Dünya Kartel gözdağı verdi! Tüyler ürperten rehine videosu: Birbiri ardına alaşağı edileceklerinin garantisi

Kartel gözdağı verdi! Tüyler ürperten rehine videosu: Birbiri ardına alaşağı edileceklerinin garantisi

19.01.2024 - 14:53 | Son Güncellenme:

Meksika'nın en tehlikeli uyuşturucu kartelinin maskeli ve silahlı adamları, internette paylaşılan tüyler ürpertici rehine videosunda göründü ve diğer suçlulara ölüm tehditleri yağdırdı. Öte yandan kartel üyelerinin hedefinde, 'yozlaşmış polisler' de vardı.

Kartel gözdağı verdi Tüyler ürperten rehine videosu: Birbiri ardına alaşağı edileceklerinin garantisi

Meksika'nın Jalisco Yeni Nesil Karteli'ne (CJNG) bağlı maskeli ve silahlı çete üyeleri, 'gözdağı' verme amacıyla tüyler ürperten bir video yayınladı. Kartel üyeleri, kendilerinin haberi olmadan; hırsızlık, adam kaçırma veya gasp eylemlerine karışan kişilere yönelik bir tehdit mesajı yolladı. 

Haberin Devamı

Videoda kendilerini, Meksika'nın en çok aranan adamı, 'El Mencho' olarak da bilinen Nemesio Oseguera Cervantes'in liderliğindeki güçlü bir uyuşturucu kaçakçılığı örgütü olan Jalisco Yeni Nesil Karteli'nin (CJNG) üyeleri olarak tanıttılar.

'KADERİNİZ KORKUNÇ BİR ŞEKİLDE SONA EREBİLİR'

Kartel gözdağı verdi Tüyler ürperten rehine videosu: Birbiri ardına alaşağı edileceklerinin garantisi

Askeri kıyafetler giymiş ve silahlarla donatılmış beş kartel haydutu, bir esirin arkasında duruyor. 

Baskı altında konuşan mahkum, bölgedeki diğer suçluları CJNG'nin onlara yapmayı planladığı şeyler konusunda uyararak şöyle diyor:

"Benim adım Juan Daniel Arena Zepeda namı diğer 'El Lobo'. Puebla hükümeti için öncelikli bir hedefim. Şu anda bu odada; hırsızlık yaparsanız, gasp ederseniz, adam kaçırırsanız ve kasaba halkına kötü davranırsanız kaderinizin korkunç bir şekilde sona ereceğini söylemek için bulunuyorum."

YOZLAŞMIŞ POLİSLERE TEHDİT: TÜM LİSTE ELİMİZDE

Daha sonra tetikçilerden biri, bölgeyi suçtan (veya CJNG tarafından onaylanmayan suçtan) kurtarma girişimiyle uyarılarını tekrarladı ve suçlulara yardım eden 'polisleri' de ikaz etti.

Haberin Devamı

Tetikçi ise şöyle konuştu:

"Bu mesaj aynı zamanda suça yardım eden tüm polislere de gidiyor. Size merhamet edilmeyecek. Herkes bizim tarafımızdan öldürülecek çünkü hepiniz aynısınız. Bu tür palyaçolara destek veren tüm kamu görevlilerinin listesi zaten elimizde. Bu, birbiri ardına alaşağı edileceklerinin garantisi."