Dünya Kurnaz yazarın 2 yıl süren akılalmaz planı! Çok satsın diye intihar süsü verdi

Kurnaz yazarın 2 yıl süren akılalmaz planı! Çok satsın diye intihar süsü verdi

06.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ünlü bir yazar olup kitaplarıyla en çok satanlar listesine girmek istiyordu. Ancak hiçbir şey istediği gibi gitmiyordu. O da hayalini gerçekleştirmek için şeytanın bile aklına gelmeyecek bir yönteme başvurdu. Kurnaz yazarın devreye soktuğu 'intihar' planının detayları 'yok artık' dedirtti.

Kurnaz yazarın 2 yıl süren akılalmaz planı Çok satsın diye intihar süsü verdi

Derleyen: Oğuzcan Atış / Milliyet.com.tr - ABD'nin Tennessee eyaletinde yaşayan Susan Meachen, yazarlığa olan hevesini heves olmanın da ötesine taşıyarak yazdığı kitaplarla bunu bir meslek haline getirdi ve imzasını taşıyan aşk temalı 14 kitap yayınlandı. İstediği satış sayılarına bir türlü ulaşamayan kadın, sosyal medya üzerinden duyanları şaşkına çevirecek bir planı uygulamaya sokmaya karar verdi. Takvimler 2020 yılının eylül ayını gösterdiğinde, Meachen adına açılan ve yaklaşık bin 300 takipçisi bulunan bir Facebook hesabından 'The Ward' isimli yazar topluluğuna ait Facebook grubuna girerek, kariyerindeki zorluklardan yayıncılık sektöründeki sıkıntılardan şikayet eden Meachen, paylaşımını daha önce intihar girişiminde bulunduğunu ve artık yaşadıklarından sıkılmaya başladığını belirterek bitirdi. Yazar, aynı paylaşımda son kitabının 30 Ekim’de yayınlanacağı bilgisini de paylaştı.

Haberin Devamı

Susan Meachen adına açılan Facebook hesabının takipçileri, eylül ayında yapılan bu paylaşımın üzerinden yaklaşık 1 ay geçtikten sonra yapılan paylaşımı gördüklerinde şoke oldu. Kızı tarafından yapıldığı iddia edilen paylaşımda, Susan Meachen’in uğradığı baskılara daha fazla dayanamadığı ve diğer yazarlar tarafından gördüğü zorbalık nedeniyle intihar ettiği ifade edildi ve ailesinin, Susan Meachen’in son kitabını yayınlayarak yazarı onurlandırmak istediği belirtildi.

Kurnaz yazarın 2 yıl süren akılalmaz planı Çok satsın diye intihar süsü verdi
Yazar Susan Meachen

Haberin takipçiler arasında yayılmasının ardından birçok kişi, Meachen'in cenaze masraflarının karşılanması için aileye yardımcı olmaya karar verdi. Yazarın anısına zorbalık karşıtı bir antoloji hazırlandı. Birçok yayınevinin editörü, Meachen'in ailesine yazarın son kitabının ücretsiz şekilde basılmasını teklif etti. Meachen’e ithafen yazılan antolojinin ithaf kısmına “Mükemmel romanlar ortaya koyan Susan Meachen’in anısını yaşatmak için oluşturulmuştur. Onsuz dünyanın renkleri daha solgun” ifadeleri eklendi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 2 yıllık sessizliğin ardından geçtiğimiz pazartesi günü Susan Meachen’e ait Facebook hesabının 'The Ward' grubunda yaptığı yeni bir paylaşım, onlarca kişiyi şaşkına çevirdi.

'EĞLENCE BAŞLASIN'

Kişisel Facebook hesabından yazar topluluğuna ait Facebook grubuna giren Susan Meachen, aslında hiç ölmediğini, sadece sosyal medyaya biraz ara verdiğini açıklayarak şu notu düştü:

“Bunu nasıl yapacağımı milyonlarca defa düşündüm ve kendi içimde tartıştım. Yaptığımın hâlâ doğru olup olmadığından emin değilim. Onlarca soru sorulacak ve birçok kişi muhtemelen gruptan ayrılacak. Ancak ailem benim için en iyi olduğunu düşündükleri şeyi yaptı ve bu yüzden onları suçlayamam. Neredeyse kendimi öldürüyordum ve ailem tüm bunlara bizzat şahit oldu. Buraya geri dönmek pek bir şey ifade etmiyor ama şu an iyi bir yerdeyim ve tekrar yazmayı umuyorum. Eğlence başlasın."

Susan, tedavi gördüğü sırada ailesinin kendisinden habersiz hareket ederek hakkındaki ölüm iddialarını sosyal medyadan paylaştığını da sözlerine ekledi.

Kurnaz yazarın 2 yıl süren akılalmaz planı Çok satsın diye intihar süsü verdi

Paylaşım, 'The Ward' isimli Facebook grubu üyelerini şaşkına çevirirken, bazı grup üyeleri yazılanlara sert tepki gösterdi. Susan Meachen ile nadiren sohbet ettiğini belirten eski bir polis memuru ve 40’tan fazla kitap yazan Samantha Cole, arkadaşının hiç ölmediğini öğrendiğinde neler hissettiğini anlattı. 

'SADECE HAYATIMI GERİ İSTİYORUM'

Yazar Samantha Cole, “Onu elbette hatırlıyorum. Hatta tüm bunlar yaşanmadan birkaç gün önce ironik şekilde tekrar aklıma gelmişti. Bundan birkaç gün sonra 'The Ward' grubunun bir üyesi bana ulaştı ve Susan’ın hâlâ yaşadığını öğrendim. Şaşırdım ve ne yapmam gerektiğini bilemedim” sözleriyle yaşadıklarını anlattı.

Haberin Devamı

Susan’a ulaşmak için gruba tekrar katılan Cole, Meachen ile yaptığı konuşmanın ekran görüntülerini de takipçileriyle paylaştı. Cole tarafından yapılan paylaşımda Meachen’in çok fazla soru yanıtlamadığı ve "Sadece hayatımı geri istiyorum" dediği görüldü. Cole, onun adına paylaşım yapanın gerçekten Meachen'in kızı olup olmadığını sordu ve Meachen bu soruya, “Bir kızım ve oğlum var. Kitap dünyasının beni tekrar içeri alması konusunda endişelenmiyorum. Asla gerçekten içinde olmadım” şeklinde cevap verdi. Meachen'in ölümü hakkında bir dönem suçlandığını dile getiren Cole, sözlerine şöyle devam etti:

“Yayın dünyasında drama yapmayı sevenler var. Bazıları Susan'ı intihara sürükleyen kişilerden biri olduğumu ima ediyordu ve bu acı vericiydi. Artık internette kiminle arkadaş olacağıma daha dikkat edeceğim."

Kurnaz yazarın 2 yıl süren akılalmaz planı Çok satsın diye intihar süsü verdi

Samantha Cole, Susan Meachen'in sahte ölümü karşısında şoke olan tek kişi değil. Bazı kişiler ölümünün ardından yazarın cenazesi için yardım kampanyası düzenlediklerini bile iddia ediyor. Meachen ise herhangi bir bağış toplama etkinliği yapılmadığını savunuyor. Tüm yaşananların ardından Susan Meachen hayatta ve iyi görünüyor olsa da, onun sahte ölümüyle ilgili ayrıntılar hâlâ bilinmezliğini koruyor.