Dünya Provokatörün ifadesi ortaya çıktı! Bir skandal daha

Provokatörün ifadesi ortaya çıktı! Bir skandal daha

30.06.2023 - 09:14 | Son Güncellenme:

İsveç'te bir cami önünde Kur'an yakan şahsın ifadesi ortaya çıktı. Skandala NATO'dan yanıt gelirken İsveç ve dünya basını gelişme hakkındaki son detayları manşete taşıdı.

Provokatörün ifadesi ortaya çıktı Bir skandal daha

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden sonra apar topar NATO'ya girmek isteyen İsveç'te ilk skandal 2023'ün başlarında yaşandı. Irkçı siyasi lider Paludan'ın Kur'an yakmasıyla başlayan süreçte son olarak Irak asıllı Salwan Momika benzer skandalla dünya basınında gündeme geldi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin ve İslam aleminin kınadığı görüntü Temmuz ayında yapılacak olan kritik NATO toplantısından hemen önce gerçekleşti. Öyle ki Momika'nın ülkesinde protestocular İsveç Büyükelçiliğini bastı. Uzmanlara göre skandal sonrası Türkiye'nin İsveç'e 'evet' deme ihtimal iyice düştü.

'10 GÜN İÇİNDE TEKRAR YAKACAĞIM'

Arabistan'ın önde gelen medya kuruluşu Al Arabiya'da çıkan haberde ise Momika'nın polise verdiği ifade yer aldı. Momika binlerce ölüm tehdidi aldığını belirterek '10 gün içinde Irak'ın Stockholm'deki büyükelçiliği önünde Irak bayrağını ve Kur'an-ı Kerim'i yakacağım' dedi.

Provokatörün ifadesi ortaya çıktı Bir skandal daha

'BEDEL ÖDEMELERİ GEREKECEK'

ABD merkezli Voice of America ise yayınladıkları video analizde Erdoğan'ın duruma tepki gösterdiğini bildirdi. VOA'ya göre son skandalla beraber İsveç'in NATO'ya girmesi için ödemesi daha fazla bedel ödemesi gerekecek.

Haberin Devamı

Washington Post'un AP'ye dayandırdığı haberde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisi yer aldı. Söz konusu haberde 'Erdoğan, İsveç'in terörle mücadele mevzuatındaki değişiklik başta olmak üzere doğru adımlar attığını ancak İsveç'te PKK/PYD/YPG destekçilerinin özgürce terörü öven gösteriler düzenlemeye, adam toplamaya ve terör örgütlerine mali kaynak sağlamaya devam ettiğini belirtti. Bu durumun Türkiye için kabul edilemez olduğunu söyledi.' ifadelerine yer verildi.

STOLTENBERG: İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ

Yunanistan'ın önemli gazetelerinden Ta Nea NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in açıklamalarını manşetten verdi. Sürecin geniş olarak aktarıldığı haberde Stoltenberg'in Kur'an yakılmasını 'haklı bulduğu' ve bunun bir 'ifade özgürlüğü' olarak değerlendirildiğine vurgu yapıldı.

Provokatörün ifadesi ortaya çıktı Bir skandal daha

'DAHA NE KADAR DAYANABİLİRİZ'

Expressen'de Theo Vareman imzalı 'NATO kötü bir televizyon dizisi gibi hissettiriyor' haberde İsveç'in NATO konusunda ilerleme kaydettiği zamanlarda olayın tekrar başa sardığı yazıldı. Haberde Macaristan'ın İsveç'in üyeliğine ilişkin oylamayı sonbahara erteleyeceği belirtildi.

İsveç'in 11 Temmuz'da Vilnius'ta NATO'ya katılmasının artık uzak olduğunu belirten Expressen, 'Daha ne kadar dayanabiliriz? Belki de hoş karşılanmadığımızı anlamanın zamanı gelmiştir' ifadesini kullandı.

İsveç'te yayın hayatına devam eden Dagens Nyheter ise Kur'an yakmanın NATO konusunu etkilemeyeceğini öne sürdü.

Haberin Devamı

Provokatörün ifadesi ortaya çıktı Bir skandal daha