Dünya Karakoldaki 'müstehcen ilişki' skandalında son perde! 'Yasak aşkları' işinden etti, aylar sonra zengin oldu

Karakoldaki 'müstehcen ilişki' skandalında son perde! 'Yasak aşkları' işinden etti, aylar sonra zengin oldu

22.03.2024 - 13:42 | Son Güncellenme:

ABD'de geçtiğimiz yıl ortaya çıkan skandal ortalığı kasıp kavurdu. Karakola yeni katılan genç polis memuru, meslektaşlarıyla müstehcen ilişkiler kurdu. Yaşananlar su yüzüne çıktıktan sonra, cinsel anlamda sömürüldüğünü savundu. Hatta intiharın eşiğinden döndüğü mahkeme kayıtlarına dahi geçti. Adalet isteyen genç kadının davası geçtiğimiz günlerde sonuçlandı.

Karakoldaki müstehcen ilişki skandalında son perde Yasak aşkları işinden etti, aylar sonra zengin oldu

2023 yılının Ocak ayında ortaya çıkan ve bir anda dünyada ses getiren olayın baş kahramanı Maegan Hall isimli polisti. ABD'nin Tennessee eyaletindeki bir karakolda yaşanan skandalda Hall'ın altı meslektaşı ile görev sırasında cinsel birliktelik yaşadığı ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

SKANDALLAR ZİNCİRİ

İki yıl önce polis kuvvetlerine katılan Maegan Hall, küçük kasabadaki karakolu adeta alt üst etti. Kocasıyla 'açık evlilik' yaşayan kadın, meslektaşlarıyla defalarca ilişkiye girdi. Skandalın detayları arasında ise, gönderilen çıplak fotoğraflar ve üstsüz girilen havuz dansı da bulunuyordu.

Polis kuvvetlerine 2021 yılında katılan Maegan Hall'ın, yaklaşık 40 bin nüfuslu La Vergne'deki küçük karakolda göreve başlamıştı. Buna göre Hall, görevine başlar başlamaz karakolu skandallar zincirine sürükleyen ilişkilere adım atmıştı. Meslektaşlarına çıplak fotoğraflarının yer aldığı mesajlar gönderen polis, yanı sıra üstsüz girdiği havuzda 'gösteri' yapmıştı.

Karakoldaki müstehcen ilişki skandalında son perde Yasak aşkları işinden etti, aylar sonra zengin oldu

'HERKES BİLİYORDU'

Amerikan basını o dönemde, Maegan Hall ile ilişkiye girdiği gerekçesiyle kovulan güvenlik güçlerinin; çavuşlar Lewis Powell ve Ty McGowan, polis memuru Juan Lugo ve dedektif Seneca Shields olduğunu yazmıştı. Öte yandan, polisler Patrick Magliocco ve Larry Holladay ise işlerini kaybetmeseler de uzaklaştırma cezası almıştı.

Haberin Devamı

Kadın polisin fazlasıyla alkol aldığı ve psikolojisinin iyi durumda olmadığı da yine basına yansıyan detaylar arasında yer almıştı. Buna göre Maegan Hall, bir defasında boş bir silahı şakağına dayayıp tetiği çekti ve nasıl bir ses çıkardığını duymak istedi.

Yaşananlarla ilgili bir röportaj sırasında Hall şöyle konuştu:

"Sanırım aptallaştım, çaresiz kaldım. Ben ve kocam bir nevi boşanmanın eşiğindeydik, (psikolojik olarak) patladım ve sonra işler kontrolden çıktı."

Soruşturma kapsamında skandala karışan bütün polislere dava açıldı, kovulan polisler arasındaki Lewis Powell, Hall'le ilişki yaşadığını reddetti ve meslektaşının çok sayıda partneri olduğunun herkes tarafından bilindiğini ileri sürdü.

DUDAK UÇUKLATAN TAZMİNAT

Karakoldaki müstehcen ilişki skandalında son perde Yasak aşkları işinden etti, aylar sonra zengin oldu

Bu gelişmelerden aylar sonra ise, Hall ABD basınında yeniden gündem olmuştu. İlişki yaşadığı polislerin kendisini taciz ettiğini öne sürdü ve cinsel anlamda sömürüldüğünü savundu. Öte yandan Hall karakolda, düzenli olarak 'cinsel imalar ve müstehcen davranışlarla dolu' tacizler yaşadığını da anlattı. Mahkeme belgelerinde kayıtlara geçen ifadelerde, olayın su yüzüne çıkmasından sonra Hall'ın intiharın eşiğinden döndüğü ortaya çıktı.

Adalet istediğini belirten Hall'ın davası geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. 61 sayfalık bir itirafta Hall, ilişki yaşadığı polislerin bir süre sonra 'birbirini kıskandığı' için skandalın patlak verdiğini düşünüyor. Hall, davasını 500 bin dolarlık tazminat karşılığında karara bağladı. İngiliz medyasına göre, yarım milyonluk uzlaşmaya mahkeme masrafları, avukat ücretleri ve şehir sigortası tarafından ödenen masraflar dahil.