Dünya Fransa'da çocuklara bıçaklı saldırı! 3'ü ağır 7 yaralı

Fransa'da çocuklara bıçaklı saldırı! 3'ü ağır 7 yaralı

08.06.2023 - 11:59 | Son Güncellenme:

Ülkenin güneydoğusundaki Annecy'de bir çocuk bahçesine gelen erkek saldırgan, bıçağıyla yedi kişiyi yaraladı. Yaralılardan altısı çocuk, üçünün hayati tehlikesi var.

Fransa İçişleri Bakanlığı, ülkenin güneydoğusundaki Annecy'de bugün bir bıçaklı saldırı olduğunu duyurdu. Yerel saatle 09.45 sularındaki saldırıda, ilk gelen bilgilere göre yedi kişi yaralandı. Yaralılardan altısı çocuk ve üçünün hayati tehlikesi bulunuyor.

Haberin Devamı

Yerel gazete Le Dauphine, göçmen bir erkeğin Pâquier semtindeki küçük bir çocuk bahçesine gelerek saldırıyı gerçekleştirdiğini yazdı. Saldırgan tutuklanırken, polis olayı soruşturuyor.

BAŞBAKAN YOLA ÇIKTI

Fransız Alplerinde aynı adlı gölün kıyısında yer alan Annecy 125 bin nüfuslu bir şehir. Bölge yönetici yardımcısı Antoine Armand, saldırıyı 'alçakça' kelimesiyle tanımladı.

Fransız haber ajansı AFP, saldırgan tarafından hedef alınan çocukların üç yaşlarında olduğunu bildirdi.  Fransa Başbakanı Élisabeth Borne'un Annecy'ye doğru yola çıktığı bildiriliyor.

Fransada çocuklara bıçaklı saldırı 3ü ağır 7 yaralı

İSVEÇ'TEN FRANSA'YA GELDİ

Bir polis kaynağı AFP'ye verdiği demeçte, zanlının Nisan ayında İsveç'ten Fransa'ya gelen bir göçmen olduğunu söyledi. Olaya tanık olan kişiler ise saldırganın parkta rasgele koşarak hedef gözetmeksizin insanlara saldırdığını bildirdi.

Haberin Devamı

Parkta koşan eski profesyonel futbolcu Anthony Le Tallec, yerel Dauphine Libere gazetesine 'Herkese saldırmak istedi. Ben uzaklaştım ve yaşlı bir kadın ve adama saldırdı' ifadelerini kullandı.

Fransada çocuklara bıçaklı saldırı 3ü ağır 7 yaralı

MACRON'DAN AÇIKLAMA

Bir güvenlik kaynağı AFP'ye verdiği demeçte, yaklaşık üç yaşlarında olduğuna inanılan çocuklardan ikisi ve yetişkin bir kurbanın kritik durumda olduğunu ve hastanede yaşam mücadelesi verdiğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron söz konusu gelişmeyi 'Korkaklık' olarak nitelendirdi ve 'Şok olduk. Bütün düşüncelerimiz kurbanlar ve aileleriyle birlikte' dedi.