Dünya Gazze'li Muhammed yaşananları anlattı: Hiçbir şeyimiz yok, yardım yok

Gazze'li Muhammed yaşananları anlattı: Hiçbir şeyimiz yok, yardım yok

14.10.2023 - 23:06 | Son Güncellenme:

Dünyanın gözü İsrail-Filistin arasındaki çatışmalara çevrilmiş durumda. Gerilimin her geçen saat arttığı bölgede İsrail'in Filistin'e kara harekatı başlatacağı konuşuluyor. Tüm bu yaşananların gölgesinde siviller güvenli bölgelere ulaşma mücadelesi veriyor.

Gazzeli Muhammed yaşananları anlattı: Hiçbir şeyimiz yok, yardım yok

İsrail ve Hamas arasındaki savaş bir haftasını doldurdu, kuşatma altındaki Gazze'de siviller bombardımandan kaçmak için yollara düştü. Tüm dünyanın kilitlendiği Ortadoğu'da her geçen dakika yeni gelişmeler yaşanıyor.

Haberin Devamı

İsrail'in kara saldırısı tehdidi nedeniyle Gazze'nin güneyine kaçan yüzbinlerce Filistinli arasındaki Muhammed üç çocuğuyla birlikte Gazze'nin güneyindeki Maghazi Kampına ulaşanlar arasındaydı.

BBC'ye konuşan Muhammed "Hiçbir şeyimiz yok, yardım yok. Durum çok kötü, bir yerden bir yere gitmek bile güvenli değil" dedi.

31 yaşındaki Muhammed son üç günün "ifade edilemez" olduğunu belirtti. "Burada her iki tarafın rehinesiyiz. Hem İsrail'in hem Hamas'ın. İsrail Hamas'ı bulamazsa, sivilleri ve altyapıyı bombalamamaları gerek. Biz hayvan değiliz. Hayvanat bahçesinde değiliz, biz insanız."

İsrail’den “Hamas, Gazze’deki tahliyeleri engelliyor” iddiası

İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Hamas’ın Gazze Şeridi’nin güney kesimine giden Filistinlileri engellediği belirtildi. Hamas’ın yollarda barikat kurduğu belirtilen açıklamada, “Hamas, Gazze Şeridi sakinlerinin ana yollarda ilerlemesini zorlaştırıyor ve bu yollardan araçların geçişini engelliyor” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

IDF sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari düzenlediği basın toplantısında, “Hamas’ın Filistinlilerin güneye gitmesini engellemek için aktif bir çaba gösterdiğini görüyoruz” dedi.

Gazze sakinlerine güneye gitmeleri konusunda çağrıda bulunmaya devam ettiklerini belirten Hagari, “Hamas, sizi canlı kalkan olarak istiyor. Bu sizin kişisel güvenliğiniz için. Yakın gelecekte Gazze Şehri'ne çok geniş bir saldırı gerçekleştireceğiz” dedi.