehri harabeye çevirdi. Yetkililer saldırılarla birlikte Gazze'den 400 bin kişinin ayrıldığını söylüyor. İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı ise 4 bini geçti. Ölenlerin çoğu ise çocuk ve kadınlardan oluşuyor. Gazze'de 22 Ekim tarihi itibariyle ölü sayısı 4600'ün üzerinde seyrediyor.

Haberin Devamı

İSRAİL'İN KARA HAREKATI

Geçtiğimiz hafta sonu beklenen saldırı olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendi. Askeri uzmanlar İsrail'in böyle bir operasyonda ağır kayıplar vereceğini öngörüyor. Uzmanlar Gazze'nin dar sokakları, yüksek katlı binaları ve yer altında bulunan kilometrelerce uzunluğundaki tüneller nedeniyle söz konusu harekatın başarısız olacağını düşünüyor. Harekatın başlaması durumunda İsrail'i bekleyen bir diğer tehlike de ülkenin kuzeyindeki Hizbullah. Lübnan'da faaliyet gösteren ve arkasında İran'ın desteği olan Hizbullah'ın İran'a olası saldırısı bölgesel çatışmaların yanı sıra küresel bir savaşı dahi tetikleyebilir.

'BİZİM DEĞİL TERÖRİSTLERİN ANNELERİ AĞLASIN'

İsrail'de 13 Haziran 2021'den 30 Haziran 2022'ye kadar Başbakanlık görevini üstlenen Naftali Bennet X ( önceki adıyla Twitter) hesabı üzerinden kara harekatıyla ilgili iki gün önce bir açıklamada bulundu. 550 bin kişinin takip ettiği Bennet, sabitlediği gönderisinde şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

'Ordumuz Hamas'a karşı geniş bir savaş açtı. Sabır, zamanımız hala var. Düşman oyuklarda ve tünellerde saklanıyor, bizim ise hava ve topçu avantajımız bulunuyor. Herkesin anında giriş istediğini biliyorum ama bizim işimiz popüler olana göre hareket etmek değil. Askerlerimiz evlatlarımızı Gazze'den getirmeden önce düşmanı ezin. Düşman bizi şaşırttı, bırakın bu teröristler belirsizlik içinde ölsünler. Bizim annelerimiz ağlayacağına karşı tarafın binlerce terörist annesi ağlasın'

Eski başbakan nefret kustu: Bu bizim sorunumuz değil

BİR SKANDAL DAHA

Naftali Bennet'ın bu skandal açıklaması hala gündemdeki yerini korurken eski başbakandan Gazze'ye yönelik bir açıklama daha geldi. Bennet, katıldığı bir programda Gazze'de yaşanan su, yemek ve yakıt sorunu hakkında 'Dünya gelip Gazzelilere yardım edebilir, bu bizim sorunumuz değil' dedi. Hamas tarafından rehinelerin tutulduğunu öne sürerek konuşan Bennet, insani yardımın karşılıklı olması gerektiğini iddia etti. İsrail'in Gazze sınırlarını kontrol ettiğinin altını çizen Bennett, İsrail'in Gazzelilere güneye taşınmaları yönündeki mesajların bunun kanıtını olduğunu öne sürdü.