Dünya İkinci cuma! Mescid-i Aksa'da İsrail polisinden müdahale

İkinci cuma! Mescid-i Aksa'da İsrail polisinden müdahale

20.10.2023 - 12:23 | Son Güncellenme:

İkinci kritik cumada İsrail polisi safta duran Müslümanlara gaz fişeği attı. Kudüs'te bulunan CNN TÜRK muhabiri Enver Kaptanoğlu ve kameraman Emir Ünlü bölgedeki son gelişmeleri Semiha Şahin'e aktardı.

İsrail, Müslümanların Mekke ve Medine'den sonra İslam'ın en kutsal üçüncü dini mabedi olarak kabul ettiği işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki Mescid-i Aksa’ya girişlere yaş sınırlaması getirdiğini duyurmuştu.

Haberin Devamı

İsrail polisinin İsrail-Hamas çatışmasının ardından kılınacak ikinci cuma namazı öncesi ve sonrası bölgeden yeni haberler de geldi.

CUMA NAMAZI KILANLARA MÜDAHALE

İsrail polisi cuma namazı kılan Müslümanlara müdahale etti.

CNN TÜRK muhabiri Enver Kaptanoğlu ve kameraman Emir Ünlü de o anları görüntülerken İsrail polisinin gaz fişekli saldırısının ortasında kaldı. Kaptanoğlu yaşanananları anbean anlattı;

Az önce gaz atılan noktanın tam ortasında kaldık. Biraz geri çıktık ki nefes alalım, gözlerimiz yaşardı. Yukarıdan gelen müdahale devam ediyor. Buraya TOMA da geldi. Gaz ile İsrail polisinin müdahalesi devam ediyor.

Geçtiğimiz cuma günü olduğu gibi şu anda gazla müdahale oluyor yine aynı noktada. Sokağın biraz daha alt kısmını doğru gaz fişeklerinin atıldığını canlı yayında görüyorsunuz.

Haberin Devamı

İkinci cuma Mescid-i Aksada İsrail polisinden müdahale

İŞTE ABD YAPIMI GAZ FİŞEĞİ

İsrail polisi gaz fişeklerini sokağın alt kısmına atıp geri çıktı.

Yine aynı geçen hafta kullanılan polis güçlerinin bu gaz fişeğini kullanıyor ki yine birçok gaz fişeği o noktaya atıldı. Amerikan yapımı olduğunu görüyorum gaz fişeğinin.

İkinci cuma Mescid-i Aksada İsrail polisinden müdahale

CUMA NAMAZI ÖNCESİ NELER YAŞANDI?

Kudüs'te bulunan CNN TÜRK muhabiri Enver Kaptanoğlu cuma namazı öncesi bölgede yaşanan son gelişmeleri aktardı. Kaptanoğlu yaptığı değerlendirmelerde şu ifadeleri kullandı;

Savaşın 14. gününde ikinci cumadayız. Bugün yine Kudüs'teyiz. Çünkü az sonra cuma namazı kılınacak. Cuma namazının sonrasında, belki de başlangıcında tansiyonun yükselmesi bekleniyor. Öyle ki; sabahın erken saatlerinden itibaren bu noktada yoğun güvenlik önlemleri olduğunu söyleyebiliriz.

İsrail polisinin yoğun bir şekilde bu noktada Mescid-i Aksa'nın tamamında, çevresinde konuşlandığını görüyoruz.

İkinci cuma Mescid-i Aksada İsrail polisinden müdahale

ASLANLI VE ŞAM KAPISI'NA GİDEN İKİ KRİTİK YOL

Bu giden yol, Mescid-i Aksa'nın Aslanlı Kapısı'na girişi var. Biraz aşağıda kalıyor. Hemen arkama dönecek olursak, bu yol Şam Kapısı'na gidiyor.

Bu iki kapı oldukça önemli. Çünkü Filistinlilerin, Müslümanların çok yoğun olarak kullandığı kapılar. İşte bu noktanın iki kapının tam ortasında bulunuyoruz. Neden bulunuyoruz? Geçen hafta hatırlayacaksınız görüntüleri...

Haberin Devamı

İkinci cuma Mescid-i Aksada İsrail polisinden müdahale

Tam cuma namazının başlangıcında içeri alınmayan Filistinliler olmuştu ki bir 50 yaş sınırı getirilmişti. 50 yaşın üzerindekilerin Mescid-i Aksa'ya girişine izin verilmişti. Onun altındakiler de dışarıda kalmıştı. Onlar da işte bu gördüğümüz noktada, az ileride sokakta cuma namazını kılmak istemişlerdi ki; tam namazın başlangıcı sırasında İsrail polisinin sert müdahalesi olmuştu. O anlar canlı yayında ekrana gelmişti. Yaklaşık 2-3 saat boyunca tansiyon burada yükselmişti.