Dünya Komutanları er yapıp savaşa sürdü! Putin'den eşi benzeri olmayan emir

Komutanları er yapıp savaşa sürdü! Putin'den eşi benzeri olmayan emir

28.12.2023 - 12:05 | Son Güncellenme:

Ukrayna ordusunun Rusya'nın en büyük çıkarma gemisini batırmasının ardından Rus lider Putin acımasız bir karar aldı.

Komutanları er yapıp savaşa sürdü Putinden eşi benzeri olmayan emir

Salı günü gece saatlerinde hem Rus hem de Ukrayna basını, Kırım'ın doğusunda bulunan Fedosia Limanı'nda patlamalar olduğunu duyurdu. Fedosia Limanı'nın önemi Rus ordusunun Karadeniz'deki en kritik üslerinden birine ev sahipliği yapması. Rus Telegram kanalları Ukrayna ordusunun havadan bir saldırı düzenlediğini ancak hava savunma sistemleriyle bu füzelerin imha edildiğini bildirdi. Rus Z-Public kanalında konuyla ilgili şu ifadeler kullanıldı:

Haberin Devamı

"Feodosia sakinleri liman bölgesinde patlamalar duyuyor ve gökyüzünde dumanlar görüyor. İlk verilere göre hava savunması düşman hedeflerini imha ediyor. İnsanlar evlerindeki pencerelerin sallandığını bildiriyor"

"İNGİLİZ FÜZELERİ VURDU"

Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı Nikolai Oleschuk Rusya'nın en büyük çıkarma gemilerinden biri olan "Novorossiysk"in Feodosia Limanı'nda vurulduğunu doğruladı. Telegram hesabından yaptığı açıklamada Oleschuk "Rusya'nın filoları git gide küçülüyor. Amiral gemileri olan Moskva sonrası şimdi de Novocherkassk batırıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Oleschuk Ukrayna uçaklarının cepheden 250 kilometre uzaklıkta olan Feodosia Limanı'nı nasıl vurduğunu bildirmedi ancak yerel medya geminin İngiliz üretimi Storm Shadow füzeleriyle vurulduğunu öne sürdü.

SAVUNMA BAKANLIĞI DOĞRULADI

Rusya Savunma Bakanlığı, büyük çıkarma gemisi "Novocherkassk "ın bu gece Feodosia'da Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin güdümlü füzelerle düzenlediği bir saldırıyı püskürttüğü sırada hasar gördüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

KOMUTANLAR CEPHEYE SÜRÜLDÜ

Times gazetesinde yer alan haberde ise Putin'in saldırı sonrası öfkelendiği ve geminin konumunu sızdıran veya öğrenen kişileri bulmak için Kırım'a baskınlar düzenlenmesini emrettiği yazıldı. Yine gazeteye göre Rus askerleri an itibariyle Kırım'da insanların evlerine baskın düzenlemeye hatta yolda yürüyen sivillerin bile telefonlarını aramaya başladı.

Komutanları er yapıp savaşa sürdü Putinden eşi benzeri olmayan emir

ZORLA CEPHEYE SÜRÜLDÜLER

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bir yerel Ukraynalı direnişçi gazeteye "Yeni bir emir çıkartıldı, birçok üst düzey komutan görevden alındı ve cepheye zorla savaşmaya gönderilecek. Rütbeleri de düşürüldü" dedi.

Öte yandan Rus medya kuruluşu Astra'ya göre saldırı sonucu gemide bulunan 77 personelden 52'si yaşamını yitirdi. Uzmanlar ise bu ölü sayısının artacağını düşünüyor.