Dünya Netanyahu'dan son dakika ateşkes açıklaması! ABD'ye tarihi gönderme

Netanyahu'dan son dakika ateşkes açıklaması! ABD'ye tarihi gönderme

30.10.2023 - 20:53 | Son Güncellenme:

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ediyor. Dünyanın gözü Gazze Şeridi'ne çevrilmişken Netahyahu'dan yeni açıklama geldi. Netanyahu ateşkesin olmayacağını açıkladı ve ABD'ye 'tarihi' bir göndermede bulundu.

Netanyahudan son dakika ateşkes açıklaması ABDye tarihi gönderme

İsrail'in abluka altına aldığı Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 24 gündür devam ediyor. Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun'a kara operasyonları düzenleyen İsrail, bölgeyi yoğun topçu atışlarıyla ve havadan hedef alıyor.

Haberin Devamı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan devam eden saldırılarla ilgili açıklama geldi. Ateşkesin olmayacağını belirten Netanyahu, "Ateşkes Hamas'a teslim olmak demektir. 11 Eylül'den sonra ateşkes olmadı. ABD'ye Pearl Harbour saldırısı yapıldığında ateşkes olmadı." ifadelerini kullandı.

İSRAİL SALDIRILARINDA ÖLDÜRÜLEN BM PERSONELİ SAYISI 63 YÜKSELDİ

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda öldürülen BM personeli sayısının 63’e yükseldiği aktarılarak, en az 22 BM personelinin yaralandığı ifade edildi.

İsrail saldırıları nedeniyle yerinden edilmiş yaklaşık 672 bin Filistinlinin Gazze Şeridi’nde bulunan 149 UNRWA tesisine sığındığı aktarılan açıklamada, 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında 44 UNRWA tesisinin hasar gördüğü belirtildi.
Gazze Şeridi’nde 27 Ekim-29 Ekim arasında insani yardım kuruluşları da dahil olmak üzere tüm bölgeyi etkileyen 36 saatlik iletişim kesintisinin yardımları daha da sekteye uğrattığı aktarılan açıklamada, “Yardımın çok sınırlı olması ve barınakların dolu olması nedeniyle, yerinden edilmiş topluluklar arasında gerilimin arttığı bildiriliyor. UNRWA depolarına ve dağıtım merkezlerine çok sayıda izinsiz girildiği ve gıda ve gıda dışı malzemelerin alındığı bildirildi” denildi.

Haberin Devamı

Barınaklar normal kapasitenin 4 katı kişi ağırlıyor

Barınak başına düşen ortalama kişi sayısının amaçlanan kapasitenin neredeyse dört katına ulaştığı vurgulana açıklamada, Han Yunus Eğitim Merkezi’nde şu anda 22 bin 100, Maghazi Mülteci Kampı’ndaki iki okulda yaklaşık 29 bin 800 ve Refah Lojistik Üssü'nde yaklaşık 12 bin 800 kişinin bulunduğu ifade edildi.