Dünya Fransız basını yayınladı! Yunanistan'ı rahatsız eden 'seçim' haritası

Fransız basını yayınladı! Yunanistan'ı rahatsız eden 'seçim' haritası

17.05.2023 - 09:47 | Son Güncellenme:

Türkiye'de yapılan seçim sonuçlarının haritasını paylaşan Fransız Le Monde gazetesi Yunanistan'ın hedefi oldu. Yayınlanan harita sonrası büyükelçi harekete geçti.

Fransız basını yayınladı Yunanistanı rahatsız eden seçim haritası

14 Mayıs Pazar günü Türkiye sandığa gitti. Milyonlarca kişinin oy kullandığı seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 49.5, Kılıçdaroğlu yüzde 44.89, Sinan Oğan ise yüzde 5.17 oy aldı. Bu sonuçlarla beraber seçim ikinci tura kaldı. Dünya medyası ise gelişmeleri manşetten okuyucularına sundu, birçok haber sitesi sonuçları canlı blog olarak yayınladı. 

Haberin Devamı

FRANSA MEDYASINDA 'YUNANİSTAN' KRİZİ

Fransa'nın önde gelen medya kuruluşlarından Le Monde, seçim sonuçlarını gösteren bir ilk sayfadan verdi. Söz konusu haritadaki detaylar ise Yunanistan'da infial yarattı.

Le Monde'nin İngilizce yayın yapan versiyonu, seçim sonuçlarına ilişkin yayınladığı harita aslında bir klasik gibi gözüküyordu. Sarı renk Cumhur İttifakı'nı, kırmızı ise Millet İttifakı'nı temsil ediyordu.

Fransız basını yayınladı Yunanistanı rahatsız eden seçim haritası

ADALAR KIRMIZI OLUNCA HAREKETE GEÇTİLER

Yayınlanan haritada Ege'de bulunan adalar da Türkiye'ye ait olarak gösterildi. Sakız, Sisam, Ahikerya, İstanköy, İos, Amorgos ve Rodos Millet İttifakı'nın rengi olan kırmızı ile gösterildi ve Türkiye'ye dahil edilmiş oldu.

HEMEN KALDIRDILAR

Yunanistan dışişleri bakanlığından iki yetkiliye göre, Yunanistan'ın Paris Büyükelçisi Dimitrios Zevelakis, gazetenin yayıncılarına bir mektup yazdı ve haritanın kaldırılmasını talep etti. Le Monde ise söz konusu haritayı kısa süre içerisinde siteden kaldırdı.