Dünya Rus Bakanlık tesisinde art arda patlamalar! İstihbarat, Moskova'nın saldıracağı yeni ülkeyi açıkladı

Rus Bakanlık tesisinde art arda patlamalar! İstihbarat, Moskova'nın saldıracağı yeni ülkeyi açıkladı

02.05.2022 - 11:53 | Son Güncellenme:

Ukrayna sınırına yakın bir Rusya Savunma Bakanlığı tesisi peş peşe gerçekleşen patlamalarla sarsıldı. İstihbarat kaynakları Rusya'nın bir başka ülkeye daha saldırı hazırlığı içinde olduğunu aktarırken, Lavrov'dan 'gövde gösterisi' açıklaması geldi.

Rus Bakanlık tesisinde art arda patlamalar İstihbarat, Moskovanın saldıracağı yeni ülkeyi açıkladı

İngiltere Savunma Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada çatışmaya gönderilen Rus tabur taktik gruplarının dörtte birinden fazlasının 'savaşamayacak hale' getirildiğini açıkladı. Bu türden 120'den fazla birimin Ukrayna işgaline ayrıldığını ifade eden bakanlık açıklamasına göre, bu rakam Rusya'nın tüm kara muharebe gücünün yaklaşık üçte ikisini oluşturuyor. Bakanlık, Rusya'nın VDV Hava Kuvvetleri dahil en seçkin birimlerinden bazılarının 'en yüksek düzeyde yıpranmaya' maruz kaldığını da sözlerine ekleyerek "Bu güçleri yeniden oluşturmak muhtemelen yıllarını alacak" dedi. 

Haberin Devamı

SINIRDAKİ RUS TESİSİ SARSILDI

Ukrayna sınırına yakın bir Rus Savunma Bakanlığı tesisinde meydana gelen patlamanın ardından yangın çıktı ve bir kişi yaralandı. Rus medyası bugün erken saatlerde Streletskoe ve Tomarovka bölgesinde büyük bir patlama olduğunu bildirdi, video görüntülerinde Belgorod'a yakın olduğuna inanılan bir binadan duman ve alevler yükseldiği görüldü. Yangına neyin sebep olduğu belirsizliğini korurken, Rusya Savunma Bakanlığın'dan da henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Çok sayıda patlama meydana geldiği için burasının bir silah deposu olduğu düşünülüyor. Vali Vyacheslav Gladkov, sadece bir sakinin hafif yaralandığını ancak hayatının tehlikede olmadığını ve yedi evin hasar gördüğünü söyledi. Gladkov, "Bakanlığa ait bölgede bir yangın çıktı. Şantiyede tüm operasyonel hizmetler çalışıyor ve güvenliği sağlamak için tüm gerekli önlemler alınıyor" dedi. Geçtiğimiz ay Rusya, Ukrayna'yı Belgorod'daki bir yakıt deposuna helikopter saldırısı yapmakla suçlamış ancak Kiev yönetimi bunu reddetmişti. Moskova ayrıca Ukrayna güçlerini köyleri bombalamak ve bir mühimmat deposuna füze atmakla itham etti. Ukrayna ile sınırı paylaşan diğer Rus bölgeleri de, Moskova'nın 'özel askeri operasyon' olarak adlandırdığı işgalin başlangıcından bu yana sınır ötesi bombardıman olayları rapor etti. Geçtiğimiz hafta Rusya'nın Bryansk kentinde, Ukrayna sınırına yaklaşık 150 kilometre mesafede, iki petrol deposunda iki büyük yangın çıktı. İlk yangının 10 bin ton yakıtın bulunduğu sivil bir tesiste, ikinci yangının ise 5 bin tonluk askeri yakıt deposunda çıktığı bildirildi. 

Haberin Devamı

MOSKOVA'NIN YENİ HEDEFİNİ İSTİHBARAT DUYURDU

Bir dizi sebebi açıklanamayan patlamanın yaşandığı Rusya yanlısı Moldovalı ayrılıkçı Transdinyester bölgesinde gerilim giderek yükseliyor. Ukrayna ordusunun Rusya'nın yakın gelecekte Moldova'ya saldırabileceğini öne sürdüğü bildirildi. İngiliz Times gazetesinin aktardığı Ukrayna istihbarat kaynaklarına göre, Moldova'nın işgali Rusya'nın Ukrayna'nın Odesa kentini batıdan tehdit etmesine yardımcı olacak. Habere göre kaynaklar, Moskova'nın Moldova'yı kontrol etmesi durumunda Odesa'nın daha kolay bir hedef olacağını ve Moldova ordusunun yalnızca birkaç bin askerden oluştuğunu söyledi. Transdinyester'de geçtiğimiz hafta iki radyo anteninde patlamalar gerçekleşti. Moldova Güvenlik Konseyi ayrılıkçı Transdinyester bölgesine bağlı Tiraspol kenti yakınlarındaki bir askeri birliğe 'terörist saldırı' gerçekleştirildiğini açıkladı. Yerel bir haber ajansı olan Novosti PMR'ye göre, patlamalar Transdinyester'deki Güvenlik Bakanlığı karargahını delip geçti ve Sovyet döneminden kalma radyo antenlerine has verdi. Bölgeye bu saldırı dışında iki saldırı daha düzenlendiği aktarıldı. 

Haberin Devamı

LAVROV'DAN 'GÖVDE GÖSTERİSİ' AÇIKLAMASI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın Ukrayna’daki askeri operasyonlarının yanı sıra Batılı ülkeler tarafından Rusya’ya uygulanan ambargolara dair İtalyan basınına açıklamalarda bulundu. Rusya’nın Ukrayna’daki askeri operasyonlarını 9 Mayıs tarihine kadar tamamlama hedefinde bulunduğu ve Rusya’nın gövde gösterisi yapacağına yönelik iddialara cevap veren Lavrov, "Askerlerimiz eylemlerini Zafer Günü dahil herhangi bir tarihe göre yapay bir biçimde ayarlamayacaklar. Biz, 9 Mayıs’taki Zafer Bayramı’nı her zamanki gibi büyük bir ciddiyetle kutlayacağız. Bizim için önemli olan sivil ve askeri riskleri en aza indirmek” diye konuştu.