Dünya Macron: Hamas’ın tamamen yok edilmesinin mümkün olduğunu düşünen var mı?

Macron: Hamas’ın tamamen yok edilmesinin mümkün olduğunu düşünen var mı?

02.12.2023 - 22:27 | Son Güncellenme:

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) düzenlenen COP28 İklim Zirvesi’nde konuştu. Macron, “Eğer İsrail’in güvenliği Filistinlilerin hayatı ve dolayısıyla bölgedeki kamuoyunun öfkesi pahasına sağlanırsa, bölgede İsrail için kalıcı bir güvenlik olamaz. Gelin hep birlikte aklı başında olalım” dedi.

Macron: Hamas’ın tamamen yok edilmesinin mümkün olduğunu düşünen var mı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai şehrinde düzenlenen COP28 İklim Zirvesi’nde konuştu. İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına değinen Macron, bölgede kalıcı bir ateşkesin sağlanması ve tüm esirlerin serbest bırakılması için edilen çabaların iki katına çıkarılması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

İsrail’i Hamas’a yönelik hedeflerini netleştirmeye çağıran Macron, “İsrailli yetkililerin amaçlarını ve nihai hedeflerini daha net tanımlaması gereken bir dönemdeyiz. Hamas’ın tamamen yok edilmesinin mümkün olduğunu düşünen var mı? Eğer durum buysa, savaş 10 yıl sürecek” ifadelerini kullandı.

Gazze Şeridi’ndeki devam eden saldırıların İsrail’in güvenliğine nasıl etki edeceğine de değinen Macron, “Eğer İsrail’in güvenliği Filistinlilerin hayatı ve dolayısıyla bölgedeki kamuoyunun öfkesi pahasına sağlanırsa, bölgede İsrail için kalıcı bir güvenlik olamaz. Gelin hep birlikte aklı başında olalım” şeklinde konuştu.

Gazze Şeridi’ndeki şiddetin yeniden başlamasından çok endişe duyduğunu belirten Macron, yeni bir ateşkesin başlatılması çabalarına yardımcı olmak üzere Katar’a gideceğini de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Macron: Hamas’ın tamamen yok edilmesinin mümkün olduğunu düşünen var mı

 

FRANSA’DA FİLİSTİN’E DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

Fransa’nın başkenti Paris’te Filistin’e destek için yürüdü. Gazze Şeridi’nde ateşkesin sağlanmasını isteyen binlerce kişi Republique Meydanı'nda toplanarak, Bastille Meydanı’na yürüdü. İsrail'i destekleyen uluslararası süpermarket zincirleri ile İsrail ürünlerinin boykot edilmesi çağrısında bulunan göstericiler, Gazze Şeridi’nde ateşkes sağlanması ve barış çağrısı yaptı. Göstericiler, “Katil İsrail”, “İşbirlikçi Fransa”, “İşbirlikçi BM” sloganlarının yanı sıra İsrail'in ateşkes çağrısına uymadığını ifade eden sloganlar attı.

Paris’teki gösteriye, savaş karşıtı sendika ve sol partiler ile Paris'teki Filistinliler ve Filistin’e destek veren Fransızlar katıldı. Fransız polisi bölgede sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Öte yandan, Fransa'nın diğer kentlerinde de benzeri gösteriler için girişimde bulunan sendika ve sol partilerin bu istekleri Fransa İçişleri Bakanlığı tarafından reddedildi.