Dünya Paris 'Gazze' için sokaktaydı! 'Katil İsrail' sloganları atıldı

Paris 'Gazze' için sokaktaydı! 'Katil İsrail' sloganları atıldı

02.12.2023 - 21:19 | Son Güncellenme:

Fransa’nın başkenti Paris’te binlerce kişinin katıldığı Filistin’e destek yürüyüşünde, Gazze Şeridi’nde ateşkes ve barış çağrısı yapıldı.

Paris Gazze için sokaktaydı Katil İsrail sloganları atıldı

Fransa’nın başkenti Paris’te Filistin’e destek için yürüdü. Gazze Şeridi’nde ateşkesin sağlanmasını isteyen binlerce kişi Republique Meydanı'nda toplanarak, Bastille Meydanı’na yürüdü.

Haberin Devamı

İsrail'i destekleyen uluslararası süpermarket zincirleri ile İsrail ürünlerinin boykot edilmesi çağrısında bulunan göstericiler, Gazze Şeridi’nde ateşkes sağlanması ve barış çağrısı yaptı. Göstericiler, “Katil İsrail”, “İşbirlikçi Fransa”, “İşbirlikçi BM” sloganlarının yanı sıra İsrail'in ateşkes çağrısına uymadığını ifade eden sloganlar attı.

Paris Gazze için sokaktaydı Katil İsrail sloganları atıldı

Paris’teki gösteriye, savaş karşıtı sendika ve sol partiler ile Paris'teki Filistinliler ve Filistin’e destek veren Fransızlar katıldı. Fransız polisi bölgede sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Paris Gazze için sokaktaydı Katil İsrail sloganları atıldı

Öte yandan, Fransa'nın diğer kentlerinde de benzeri gösteriler için girişimde bulunan sendika ve sol partilerin bu istekleri Fransa İçişleri Bakanlığı tarafından reddedildi.