Dünya Kutlama diye kandırmış! Arkadaşının karnındaki bebeği böyle çaldı

Kutlama diye kandırmış! Arkadaşının karnındaki bebeği böyle çaldı

24.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

İlk çocuğunu dünyaya getirmeye hazırlanan genç kadının, okul arkadaşının kendisi için düzenleyeceği kutlama için yaşadığı heyecan gözlerinden okunuyordu. Ancak arkadaşının asıl amacının kutlama olmadığını anladığında her şey için çok geçti.

Kutlama diye kandırmış Arkadaşının karnındaki bebeği böyle çaldı

Derleyen: Oğuzcan Atış / Milliyet.com.tr - Brezilya'nın Canelinha şehrinde yaşayan Flavia Godinho Mafra ve kocası Valdeli, 2019 yılının ekim ayında evlendiler. 24 yaşındaki genç kadın kısa bir süre sonra hamile kaldı. İlk çocukları için oldukça heyecanlı olan çift, doğum yaklaştıkça yaşadıkları heyecanı sosyal medya hesaplarından dostlarıyla paylaşmaya başladı. Onu tanıyan herkes güvenilir, kibar ve cömert olarak tanımlanan Flavia’nın mükemmel bir anne olacağını düşünüyordu. Öyle ki bebeğini güvende tutmak isteyen ve diyabet hastası olan genç anne adayı, Kovid-19 salgını sırasında kendini eve kapatmış ve hastalıktan olabildiğince uzak durmaya çalışmıştı.

Kutlama diye kandırmış Arkadaşının karnındaki bebeği böyle çaldı

Flavia Godinho Mafra ve kocası Valdeli

Haberin Devamı

Doğum tarihi yaklaştıkça arkadaş çevresinin de heyecanı artıyordu. Flavia'nın okul arkadaşı olan Rozalba Grimm arkadaşının heyecanını paylaşmak için bir kutlama yapmaya karar verdi. Genç kadın arkadaşının teklifini önce geri çevirdi ancak çok ısrar edince kabul etmek zorunda kaldı. Arkadaşının kendisi için en iyisini istediğini düşünüyordu. Oysa Rozalba’nın kafasındaki planlar çok başkaydı.

BİR ANDA ORTADAN KAYBOLDU

Flavia 27 Ağustos 2020 günü arkadaşı Rozalba’nın kendisi için düzenlediği kutlamaya gitmek için dışarı çıktı ve bir daha asla geri dönmedi. Flavia’nın kocası arkadaşlarının hazırladığı kutlamanın doğum öncesinde karısına iyi geleceğini düşünüyordu. Ancak gecenin ilerleyen saatlerine rağmen karısının eve dönmemesinden şüphelendi. Karısının WhatsApp'ta son görüldüğü saatin 15.48 olduğunu fark eden adam, kutlamaya katılacak diğer insanlara ulaştığında ise şaşkına döndü. Konuştuğu herkes Rozalba’nın partiyi son anda iptal ettiğini söylüyordu.

Haberin Devamı

Karısının nerede olduğunu öğrenmek için kutlamanın yapılacağı yere giden adam, Rozalba’nın, “Flavia başka birisiyle evden ayrıldı" cevabıyla korkuya kapıldı. Bütün aile endişe içinde hamile kadını aramaya koyulmuştu. Korkunç gerçek ise kısa süre içinde ortaya çıkacaktı.

CESET BULUNDU AMA BEBEK KAYIP

Polisin yaptığı aramalar ise genç kadın kaybolduktan 1 gün sonra acı şekilde sona erdi. Talihsiz kadının cesedi sabah 09.00 sıralarında metruk bir fırında bulundu. İlk incelemelerde hamile kadının karnının kesildiğini ve doğmamış çocuğun anne karnından çıkarıldığını tespit edildi. Yapılan otopsinin ardından Flavia’nın başına tuğla benzeri bir cisimle vurulduğu ortaya çıktı. Ayrıca karnının kesilmesi sonucunda çok fazla kan kaybettiği ve bu sebeple hayatını kaybettiği de açıklandı.

Kutlama diye kandırmış Arkadaşının karnındaki bebeği böyle çaldı

Rozalba Grimm aylarca hamile taklidi yaptı.

Olayı soruşturan polis, Flavia’nın davet edildiği kutlamanın planlı bir cinayetin ilk aşaması olduğunu ve bebeğin yaşadığını düşündüklerini söyledi. Polislere göre Flavia’nın hamilelik döneminin sonunda olduğu yaptığı sosyal medya paylaşımlarından belli oluyordu ve bu durumun farkında olan cinayet zanlıları bebeğin peşindeydi. 

ROZALBA'NIN ŞÜPHELİ DOĞUMU

Flavia cinayetinin soruşturması devam ettiği sırada cinayete kurban giden kadını en son gördüğü tahmin edilen Rozalba Grimm, yeni doğmuş bir kız çocuğuyla hastaneye giderek doğum yaptığını söyledi. Kadının anlattıklarından şüphelenen hastane personeli, genç kadının vücudunda doğum yaptığına ilişkin bir emare olmadığını fark etti. Hastanede yapılan testlerin ardından korkunç gerçek ortaya çıktı. Rozalba’nın hastaneye getirdiği bebek Flavia’nın bebeğiydi! Daha sonra yapılan incelemelerde de cinayete kurban giden kadının en son Rozalba’nın arabasında görüldüğü tespit edildi, araç da son olarak Flavia’nın cesedinin bulunduğu konumdaydı.

Haberin Devamı

Yaşanan gelişmelerin ardından gözaltına alınan Rozalba, sorgusu esnasında cinayeti işlediğini kabul etti. Rozalba’nın Ocak 2020’de düşük yaptığı ancak düşük yaptığını aile üyelerine söylemediği ortaya çıktı. Uzun süre hamile gibi davranarak kocasını da kandırmayı başaran Rozalba, düşük yaptıktan sonra bir bebek çalmak için detaylı bir plan hazırlamıştı.

HAFTALARCA HAZIRLIK YAPTI

Flavia’yı öldürmek için 6 hafta boyunca plan yaptığını itiraf eden Rozalba, kutlama bahanesiyle arkadaşını ailesinden uzaklaştırdığını söyledi. Arkadaşını tenha bir yere götürdükten sonra da başına tuğlayla vurduğunu söyleyen katil, kurbanın karnını da bıçakla kestiğini anlattı.

Kutlama diye kandırmış Arkadaşının karnındaki bebeği böyle çaldı

Cinayet, adam kaçırma ve ceset gizlemekle suçlanan Rozalba Grimm tutuklanarak cezaevine gönderildi. Rozalba’nın kocası Zulmiar Schiestl ilk etapta şüpheli olarak gözaltına alınmış olsa da daha sonra suçsuz olduğu anlaşıldı ve serbest bırakıldı. Katil bu korkunç planı tek başına yapmıştı. Geçtiğimiz yıl ilk kez hâkim karşısına çıkan Rozalba’nın yargılanmasına devam ediliyor. Mahkemenin şu günlerde ortaya çıkarmaya çalıştığı detay ise Rozalba’nın bebeği anne karnından nasıl çıkardığı ve bunu yaparken yardım alıp almadığı. Uzmanlar ise anne karnından çalınarak hayata trajik şekilde gözlerini açan bebeğin hayatta kalmasını 'mucize' olarak tanımlıyor.